Hjem
Forbruker
Finn optiker
Bli medlem
Etterutdanning
Medlemssider
Tips oss
 Del
Innlogging

Innlogging

Brukernavn:
Passord:
Glemt passord?

30.jan.13: Ny hornhinnebank

Endret praksis i 2008 i forhold til å få tak i hornhinner førte til en mangelsituasjon på transplantater i Norge. Færre har fått tilbud om nye hornhinner. Import fra utlandet har dekket store deler av behovet. Nå skal en ny hornhinnebank bedre på situasjonen.
Les mer

 


29.jan.13: 95 autorisasjoner tilbakekalt

Dette er tallene for 2012. Oppførsel som ikke er å regne som forenlig med å være helsepersonell, kan føre til tilbakekalling av autorisasjon. Statens helsetilsyn har ansvaret for å utrede episoder i helsevesenet og deretter reagere ovenfor den det måtte gjelde hvis nødvendig. Advarsel ble gitt i 97 tilfeller der autorisasjonen ikke ble fratatt.
Les mer


28.jan.13: Forstår ikke hensikten

Kravene til obligatorisk helseundersøkelse er flyttet fra 70 til 75 år. Nye regler ble gjeldende fra 19. januar 2013. Norges Optikerforbund ser ikke at regelendringen står i stil med myndighetenes ønske om Nullvisjonen.
Les mer


25.jan.13: Ny doktor!

Optiker MSc Vibeke Sundling vil fredag 1. februar disputere i forhold til sitt doktorgradsarbeid. Som en del av Institutt for helse og samfunn ved Universitetet i Oslo, vil hun forsvare sin avhandling for graden ph.d. (philosophiae doctor). Tittelen på avhandlingen er: Diabetes Eye Care in Norwegian Optometric Practice.
Les mer
 


24.jan.13: Lage NM i optometri

I år er det syvende gang det skal kåres en norgesmester i optometri. Det er første gang du har mulighet til å være med å lage spørsmål. Optikere i Norge inviteres til å bidra. Noen spørsmål skal være enkle, mange middels vriene, og noen få skal være vanskelige.
Les mer


23.jan.13: Synsam på topp

Servicen er undersøkt hos 85 kjeder i 15 ulike bransjer. Daymakerindeks for 2013 viser at Synsam har inntatt toppen! Optikerkjeden scorer bedre enn fjorårets vinner, med sterke 91 % i total måloppfyllelse. Optikerbransjen generelt viser økning i service målt i prosentpoeng fra i fjor.
Les mer

 


22.jan.13: Sliter med å se deg

Mer enn åtte av ti svarer at det er vanskelig å se fotgjengere når de kjører bil i mørket. Det er flere kvinner enn menn som rapporterer dette. Tallene er hentet fra en undersøkelse utført for Codan Forsikring.
Les mer


18.jan.13: Kontaktlinsetall

Contact Lens Spectrum presenterer for 12. gang en oversiktsartikkel over kontaktlinsetilpassninger i verden. Årets informasjonen bygger på 20566 tilpassninger i 36 land. Magne Helland (optiker, MSc, dosent ved IFOS) har samlet inn informasjon fra norske tilpassere.
Les mer

 


17.jan.13: Brillefin minister

Kulturminister Hadia Tajik får skryt for sin stil. Dette inkluderer valg av briller. Tajik har byttet på å gå med briller og linser i mange år. Hun forteller i VG at hun ikke bruker begge deler samtidig.
Les mer


16.jan.13: Reinparasitt kan skade synet

Ulike medier har meldt at det er flere barn i Finnmark som har påvist reinparasitt. Reinbrems, som er forløperen til selve parasitten, kan i verste fall føre til skader på synet. Barna med smitte undersøkes derfor av øyelege.
Les mer


15.jan.13: Helse i en avansert boks

Helsekøene skal bli kortere, hjelpen mer tilgjengelig og ekspertisen nærere med denne helsekiosken, hevder oppfinneren av Healthspot, Steve Cashman. Målet er å utnytte legens tid mer effektivt enn i dag. Healthspot er allerede i bruk noen steder i USA.
Les mer


14.jan.13: Stoler på brunøyde

Ifølge en studie er menn med brune øyne er lettere å stole på enn de med blå øyne. Det er ikke øyefargen i seg selv som gjør at disse skal være lettere å stole på: Menn med brune øyne ser ut til å være linket til særskilte barnlige trekk – og det er trekkene som gir denne egenskapen.
Les mer

 


11.jan.13: Rød eller grønn bil?

