Hjem
Forbruker
Finn optiker
Bli medlem
Etterutdanning
Medlemssider
Tips oss
 Del
Innlogging

Innlogging

Brukernavn:
Passord:
Glemt passord?

26.mar.14: Innledende runde i NM

Har du planer om å kvalifisere deg til runde to i NM er det på tide å teste kunnskapen din. En kjent optiker fra Drammen ligger godt an til å kvalifisere seg til runde to. Han ønsker deg velkommen til å teste din fagkunnskap mot hans! Er du god, skyves han ned på listene.

26.mar.14: Ny eier for Synsam

CVC Capital Partners har avtalt å kjøpe brillekjeden Synsam Nordic. Det Ikea-kontrollerte selskapet Alipes AB og tidligere butikksjefer i kjeden representerer selgeren. Kjøpesummen er ukjent. Overdragelse vil skje rundt 1. juni.

25.mar.14: Tørre øyne

Flere enn tidligere plages med tørre øyne. Dette er et fagfelt for optikere. På fagkonferansen kan du fylle din faglige ryggsekk med hjelp av vår hovedutstiller Abbott Medical Optics. De sender den internasjonalt kjente foredragsholderen Peter Karvik til Bodø.

24.mar.14: Kunnskap om terapeutiske medikamenter

Kunnskapen om medisinske planter og naturprodukter er urgammel. Introduksjonen til terapeutiske medikamenter i Bodø er ny kunnskap for optikere. Sykehusfarmasøyt Duska Karlica har solid fagkunnskap om medisinens virkning. Hun jobber tett mot det øyefaglige miljøet ved Haukeland Universitetssykehus.

21.mar.14: Ny utgave av Optikeren

Marsutgaven av Optikeren er publisert. I bladet kan du treffe mange mennesker som virkelig brenner for arbeidet sitt, både i optikerbransjen, og utenfor. Design og brillemote er hovedtema, og du kan lese om dysleksi, menns helse, ny doktorgrad og mye mer i vårt nydesignede blad.

20.mar.14: Mistet synet på et øyeblikk

Kjellrund Edvinsen satt og så på TV. Hun merket at synet ble litt uklart. Da hun reiste seg opp gikk hun rett i bakken. Hadde de ikke vært for mannen Eilert og «Prosjekt slagalarm» er det ikke sikkert at hun hadde blitt helt frisk igjen.

19.mar.14: Helseministeren ønsker tverrfaglighet

Bent Høie, helseminister i regjeringen, varsler en stortingsmelding om primærhelsetjenesten i Norge. Han gikk ut i mediene i går og forklarte at primærhelsetjenesten må styrkes og at samarbeidet på tvers av profesjoner og tjenester må styrkes. Et lokalt helsesenter i Florø er modell for helsereformen. Her er syn en del av tjenesten.

18.mar.14: Økende korreksjonsbehov

Nye tall fra TNS-Gallup viser at nordmenns bruk av synskorreksjon øker. Nesten åtte av ti nordmenn bruker synshjelpemidler. Det er en kraftig økning på få år. 67 prosent av befolkningen brukte briller eller linser i 2005. Nå er tallene oppe på 79 prosent. Vi er i ferd med å bli avhengig av synshjelpemidler.

17.mar.14: Reaksjoner på helsetilbud til friske

Lege Anders Danielsen Lie er en av de som reagerer på helserelatert reklame rettet mot friske mennesker. Han mener denne type reklame bidrar til å skape et unødvendig behov hos unge friske mennesker. Danielsen mener dette er medisinsk-faglig helt på bånn. Björn Gillhagen, avdelingsleder og allmennlege ved Volvat i Oslo, er ikke enig i dette.

14.mar.14: Begrenset antall plasser igjen

Ønsker du å delta på det optikertilpassede kurset Dysleksi Norge kjører i år, er det på tide å melde seg på! Kurset har en begrensning på 100 plasser. Mer enn 70 av disse er allerede opptatt. Kurset introduseres på kommende fagkonferanse – men det er ikke et krav å være tilstede i Bodø for å delta på nettkurset.

13.mar.14: Voldsdømt lege ble fastlege uten autorisasjon

En med legeutdanning ble i fjor høst ansatt som fastlege i Sauda kommune. Dette til tross for at kommunen var klar over at mannen ikke hadde sin autorisasjon i orden. Mannen er nå siktet for voldtekt. Han er tidligere voldsdømt. Sauda vil nå se på sine rutiner i forbindelse med ansettelser.

12.mar.14: Kasusbeskrivelse: Behandling av malignt melanom

Kasusbeskrivelsen i Tidsskrift for Den norske legeforening starter på denne måten: En tidligere frisk kvinne i 20-årene merket gradvis synsreduksjon og en skygge i synsfeltet til høyre øye. Ved oftalmoskopi ble det påvist et koroidalt malignt melanom oppad temporalt for macula. Beskrivelsen av behandlingen og resultatet er interessant.

11.mar.14: Åtte knallgode kasus!

Lørdag 26. april klokken 1400 bør du være i Bodø! Da starter årets kasusfremlegginger på fagkonferansen. To parallelle løp med til sammen åtte gode kasus skal presenteres. Presentasjonene viser at optometrifaget er variert.

