Hjem
Forbruker
Finn optiker
Bli medlem
Etterutdanning
Medlemssider
Tips oss
 Del
Innlogging

Innlogging

Brukernavn:
Passord:
Glemt passord?

07.aug.13: Flere brillebrukere i Forsvaret

Forsvaret har endret reglene for syn i forhold til helsevurdering og gruppering. Målet er å ikke gå glipp av dyktige soldater i felt. Nå gjelder tilsvarende krav som for tunge kjøretøy. Det norske forsvaret har ingen stor erfaring med bruk av briller i felt. Dette har vært praktisert i andre land.

06.aug.13: Sterk reduksjon i AMD-blindhet

Antallet personer som blir funksjonelt blinde av aldersrelatert makuladegenerasjon (AMD) er kraftig redusert. Ifølge en dansk studie er antall tilfeller med funksjonell blindhet forårsaket av AMD, halvert i perioden fra år 2000 til 2010. Øyelege Alexander Skau poengterer til Dagens Medisin at optikere har en viktig oppgave i forhold til pasientgruppen.

05.aug.13: Rayo Bano ødela ansiktet

Linda Kristine Mathisen måtte sitte innendørs i ti dager etter å ha fått skadet ansiktet etter bruk av billige solbriller kjøpt på stranden i Spania. Rayo Bano-brillen beskyttet ikke ansiktet godt nok, forteller hun. Den var trolig med på å skape problemene Mathisen opplevde på ferieturen.

05.jul.13: Øyeleger advarer mot billige kontaktlinser

Kontaktlinser på nett kan være billig. Men kjøp på nettet kan være å gamble med synet, advarer danske øyeleger. Det er spesielt de som kjøper billige produkter online som er utsatt, ifølge Metroxpress.

04.jul.13: Førerkortattest – og andre skriv

Optikere har påskriftsrett på førerkortattester. Henvisninger, bekreftelser, søknader og andre papirer er også en del av optikers hverdag. Det er viktig at de fylles ut korrekt, ellers kan de bli underkjent. Norges optikerforbund anbefaler sine medlemmer å bruke godkjente stempel ved signering.

03.jul.13: Ny kunnskap om hornhinnen

I alle lærebøker står det at hornhinnen består av 5 lag: epitelcellelaget, Bowmans lag, stroma, Decemets membran og endotelcellelaget. Nå er et nytt vev på vei inn: Duas lag. En nylig publikasjon viser til at Decemets membran kan splittes i to lag. Ny kunnskap kan føre til endret tankegang i den kliniske verden.

02.jul.13: Farlig laserlys

Sigurd kjøpte seg en laserpenn på ferietur. Lyset fra denne har gitt han permanente skader i øynene. Synet er ikke som før. Statens Strålevern sier at øyeskader fra små lasere er et problem, spesielt nå i ferietiden.

01.jul.13: Smil til verden og den smiler til deg!

Dette har vært mottoet til Berit Ulveraker alle de årene hun har jobbet for optometrimiljøet på Kongsberg. Berit begynte å jobbe ved Kongsberg Ingeniørhøgskole i 1988, den gang i en kontorstilling delfinansiert av Optikernes Servicekontor. Nå er Berit pensjonist og kontoret er ryddet. Norges Optikerforbund ønsker å takke for det gode samarbeidet vi har hatt med Berit i alle disse årene!

28.jun.13: Optikerutdanning trues med nedleggelse

Optikerutdanningen ved Karolinska Institutet (KI) trues med nedleggelse. Optikerprogrammet er en av de utdanningene universitetsledelsen vurderer å fjerne for å få budsjettene i balanse. KI skal til sammen fjerne rundt 250 studieplasser. Paul Folkesson, leder i det Sveriges Optikerforbund, betegner en eventuell nedleggelse som en ulykke for profesjonen.

27.jun.13: Øyeslikking ny trend

I Japan har det blitt en trend å slikke hverandre i øynene. Opprinnelsen til denne oppblomstringen kan være en musikkvideo. Noen opplever øyeslikking som sensuelt. Det advares mot denne aktiviteten da risikoen for øyeinfeksjon øker dramatisk.

26.jun.13: Synstrategi støttes av statsministeren

Englands statsminister David Cameron støtter opp om en strategi som skal begrense antall mennesker med synsproblemer. ”UK Vision Strategy 2013 – 2018” har satt tre hovedpunkter for å nå sine mål: Gjøre folk i stand til å følge opp eget syn, riktig behandling av øyesykdommer i tide og å skape et inkluderende samfunn for de med synstap.

25.jun.13: Vanskelig å få jobb

Svaksynte Vegar Johansen ønsket seg en jobb. Men det var vanskelig å få jobb fordi han ikke ser like godt som andre. Det skulle få tilpassninger til for å få Vegar i arbeid. Hans arbeidsgiver er kjempefornøyd.

24.jun.13: OPTIKEREN 4-2013 Bilder fra norsk optometri

I dette nummeret av Optikeren har vi samlet en del bilder fra norsk optometri. Dette er gjort gjennom en flere siders bildekollasj inne i bladet. Her finner du noen historiske bilder, bilder fra klinisk praksis, bilder fra utdanningen og synsforskning, men også noen bilder som kun er “synsrelatert” eller viser spesielle øyne. Flere av nyhetsoppslagene og artiklene inneholder også en rekke bilder. For fire av disse oppslagene er supplerende bilder tilgjengelige på www.optikeren.org. Vi har også en fagartikkel om allergi og kontaktlinser, og som alltid – mange av våre faste spalter. God lesing – og GOD SOMMER!
Siste utgave av OPTIKEREN finner du her!24.jun.13: Stillingsannonser Optikeren

I nummer 4 av Optikeren kommer det flere ulike stillingsannonser. Mulighetene er varierte i forhold til geografi, type arbeid og ansvar. For forretninger som har behov for arbeidskraft er det også muligheter.

