Hjem
Forbruker
Finn optiker
Bli medlem
Etterutdanning
Medlemssider
Tips oss
 Del
Innlogging

Innlogging

Brukernavn:
Passord:
Glemt passord?

06.des.12: Teknologiske kontaktlinser

Det er flere som har ønsket om å legge ulik teknologi inn i kontaktlinser. Fremtidens linser vil trolig hjelpe oss med mer enn å se godt. De vil hjelpe for tørre øyne, tilføre øynene medisiner for eksempel i forbindelse med allergi og ha ulike skjermfunksjoner. Imec har konstruert en LCD-basert kontaktlinse.
Les mer


05.des.12: En av fem har problemer i trafikken

I en undersøkelse utført av Codan Forsikring forteller 18% av bilførerne at de opplever synsproblemer i trafikken. Norske bilister har større tiltro til eget syn sammenliknet med førere fra andre land. Mange mener at krav til syn burde vært strengere regulert.
Les mer


04.des.12: Tørre øyne – den nye folkesykdommen

Ny kunnskap om tørre øyne har endret forståelsen for problemet. Optikere har kunnskap om tørre øyne. Øyelege Sten Ræder er kjent for lesere av Optikeren. Han driver tørt-øyeklinikk i Oslo. NRK har laget sak på øyetørrhet.
Les mer


03.des.12: Øyets wikipedia

EyeWiki er en nettside som fungerer som Wikipedia. Her ligger informasjon som kan være nyttig, også i en optikers hverdag. American Academy of Ophthalmology driver nettsiden sammen med 14 andre organisasjoner.
Les mer
 


30.nov.12: Fagråd Syn

Årets seminar fra Fagråd syn - Helse Bergen, ble gjennomført i Statpeds Vest sine lokaler. Pedagoger, ansatte i kommunal helsetjeneste, politikere, folk fra offentlig forvaltning, helsepersonell og brukergrupper informerte og diskuterte hva fremtiden vil bringe innen synshjelp. Optikere har satt spor.
Les mer
 


29.nov.12: Et spennende år?

Norges Optikerforbund har fra Brian Holden Vision Institute har fått spørsmål om det er norske optikere som kan tenke seg å bruke minimum ett år på arbeid i utlandet. De er på jakt etter forelesere til flere land i Afrika.
Les mer
 


28.nov.12: Spesielle brillebehov

Av og til er det nødvendig ”å tenke utenfor boksen” når synskorreksjoner skal tilpasses. Ofte tenker en seg ekstra om når det ordineres ulike typer arbeidsplassbriller, uansett om det er enstyrke, bifokale eller flerstyrkebriller det er snakk om. Det er andre aktiviteter som også krever at optikeren benytter sin kunnskap.
Les mer


27.nov.12: Konferanse om hjerneslag

Interesserte ønskes velkommen til den 4. Nasjonale Konferanse om Hjerneslag på Oslo Kongressenter 14.- 15. februar 2013.
Les mer


26.nov.12: Tre kopper om dagen øker risikoen

Drikker du kaffe? Da bør du lese denne nyheten! Kaffeelskere anbefales å redusere inntaket av koffein. Hvorfor? Fordi det øker risikoen for å utvikle grønn stær (glaukom).
Les mer


23.nov.12: Travle og gode dager på Kongsberg

Onsdag, torsdag og fredag denne uken har Norges Optikerforbund og Synsinformasjon hatt travle dager på Kongsberg. Styrene i organisasjonene har møtt studentene og de ansatte ved IFOS. Årets siste ordinære styremøter er avholdt. En viktig oppgave på denne tiden av året er å se frem, inn i neste år - og årene som kommer.
Les mer
 


22.nov.12: Malaga 2013

Spania og Malaga er stedet. 18. – 21. april 2013 holdes viktige møter innen optometri. Fire hendelser på samme sted, med et mål: Å fremme optometrien.
Les mer


21.nov.12: Riktig brille er best

Dette er fagsjef Hans Torvald Haugo sin anbefaling i en artikkel gjengitt på nettsiden Din Kropp. Ingen bør slite med feilkorrigert syn. I dag er det mange alternativer både i forhold til tekniske løsninger, utseende og prisnivå. Det viktigste er å søke hjelp når en opplever problemer.
Les mer
 