10.mar.14: To bokstaver: MS

Silje Lundberg (25) er en kjent naturverner. Hun har i to år vært leder i Natur og Ungdom. Nylig fikk hun beskjed om at legene hadde funnet noen hvite flekker på hjernen hennes, som mest sannsynlig var forenlig med MS. Silje har fått mange reaksjoner på måten hun fortalte dette på: via egen blogg.

07.mar.14: Statsministeren vil hjelpe elever med lese-og skrivevansker

Tirsdag denne uken var statsminister Erna Solberg på Nesset ungdomsskole i Levanger. Statsministeren ble tatt godt imot under besøket på en av landets få dysleksivennlige skoler. Solberg har selv opplevd hvordan det er å ha lese- og skrivevansker.

06.mar.14: Påmeldingsmodulen er klar!

Ventetiden er over for de som har sett frem til muligheten for å melde seg på Dysleksi Norges optikerkurs innen lese- og skrivevansker. Kursmodulen er klar til å ta imot din innmelding når du har mottatt invitasjonskoden! Kurset gir optikere bedre muligheter til å samarbeide med foreldre og skole i møte med barn med mistanke om lese- og skrivevansker. Norges Optikerforbund mener kursets innhold er viktig for optikere.

05.mar.14: Gratulere doktor Myklebust!

Optiker MSc Arnulf K. Myklebust kan nå fortjent sette en dr. foran sin tittel. Arnulf har en solid klinisk fartstid i bransjen. Nå kan han toppe denne med en solid dose akademia på toppen. Doktorgraden «Visual Function in Premature Children» ble forsvart ved University of Reading mandag den 24. februar. Norges Optikerforbund gratulerer!

04.mar.14: Folkeopplysning

En viktig oppgave for Norges Optikerforbund er å drive folkeopplysning. Først og fremt relatert til synsfunksjonen, øyehelse og helsepersonelloppgaven optikere utfører. I dag har forbundet ute to saker via Newswire. En gir råd i forhold til bruk av smarttelefon, den andre viser samfunnsansvaret optikerbransjen har tatt seriøst i forhold til den kollektive avtalen vi har med Norsk pasientskadeerstatning.

03.mar.14: Bli norgesmester!

NM i optometri er i gang. Norges Optikerforbund regner med at du er klar for årets faglige utfordring! Spørsmålene er i større grad praktisk rettet enn tidligere. Samtidig må du holde tunga rett i munnen på spørsmålene som vil skille klinten fra hveten.

28.feb.14: Salg av kontaktlinser på apotek

Norges Optikerforbund har i den siste tiden hatt flere henvendelser fra medlemmer som kommer med informasjon om salg av kontaktlinser på apotek. Forbundet har hatt uformelle møter og kontakter i denne sammenheng. Før organisasjonen kan avgjøre endelig hvilken reaksjon som er fornuftig, må mer informasjon på plass.

27.feb.14: Fremtidig mangel på helsearbeidere

Tall fra Helsedirektoratet viser at Norge kan stå foran en stor mangel på sykepleiere 20 år frem i tid. Mangelen kan være på 30 000 sykepleiere, eller 60 000 hender. Utfordringen helsevesenet står foran blir stor innen flere felt. Tilgang til øyehelsetjenester er også et av dem.

26.feb.14: Spørreundersøkelse fra Norges Optikerforbund

Medlemmer i Norges Optikerforbund har i dag fått en egen e-post med kort informasjon om en spørreundersøkelse blant medlemmene. Denne besvares via eget nettverktøy som hentes opp via egen link. Har du ikke fått denne e-posten har vi mangelfull e-postinformasjon. Ta kontakt slik at vi får rette dette opp og du får vært med å si din mening!

25.feb.14: Nettkurset tar form

Norges Optikerforbund har i samarbeid med Dysleksi Norge utarbeidet et kurs spesielt tilrettelagt for optikere. Norske optikere har behov for mer kunnskap om lese- og skrivevansker. Hvordan skole og samfunn forholder seg til barn med disse problemene er viktige elementer i kurspakken.

24.feb.14: God påmelding til Bodø!

Bransjen har begynt å gjøre seg klare for Bodø. Siste helga i april braker det løs langs kysten i nord. Sosiale aktiviteter, faglig påfyll og mulighet for å bli norgesmester i optometri er noe av det som trekker folk. Ønsker du en RIB-tur i fantastiske omgivelser, er det på tide å melde seg på!

21.feb.14: Tysk nevrobiolog: Nettbrett ikke bra for barn

Flere norske fagpersoner innen ulike fagfelt har i media synliggjort det de mener er positive følger av barns bruk av nettbrett. Den tyske nevrobiologen Manfred Spitzer er uenig og mener at barnas hukommelse ødelegges av nettbrett, pc og smarttelefon. Han mener det er kriminelt å gi nettbrett til småbarn.

  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25   
376 - 400 av 2278 Artikler

Søk:

[Liste]


Flere nyheter fra optikerne.no

Norges Optikerforbund
Synsinformasjon


Øvre Slottsgate 18/20
0157 OSLO


Tlf:    +47 23 35 54 50

Norges Optikerforbund og Synsinformasjon, Øvre Slottsgt 18/20, 0157 Oslo, Tlf: 23 35 54 50