Hjem
Forbruker
Finn optiker
Bli medlem
Etterutdanning
Medlemssider
Tips oss
 Del
Innlogging

Innlogging

Brukernavn:
Passord:
Glemt passord?

14.nov.13: Skråblikk på optometristudiet

Høgskolen i Buskerud har fotokonkurransen ”Uten filter”. Her oppfordres studentene til å sende inn bilder som viser ulike elementer av studiehverdagen. Optikerstudent Rebekka Finnema vant for oktober med det spenstig bilde av seg selv.

13.nov.13: Jente mistet lappen

En jente på 19 år mistet lappen etter å ha vært til psykolog. På grunn av hendelser i familien kom hun i en vanskelig situasjon. Psykologen mener at hun ikke er skikket til å kjøre bil. Meldeplikten som pålegger leger, psykologer og optikere til å informere myndighetene ble benyttet.

12.nov.13: 365-dagers linser

Kontaktlinsebruk er tema under Radioresepsjonens program den 4. november. Varighet, bruksområde og muligheter i forbindelse med kontaktlinsebruk diskuteres med en noe sviktende fagkunnskap. Bjarte Tjøstheim og Sagen-brødrene vurderer muligheten for å lage et helt program på temaet.

08.nov.13: Fagrådet trenger deg!

Noen av Optikerens abonnenter har fått bladet sent i postkassen. Norges Optikerforbund har ute en annonse der optikere oppfordres til å delta i fagrådet. Har du et faglig engasjement som du ønsker å benytte til felles beste, vil fagrådet være et fint sted å være medlem.

07.nov.13: Google Glass forbudt ved bilkjøring

En kvinne i California har fått bot etter at hun kjøret bil med Google Glass på. I Norge har vi strenge regler for bruk av mobiltelefon og annet under kjøring. Hvordan vil samfunnet møte denne nye teknologien?

05.nov.13: Reinsdyr endrer øynene etter årstiden

Forskere ved Universitetet i Tromsø har funnet ut at reinsdyr endrer sin fargeoppfattelse avhengig av årstid. Væskemengden i øyet endrer øyets lysfølsomhet. For et dyr som bor i polare strøk med store endringer i lyset gjennom året er dette en måte å sørge for best funksjonelt syn 365 dager i året.

04.nov.13: Kur for tørre øyne?

En gruppe forskere i Japan har dyrket frem og transplantert inn celler som har utviklet seg til tårekjertler på mus. Cellene knytter seg opp til eksisterende vev og viser seg å fungere i utviklet tilstand. Nervefunksjonen og nettverket for distribusjon av væske knyttes til implantatene, og begynner å fungere som normalt. Kan dette være løsningen for mange med ekstreme tørrhetsplager?

01.nov.13: Flere barn med briller

NRK Hedemark og Oppland hadde i går en nyhet som påpeker at det er flere barn med briller nå enn tidligere. Grunnene for dette er ikke belyst fullt ut, men endringer i brillebehov på grunn av flere nærsynte som et resultat av mye nærarbeid, høyere krav til skarpt og komfortabelt syn samt en endret aksept i forhold til å bruke briller hos barn er tre faktorer.

31.okt.13: Øyedråper mot bihulebetennelse?

Noen leger har praktisk erfaring med at bruk av kloramfenikol øyedråper kan ha en positiv effekt for pasienter med akutte maxillarsinusittliknende symptomer (ofte kalt bihulebetennelse). De ønsket å gjennomføre en pilotstudie for å teste holdbarheten av denne kliniske erfaringen. Denne lille studien viser at øyedråper er bedre enn tabletter.

30.okt.13: Subjektivt og objektivt ansvar

Etter at optikere ble en del av Norsk pasientskadeerstatning (NPE) kan pasienter få tilkjent utbetaling uten at optikeren har direkte skyld i skade eller ulempe som pasienten er påført. Prinsippet kalles objektivt ansvar. Nå har det kommet et eksempel som belyser en slik situasjon. Et operasjonsbord på Haukeland brøt sammen.

29.okt.13: Informerer om mulighetene

I Norge er det bestemt i forskrift at de som arbeider ved dataskjerm skal få tilpasset briller som egner seg til arbeidet. Men hva med alle de andre som er i jobb, og som ikke har lovfestede rettigheter? Hvordan er det med deres syn? Optiker Jon Thoresen informerer ansatte innen vann og ventilasjon om mulighetene for kontaktlinser for de over 40.

28.okt.13: Omega-3, sunnhet med modifikasjoner?

Nordmenn har ståltro på Omega-3. Vi tror at ett langt og problemfritt liv ligger foran oss ved inntak av fiskefettet. Det er i hvert fall det mange av oss tenker. Men er sannheten så enkel? Er oljen ufarlig på alle måter?

25.okt.13: Optiker vurdert av pasientombudet

Danmarks Optikerforening hadde i sitt siste nyhetsbrev informasjon om behandlede saker hos pasientombudet. En gjennomgang og reaksjon her kan sammenliknes med det norske Helsetilsynet. En optiker får kritikk for håndtering av trykkmålinger samt at optikerens journalføring ikke regnes som god nok.