I forbindelse med den tragiske påkjørselen av 12 år gamle Olav Hovda, gikk politiet raskt ut og etterlyste en rød bil. Dette kan ha vært en uklok avgjørelse. Nå er en grønn bil et hovedspor i saken. Professor Kolbjørn Brønnick reagerte på politiets etterlysning.
Les mer


10.jan.13: Ny forskrift

Egen forskrift om arbeid ved dataskjerm er historie. Arbeidsgivers plikter og arbeidstakers rettigheter reguleres nå i: Forskrift om organisering, ledelse og medvirkning. Dette melder Arbeidsdepartementet på sine nettsider. Norges Optikerforbund har undersøkt og fått bekreftet hos Arbeidstilsynet at optikers praksis og rutiner i forhold til databriller skal fortsette som tidligere.
Les mer
 


09.jan.13: Kreftoperasjon tok syn

Skuespilleren Sverre Anker Ousdal mistet nesten synet helt etter en operasjon i forbindelse med kreftbehandling. 68-åringens synsnerve hadde fått for lite surstoff. Dette skjer i ett av 250.000 tilfeller.
Les mer


08.jan.13: Laser mot blødning

En mann i 40-årene kommer til undersøkelse på grunn av akutt synsreduksjon. Dette oppstod etter kraftige brekninger. Undersøkelsen avdekker betraktelig redusert visus og synsfeltsutfall. Dette er introduksjonen til en kasuspresentasjon i Tidsskrift for Den norske legeforening.
Les mer


07.jan.13: Rekrutteringsarbeidet i gang

I dag startet den første av en rekke utdanningsmesser NOF og SI deltar på sammen med HiBu for å rekruttere optikerstudenter. Pågangen var stor, og det var flott å ha hjelp fra bransjerepresentanter.
Les mer
 


04.jan.13: Bikkjeslagsmål på Stortinget

Stortinget skal avgjøre om førerhunder får eget rettsvern mot plagsomme hunder og mennesker. Dette ifølge en sak i Bergens Tidende. Høyre og Fremskrittspartiet ønsker bedre lovregulert vern av førerhunder. De rødgrønne aviser forslaget.
Les mer


03.jan.13: Bli optiker!

En ny nettside lanseres for å styrke rekrutteringen til optikeryrket. Høgskolen i Buskerud, Norges Optikerforbund og Synsinformasjon skal bruke nettsiden aktivt på mange utdanningsmesser nå utover vinteren. Optikere som får spørsmål om yrket, kan selvfølgelig også bruke nettsiden for å promotere eget fag.
Les mer


02.jan.13: Antall øyeskader er klart

Øyelege Nils Bull ved Haukeland universitetssykehus er fortvilet over øyeskadene som hvert år dukker opp etter nyttårsfeiringen. I år er det registrert 17 øyeskader på nyttårsaften. Antall skader har vært stabilt de siste årene. Nedgangen i antall skader etter forbudet mot pinneraketter, er ikke like stort som ønsket.
Les mer


21.des.12: God jul og godt nytt år!

Vi ønsker alle medlemmer i Norges Optikerforbund og Synsinformasjon, lesere av optikerne.no og andre – en riktig god jul og et godt nytt år! Administrasjonen holder stengt frem til onsdag 2. januar 2013. Er det behov for kontakt, leses e-postadressen synsinfo@optikerforbund.no ved anledning.

20.des.12: Optikeren fant hjernesvulsten

Iduns historie var hovedsaken på forsiden av Stavanger Aftenblad i går. Hun har en svulst i hodet som var uoppdaget frem til optikeren slo alarm. Professor Morten Lund-Johansen ved Nevrokirurgisk avdeling på Haukeland universitetssykehus forteller at flere av pasientene de ser, kommer på grunn av funn hos optiker.
Les mer


19.des.12: Engasjement for å se

Ole Johan Tovsen samler inn briller til landsbybeboere i Thailand. Thailenderne han er blitt kjent med har ikke penger til å gå til øyeundersøkelse. De prøver seg fram til hvilke av brillene som passer dem best.
Les mer
 


18.des.12: Senter for syn og helse

Synsfunksjonen skal virkelig få en plass på Kongsberg! Forskning, kunnskapsutvikling og innovasjon innen syn og helse skal bli en del av Kongsberg kunnskaps- og kulturpark (KKP). Senterets arbeid skal kobles mot Vitensenteret helse og teknologi på Papirbredden i Drammen og ledes av optiker og professor Rigmor Baraas.
Les mer


17.des.12: Husk 19. januar!

Lesere av optikerne.no er kjent med at det fra 19. januar innføres nye regler i forhold til førerkort. Norges Optikerforbund har gått ut offentlig og sagt at endring fra 70 til 75 år i forhold til obligatorisk helseattest kan være negativt i forhold til trafikksikkerhet. Dagens nyhet handler om de praktiske konsekvensene for den som har førerkortet i lomma.
Les mer
 


  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25   
376 - 400 av 2031 Artikler

Søk:

[Liste]


Flere nyheter fra optikerne.no

Norges Optikerforbund
Synsinformasjon


Øvre Slottsgate 18/20
0157 OSLO


Tlf:    +47 23 35 54 50
Faks: +47 22 41 63 66

Norges Optikerforbund og Synsinformasjon, Øvre Slottsgt 18/20, 0157 Oslo, Tlf: 23 35 54 50, Faks: 22 41 63 66   Send E-post
a c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w z æ ø å