21.jun.13: Flest klager på tannlegen

En rapport fra Norsk pasientskadeerstatning (NPE) viser at tannlegene står for nesten halvparten av klagesakene innen privat sektor i perioden 2009 til 2012. Nærmest tannlegene kommer plastikkurgi og kosmetisk behandling.

20.jun.13: Julian får konkurranse

Høsten og vinteren 2012 ble Julian landets mest kjente øyepasient etter å ha fått dobbeltsyn etter en 3D-kino med kompiser. Nå har statsminister Jens Stoltenberg tatt opp kampen med gutten fra Finnmark. Stoltenberg har fjernet det som regnes som en ufarlig føflekk på venstre øyet. Saken er slått stort opp i mediene.

19.jun.13: Redusert syn gir fallulykker

Få er klar over den sterke sammenhengen mellom fallulykker blant eldre og redusert syn. Optikere i England vil øke kunnskapen om de sterke båndene mellom å falle og det å se dårlig. Halvparten i en undersøkelse gjennomført av Opinion Matters kjenner noen som har falt. Kun 32 prosent av de spurte er kjent med at redusert syn er sterkt knyttet til fallulykker.

18.jun.13: Solbrilletid

Solen står høyt på himmelen mange steder. Det er tid for å nyte sommerdagene og beskytte øynene! Kvinneguiden gir tips i forhold til årets mote. ”Biebrillene” skal du ikke ha på deg! Det er kjempeharry å bruke briller med store logoer. Les om årets godbiter på solbrillefronten.

17.jun.13: Øynene avslører sykdom

Dagbladet hevder at du kan avsløre sykdom ved å se deg selv i speilet. Normalt er det ikke så enkelt å avsløre kroppens sykdom og skavanker. Men en undersøkelse av øyet kan avdekke berettiget mistanke om generell sykdom. Optikerne Rita Aadne Ludviksen og Erik Robertstad informerer i artikkelen om dette sammen med legene Alexander Wahl og Nils Fredrik Holm Moseid.

14.jun.13: Kjendis går til retten

Skuespiller Sverre Anker Ousdal trekker Pasientskadenemda for retten. Etter en narkose i 2008 våknet han opp uten syn. Etter noen dager var noe syn kommet tilbake, men hverdagen er endret. Pasientskadenemda behandler klagesaker i forhold til avgjørelser gjort i NPE. Ønske om høyere skadeutbetaling eller mangel på å pålegge helsepersonell ansvar, kan være grunner for å trekke saker for retten.

13.jun.13: Sølvretinoskopet 2013

Vinneren av Sølvretinoskopet 2013 er kåret. Vinnerprosjektet hadde tittelen: Kammervinkelvurdering med van Hericks metode: Hva er viktig å kjenne til? Prosjektgruppas deltagere var: Sunniva Fredriksen Johansen, Trine Meklenborg, Katrine Onshus Spiten, Rina Elise Staval, Ann Kamilla Stuberg og Caroline Urke. Den stolte veileder er Per Lundmark. Prosjektet hadde et klart ønske om å bedre klinisk praksis i forhold til kammervinkelvurdering.

12.jun.13: Velkommen til nye kollegaer!

Årets tredjeklasse hadde i dag sin siste obligatoriske skoledag ved Høgskolen i Buskerud. Fremlegging av bachelorprosjektet har tradisjonen tro vært avslutningen på tre år ved høgskolen. Alle årets prosjekter har en relevans til optikers daglige arbeidsoppgaver. Særdeles mange av studentene har bestått studiet i år. Mange nye kollegaer er derfor klare for yrkeslivet. Ta vel i mot dem!

11.jun.13: Briller møter motstand

Google Glass regnes å være verden mest kjente brille, selv om den ikke har vært offentlig kjent mer enn noe over ett år. Tanken er at høyteknologi skal smeltes sammen med bruk av briller. Nå er det stadig flere som advarer mot brillen. Personverneksperter er skeptiske til mulighetene brillen gir.

10.jun.13: Den selvlysende veien

Fremtiden vil proppes med ny teknologi. Et prøveprosjekt settes i gang i Nederland for å gjøre det enklere å bruke veien. Ny teknologi skal gjøre det enklere for bilføreren å se hvordan en bør forholde seg som sjåfør.

07.jun.13: Såre og slitne PC-øyne?

Flere enn før opplever tørrhetsplager og slitne øyne ved data. Salg av kunstige tårevæsker, øket behov for rådgivning fra optikere og opprettede spesialklinikker for tørre øyne viser at befolkningen opplever problemer. Stadig flere av oss sitter daglig ved skjerm over store deler av arbeidsdagen. Noen gode generelle råd kan gis.

  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25   
376 - 400 av 2127 Artikler

Søk:

[Liste]


Flere nyheter fra optikerne.no

Norges Optikerforbund
Synsinformasjon


Øvre Slottsgate 18/20
0157 OSLO


Tlf:    +47 23 35 54 50

Norges Optikerforbund og Synsinformasjon, Øvre Slottsgt 18/20, 0157 Oslo, Tlf: 23 35 54 50