20.nov.12: SAFH blitt til SAK

Statens autorisasjonskontor for helsepersonell endret forkortelse fra SAFH til SAK fra og med den 16. november 2012. En ny hjemmeside ble lansert samme dag. Det er ikke bare farger og utseende som er forandret – innholdet på nettsidene og tilgjengeligheten til tjenester er også endret.
Les mer


19.nov.12: Briller som forandrer folks liv

Russel Campbell lager briller til filmbransjen. Selveste Harry Potter er på kundelista. Møt mannen som styrer brillemoten i Hollywood. Han har trolig gjort det enklere for mange å bruker briller.
Les mer
 


16.nov.12: Behandle diabetes via øyet

Dyr med diabetes er friske etter behandling med ny svensk metode. Metoden er å transplantere insulinproduserende celler inn i øyet. Teknikken skal snart prøves på mennesker.
Les mer
 


15.nov.12: Ikke gni øynene for hardt

Dette er oppfordringen i Norges Optikerforbunds siste pressemelding via Newswire. Det å gni eller klø seg i øynene kan være skadelig. Professor Charles McMonnies mener ut fra sin forskning at ingen bør gjøre dette.
Les mer


15.nov.12: Optikere forsker!

Fargesyn er noe alle optikere måler og informerer om daglig. En betydelig del av befolkningen har ulike typer fargesynsdefekter. Optometrimiljøet ved Institutt for optometri og synsvitenskap har flere forskere relatert til fargesyn.
Les mer
 


13.nov.12: Norsk president i WBU

Assisterende generalsekretær i Norges Blindeforbund, Arnt Holte, ble 12. november valgt til president for World Blind Union. Han er nå leder for 285 millioner blinde og svaksynte i verden. Norges Optikerforbund gratulerer!
Les mer
 


12.nov.12: Mer om Adenovirus

Øyelege Rim Alme kommenterer opplevelsen til en mann på 26 år. Han har problemer med røde og såre øyne. Er det kontaktlinsene som har gitt problemer, er det en bakterieinfeksjon eller en virusinfeksjon han har fått?
Les mer
 


09.nov.12: Er lesing i mørket skadelig?

Spørsmålet tas opp på nettsiden Din Kropp. Øyelegene Beckröge og Kaur svarer på spørsmålet. Lesing i mørket skader ikke synet permanent. Det er likevel flere gode grunner til å ha godt lys når man leser.
Les mer
 


08.nov.12: Innovasjonskonferansen 2012

InnoMed har som mål å forbedre helsetjenesten. Brukerrettet fokus var på dagsorden på Innovasjonskonferansen denne gang. Flere foredragsholderne fortalte om sin opplevelse med helsetjenesten.
Les mer
 


07.nov.12: Øyeviruset sprer seg

Optikerne.no hadde nylig en sak på Adenoviruset som spres i Tromsø-området. Nå er en av øyelegene ved sykehuset UNN smittet. Legen er sykemeldt og avdelingen har gjort sitt for å hindre ytterligere smitte.
Les mer
 


06.nov.12: Kritikk fra Fylkeslegen

Olve mistet øyet. Stavanger Universitetssykehus har fått refs fordi diagnosen kunne vært satt tidligere. Olve Østebø må leve med skadene resten av livet. En øyeprotese festes til metallbøylen i øyehulen.
Les mer


05.nov.12: Utfordringer i Europa

Helgens ECOO-møte viste at det er store økonomiske problemer i Europa. Dette utfordrer en organisasjon som jobber for levevilkårene til optikere. Deler av Europa føler nå en sterk konkurranse fra ny teknologi som internett og bestilling av briller via tekniske løsninger hos øyelege.
Les mer
 


02.nov.12: Europeisk stormøte

European Council of Optometry and Optics (ECOO) har sitt årlige høstmøte i Gøteborg denne helgen. Optikerförbundet i Sverige (SOR) er vert for møtet. De norske representantene har ulike oppgaver i løpet av helga.
Les mer


  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25   
376 - 400 av 2001 Artikler

Søk:

[Liste]


Flere nyheter fra optikerne.no

Norges Optikerforbund
Synsinformasjon


Øvre Slottsgate 18/20
0157 OSLO


Tlf:    +47 23 35 54 50
Faks: +47 22 41 63 66

Norges Optikerforbund og Synsinformasjon, Øvre Slottsgt 18/20, 0157 Oslo, Tlf: 23 35 54 50, Faks: 22 41 63 66   Send E-post
a c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w z æ ø å