24.okt.13: Sminkespeil førte til brann

Alle vet at forstørrelsesglass kan skape brannfarlige situasjoner. Det er likevel ikke alle som tenker på at et sminkespeil kan få deg opp i liknende problemer. En familie på Nøtterøy i Vestfold var nær en husbrann utløst av lav høstsol og datterens sminkespeil. Gardinene på pikerommet tok fyr.

23.okt.13: Synssimulator

På Verdens synsdag lanserte Norges Blindeforbund en synssimulator. Denne skal hjelpe mennesker med normalsyn å forstå hvordan ulike synsendrende og synstruende tilstander påvirker synsfunksjonen. Simulatoren kan lastes gratis ned på telefon og nettbrett og er således lett tilgjengelig for optikere som et kommunikasjonsverktøy.

22.okt.13: OPTIKEREN 6-2013 foreligger nå i digital utgave

Optikeren 6-2013 har stikkordene "Silmo" og "Bransjetall" på forsiden. Dette i god tradisjon med dette "høstnummeret" av Optikeren fra tidligere år. Høsten er tid for messer og for mange er det alltid interessant å se på omsetningstall i forhold til tidligere år. I tillegg finner du en rekke nyhetsoppslag, et par artikler og flere konferanseraporter. Og som alltid er mange av våre faste spalter på plass. God lesing og ha en fin høst!
Siste utgave av OPTIKEREN finner du her!


21.okt.13: Internasjonalt stormøte

European Council of Optometry and Optics (ECOO) holdt sitt halvårlige møte i Sofia i Bulgaria denne helgen. De viktige sakene som ble diskutert blandt de europeiske medlemmene var salg av optiske tjenester og varer på internett, de økonomiske utfordringene flere av medlemslandene føler på kroppen og ønsket om å tydeliggjøre at optometri er mer enn kun å selge briller.

18.okt.13: Når snøballen begynner å rulle

Tidlig denne uken publiserte Foreldre.no en nyhet om barn og syn. Optiker og førsteamanuensis ved Høgskolen i Buskerud, Helle Falkenberg, kommenterte i nyheten forskning gjort på skolebarn i Kongsberg og informerte foreldrene om rollen de bør ta i forhold til egne barns syn. Noen ganger er det slik at nyheter begynner ”å rulle”. Hvis informasjonen er interessant i befolkningen er det ofte flere medier som vil belyse saken. Nå var det NRK.

17.okt.13: Botox mot hodepine

Norske forskere vil bruke Botox mot klasehodepine. Botox er mest kjent for å bli brukt for å fjerne rynker og som en form for anti-aldringsmetode. Nå vil norske leger bruke middelet til lindre ekstremt sterke hodepineanfall.

16.okt.13: Optikers veilederrolle er tydeligere

Stadig oftere er optikere i media og gir veiledning innen syn og synsfunksjonen men også i forhold til gode generelle råd i forhold til helse. Barn og syn har vært et område hvor det er gitt tydelig informasjon de siste månedene. Optiker og førsteamanuensis, Helle Falkenberg, har vært opptatt av å hjelpe foreldrene til å kunne ta det ansvaret de har i forhold til egne barns syn.

15.okt.13: Friske jobbmuligheter!

Det er tydelig et stort rift om optikerkompetanse om dagen. Mulighetene for å finne spennende jobber i bransjen er store. Dette viser at det er behov for optikers kompetanse. Noen vil ha tak i kunnskapen i hodet ditt!

10.okt.13: Verdens synsdag

Verdens synsdag markeres på flere måter i øyehelseverden. IFOS ved Høgskolen i Buskerud har som vanlig hatt sine aktiviteter. Norges Optikerforbund i samarbeid med Norges blindeforbund er med på ulike markeringer og aktiviter.

09.okt.13: Norges Blindeforbund inviterer

Torsdag 10. oktober markerer Norges Blindeforbund Verdens Synsdag 2013 med fokus på hvordan man oppdager og forebygger øyesykdommer. Tips om hvordan en best mulig tar vare på eget syn gis også. Blindeforbundets engasjement for synshemmede i Asia og Afrika omtales. Du er velkommen!

08.okt.13: Torsdag er Verdens Synsdag!

Nå er det bare to dager til optikerbransjen bruker Verdens Synsdag til å markere at samfunnet bør ha større fokus på syn og synsproblemer. Det finnes land i Europa som ikke har optikere og som ikke kan tilby befolkningen synsundersøkelser. Vi i Norge bør markere at vi er opptatt av synsfunksjonen.

07.okt.13: Ny avansert brilleteknologi

Hva vil fremtidens briller kunne hjelpe oss med? Mer enn å se skarpt, skal vi tro de som utvikler ny teknologi. En av fremtidens muligheter ble vist frem på teknologimessen Combined Exhibition of Advanced Technologies (CEATEC) i Tokyo nylig. Kunne du tenke deg briller som hjelper til med å oversette tekst fra ulike språk?

  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25   
376 - 400 av 2194 Artikler

Søk:

[Liste]


Flere nyheter fra optikerne.no

Norges Optikerforbund
Synsinformasjon


Øvre Slottsgate 18/20
0157 OSLO


Tlf:    +47 23 35 54 50

Norges Optikerforbund og Synsinformasjon, Øvre Slottsgt 18/20, 0157 Oslo, Tlf: 23 35 54 50