Hjem
Forbruker
Finn optiker
Bli medlem
Etterutdanning
Medlemssider
Tips oss
 Del
Innlogging

Innlogging

Brukernavn:
Passord:
Glemt passord?

23.sep.13: Redaktør fagtidsskriftet Optikeren

Optikeren søker ny redaktør. Nåværende redaktør Magne Helland vil fra nyttår bruke tiden på Høgskolen i Buskerud. Dette gir deg muligheten til å søke en spennende og utfordrende jobb.

20.sep.13: Kasuspresentasjon for optikere

Du er velkommen til å høre og diskutere kasus onsdag 27. november! I mai hadde IFOS en likende kasuspresentasjon på Kongsberg. Det ble en ubetinget suksess! Disse presentasjonene er en glimrende anledning til å møte kollegaer og kose seg med optikerfaget.

19.sep.13: Jonathan fikk bedre syn med bestemors briller

Mange barn sliter med synsfeil. Jonathan Skoglund oppdaget at han så mye bedre med farmors brille. Optiker Simon Dørheim arbeider mye med barn. På NRK 1 Vestfoldsendinga gjør han en god jobb i å forklare utfordringen i forhold til barnas syn og foreldrenes rolle i forbindelse med dette.

18.sep.13: Databrillekaos i Hellas

Greske byråkrater blir fratatt en ferieordning de har kunnet nyte godt av siden 1989. De har fått seks dagers betalt ferie som kompensasjon fordi de måtte bruke PC på jobben. En liknende ordning har ikke vært vurdert i Norge.

17.sep.13: Skutt i øyet

Jaktsesongen er i gang. Jakthistoriene i media har de siste dagene hatt fokus på skadeskyting av jaktkamerater – ikke viltet. I flere situasjoner er det hode og overkropp som har blitt truffet. En uheldig jeger i Dividalen skjøt jaktkameraten i øyet.

16.sep.13: Helsepersonell på Stortinget

Kristin Ørmen Johnsen er i dag rektor ved Høgskolen i Buskerud. Om kort tid skal hun representere befolkningen i Buskerud på Stortinget. Dagens Medisin er opptatt av at det kommer flere med helsefaglig bakgrunn inn blant de folkevalgte. Sykepleierne er best representert blant helsefagene.

13.sep.13: Optikernes rettigheter utvides

I Skottland utvider NHS optikerens rettigheter i forhold til bruk av terapeutiske medikamenter. Dette etter regjeringens anbefaling. Sam Watson, leder for Optometry Scotland, mener at denne utvidelsen av optikeres yrkesutøvelse er til pasientenes beste slik at deres behov for primære øyehelsetjenester sikres.

12.sep.13: Unødvendige helsetjenester

Helse var en del av valgkampen. Alle partiene sa at de ønsket bedre helsetilbud til befolkningen. Den som kanskje fikk størst oppmerksomhet i debatten var professor og fastlege Eivind Meland som gikk ut og sa at en betydelig del av helsetjenestene våre er unødvendige, helseskadelige og styres av alt annet enn reelle behov.

11.sep.13: Kunstig syn

Forskere har i mange år arbeidet for å finne tekniske løsninger som kan skape kunstig syn i menneskehjernen. I det engelske tidsskriftet Optician står det om FDA sin godkjenning av Argus II Retinal, et protesesystem for implantering i selve øyet.

10.sep.13: Øyestyrt TV-teknologi

Agent 007 har hatt det. Avansert jagerfly har det. Nå kan det snart kjøpes til TV’en: øyestyrt teknologi. Et nyutviklet TV-apparat bruker øynene som fjernkontroll. Et lite blunk kan være nok. Den nye teknologien er selvfølgelig spennende. Slik teknologi bør ha interesse for de med interesse for øyehelse.

09.sep.13: Mennesketårene

I Tidsskrift for den Norske legeforening har N. K. Angelsen skrevet bokanmeldelse av Ad Vingerhoets bok “Why only humans weep - Unravelling the mysteries of tears”. Selv om kun en liten del av boken tar for seg de mer fysiske mekanismene rundt de menneskelige tårene, mener Angelsen at boken kan ha interesse for ulike helsepersonell. De menneskelige tårene har tross alt mange ikke-fysiske aspekter ved seg.

05.sep.13: Skolebarna i sentrum

I høst har det vært mange nyheter som går på skolebarn og syn. Nye tall Kongsberg sammen med en nylig utført undersøkelse blant foreldre, utført av TNS-Gallup, har gitt grunnlag for en bekymring fra Norges Optikerforbund sin side. Forbundet ser at foreldrene må forstå sin rolle og ble bedre kjent med symptomene barna viser når de har dårlig syn.

04.sep.13: Personlig tilpasning

Skal briller fungere må de sitte godt. Optometrifaget har lange og solide håndtverksmessige tradisjoner. Tilpasning av briller er en del av tjenesten optikere tilbyr. Noen ganger skal en strekke seg litt og tenke kreativt til nytte for pasienten.

03.sep.13: Øyebuling

Det er kjent at noen med viten og vilje kan få øynene til å stikke frem. John Edward Doyle (30) har blitt kjendis via YouTube. Ikke bare presser han øynene frem, han har en imponerende øyemotorikk også. Får du denne mannen i stolen og han forteller om samsynsproblemer er det bare å rydde god plass i timeboka!

02.sep.13: Nedleggelse utsatt

Optikerutdanningen ved Karolinska Institutet (KI) har vært truet med nedleggelse. Optikerprogrammet var en av utdanningene universitetsledelsen vurderte å fjerne for å få budsjettene i balanse. Den svenske regjeringen har via Utbildningsdepartementet gitt ekstra penger til svensk utdanning, blant annet også KI. Utrydningsspøkelset er borte for høsten 2014.

30.aug.13: Berit klar for nye utfordringer

Optikerstudiet på Kongsberg har for mange vært ensbetydende med å møte Berit Ulveraker. Hun har holdt orden på alle: på studentene, på forelesere, på skolen, leverandørene og på bransjeorganisasjonene. Berit er nå pensjonist. Men vi skal ikke forvente at hun setter ned tempoet for det.

29.aug.13: Fikk skåret ut øynene

Guo Bin på seks år ble utsatt for en grusom hendelse: noen skar ut øynene hans. Han ble funnet blødende og uten øyne da han ikke kom hjem til middag. Saken setter fokus på et stort etisk problem – kjøp og salg av humant vev. Det er kjent at det er utfordringer i forhold tilgangen på donorhornhinner i mange vestlige land. Guo kan være et offer for dette.

27.aug.13: Syn på NRK Supernytt

Julie hadde ofte så mye hodepine at hun måtte gå hjem fra skolen. Hun anstrengte seg for å klare skolehverdagen. NRK Supernytt ble med på hennes første optikerbesøk. Julie var langsynt og trengte briller.

26.aug.13: Udugelig som blind

- Du e udugelig som blind. Æ kan vær my bedre som blind enn dæ. Dette er påstanden fra en seende. Han føler at den blinde kameraten Cliff Isaksen er klumsete og stadig kommer opp i problemer. Et veddemål gjør oss i stand til å ta stilling i saken.

23.aug.13: Trening reduserer AMD risikoen

Jevnlig mosjon har mange kjente positive effekter på menneskekroppen. Inger Christine Munch, avdelingslege på øyeavdelingen ved Roskilde Sygehus, har funnet ut at trening er sunt for synet. