Hjem
Forbruker
Finn optiker
Bli medlem
Etterutdanning
Medlemssider
Tips oss
 Del
Innlogging

Innlogging

Brukernavn:
Passord:
Glemt passord?

08.aug.12: Hodepine på dagsorden

Av alle smertefulle tilstander mennesker får, er hodepine den mest vanlige. 95 % av alle unge kvinner og 91 % av menn opplever hodepine i løpet av en 12-måneders periode. 18 % av disse kvinnene og 15 % av mennene opplever hodepinen så plagsom at de oppsøker helsehjelp.
Les mer
 


07.aug.12: Helsestasjonene oppdager ikke alle synsfeil

Synsvansker og synsfeil oppdages ikke alltid ved rutinemessige undersøkelser. Dette skriver Statsped på sine sider. Statsped poengterer at det er viktig å vite hva en bør være oppmerksomme på hvis en har mistanke om at et barn strever med å se.
Les mer


06.aug.12: Ortho C

John William Yee har lansert metoden Orthoculogy. Dette skal være en naturlig måte å endre refraksjonen hos myope. Yee ser dette som et bedre alternativ enn refraktiv kirurgi.
Les mer


02.aug.12: Scandinavian Journal of Optometry and Visual Science Vol 5 Nr 1

Vårt referee tidskrift Scandinavian Journal of Optometry and Visual Science (SJOVS) er ute med ny utgave: Vol 5, Nr 1 (2012).

SJOVS er et forum for formidling av forskning blant optikere/optometrister og andre forskere innen optometri og synsvitenskap i de skandinaviske landene Danmark, Island, Norge og Sverige.

Den siste utgaven finner du her


01.aug.12: Legeforeningen skeptisk til meldeplikt om våpenfare

I en høringsuttalelse til den nye våpenloven argumenterer legeforeningen mot at leger, psykologer og optikere skal pålegges en plikt til å melde fra til politiet når de behandler pasienter som ikke oppfyller helsekravene til å inneha våpen

31.jul.12: Forskningskveld: Accommodation, visual performance and myopia

Fra høsten 2012 vil Institutt for optometri og synsvitenskap regelmessig invitere til «Forskningskvelder».

Første «Forskningskveld» er tirsdag 28. august kl 18.00-20.00.

Tema for kvelden er "Accommodation, visual performance and myopia», forelesningen gis av Dr. Niall Strang ved Glasgow Caledonian University. Les mer og meld deg på via HiBus nettsider.
 


30.jul.12: Disse brillene kan oversette tale

VG Nett kan melde om at ny teknologi kan la deg legge igjen parløren hjemme, og dra på ferie med oversetterbriller. Les mer her

13.jul.12: Administrasjonen har sommerstengt

Administrasjonen i Norges Optikerforbund og Synsinformasjon har sommerstengt fra mandag 16. juli, til og med fredag 27. juli. For medlemmer er det gitt kontaktinformasjon i siste nyhetsbrev.

12.jul.12: Øyerisiko ved bruk av kvisedempende medisin

Tenåringer som bruker Accutan (Roaccutan/Isotretinoin) mot alvorlige kviseproblemer, dobler nesten risikoen for å få en øyeinfeksjon. Dette viser forskning fra Israel.
Les mer
 


11.jul.12: Tilsynssaker hos Helsetilsynet

Helsetilsynet i fylket fører tilsyn med hele helsevesenet og alle helsepersonell. Ved alvorlige hendelser, orienteres Statens helsetilsyn. Statens helsetilsyn gir reaksjoner til helsepersonell, for eksempel advarsel eller tilbakekall av autorisasjon.
Les mer


10.jul.12: Redsel for norske sykehus

Nesten 1 av 3 mener det er sannsynlig at de blir skadet på norske sykehus. . Terje Kili i Forbrukerrådet mener at dette er noe helsevesenet virkelig bør ta tak i.
Les mer


10.jul.12: Europeisk retningslinje

I ECOO arbeides det med å lage felles europeiske kliniske retningslinjer. Norge er med på arbeidet. Det er spennende å se ulike utfordringer relatert til denne type arbeid, da optometrien har ulikt fotfeste rundt om i Europa. Mandag 9. juli var det møte i London.
Les mer


06.jul.12: Sikring av mennesker og varer

Norges Urmakerforbund og Norges Gullsmedforbund samarbeider om en sikkerhetskonferanse onsdag 5. september på Hotel Bristol der sikkerhet har fokus. De inviterer også eiere og ansatte i optikerbransjen.
Les mer
 


05.jul.12: Sommer er solbriller

Alle bør ha solbriller. Beskyttelse mot skadelig UV-stråling er viktig. Solbrillene gir samtidig mulighet for å se både tøff og kul ut! Kjendis Mote gir råd.
Les mer


05.jul.12: Stor pasientpågang

Øyepoliklinikken ved Sykehuset i Vestfold har ikke kapasitet til å gi alle pasienter innkalling innen den fristen de selv har satt. Stor pågang av nye pasienter gir utfordringer, forteller klinikksjef Per Olav Dale. Sykehuset har meldt tre avvik til Fylkeslegen, der manglende innkalling kan ha ført til redusert syn for pasientene.
Les mer

 


03.jul.12: 12,5 cm orm i øyet

En skikkelig argurknyhet! Det passer når ferien er i gang for mange. Avisene kommer til å ha ulike synrelaterte sensasjonsnyheter i ukene fremover. Optikerne.no kommer til å gi deg noen av dem.
Les mer
 


02.jul.12: Prioriteringsveileder ved øyesykdommer

Helsedirektoratet har laget prioriteringsveiledere for 32 spesialistområder, også øyesykdommer. Veilederne dekker 75 – 80 % av henvisningene innen fagområdet de omhandler. Kunnskap om disse gir optikere bedre forståelse for øyelegens håndtering av sendte henvisninger.
Les mer
 


29.jun.12: Fastlegen må på nett med pasienten

Teknologirådet mener at digital tilgang vil bedre problemene pasientene har i dag i forhold til å nå egen lege. Myndighetene ønsker å forskriftsfeste raskere responstid på telefonhenvendelser, mulighet til å bestille time på SMS, epost og flere hjemmebesøk. Fastlegene støtter ikke forslagene da de mener at påleggene vil gå ut over pasientbehandlingen.
Les mer
 


28.jun.12: Bekymring blant øyelegene

Leder i Norsk oftalmologisk forening (Norsk øyelegeforening), Alexander Skau, utdyper sin bekymring for fremtidig øyehelsehåndtering i Norge i en nylig publisert artikkel. Flere eldre, nye tidskrevende behandlingsmetoder og et for lavt antall øyeleger er hovedfaktorene for hans bekymring.
Les mer


27.jun.12: Pliktmessig avhold for helsepersonell

Helsepersonellovens § 8 omfatter pliktmessig avhold. Helsearbeidere skal ikke innta eller være påvirket av alkohol eller andre rusmidler i arbeidstiden. 4. mai kunngjorde Helse- og omsorgsdepartementet at en ny forskrift trådte i kraft.
Les mer
 


26.jun.12: Samarbeidsavtale med Statped

Statlig spesialpedagogisk støttesystem (Statped) og Høgskolen i Buskerud (HiBu) har besluttet å formalisere og styrke sitt samarbeid. Flere fagmiljøer ved høgskolen vil ha fordeler av avtalen, også det synsfaglige miljøet.
Les mer
 


26.jun.12: OPTIKEREN 4-2012

Hovedoppslaget i OPTIKEREN 4-2012 er nyheten om at tidligere førsteamanuensis Rigmor Baraas på Høgskolen i Buskerud nå er professor. Som nyutnevnt professor er Baraas nå Nordens første kvinnelige professor i optometri. I tillegg finner du noe stoff fra NOFs fagkonferanse i Fredrikstad og flere fagartikler. En artikkel om "Visus: Snellen eller logMAR", flere artikler om tall og trender fra årets og tidligere TNS Gallup undersøkelser. Dette i tillegg til mange faste spalter. God lesing - og GOD SOMMER!
Siste utgave av OPTIKEREN finner du her!


25.jun.12: International Optometrist of the year

Optiker Hans Bjørn Bakketeig er tildelt den prestisjetunge prisen International Optometrist of the year som deles ut av World Council of Optometry. Han ble nominert av Norges Optikerforbund. Bakketeigs innsats har forandret livet til tusenvis av mennesker i Moldova.
Les mer

 


22.jun.12: Eksplosiv økning i utbetaling

Tall fra Norsk Pasientskadeerstatning (NPE) viser en kraftig økning i utbetaling i privat sektor. I 2010 fikk pasienter behandlet i det private utbetalt 2,2 millioner. Tallene for 2011 nærmer seg 17 millioner. Utbetalingen innen kategorien øyesykdommer er nesten halvert fra 2009 til 2011.
Les mer
 


21.jun.12: Lommelegen anbefaler kontaktlinser

Sjøgrens syndrom kan gi store problemer for den som har det. En kvinne på 49 spør om hjelp via Lommelegen. Øyelege Rim N. Alme informerer om bandasjelinser.
Les mer


  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25   
376 - 400 av 1916 Artikler

Søk:

[Liste]


Flere nyheter fra optikerne.no

Norges Optikerforbund
Synsinformasjon


Øvre Slottsgate 18/20
0157 OSLO


Tlf:    +47 23 35 54 50
Faks: +47 22 41 63 66

Norges Optikerforbund og Synsinformasjon, Øvre Slottsgt 18/20, 0157 Oslo, Tlf: 23 35 54 50, Faks: 22 41 63 66   Send E-post
a c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w z æ ø å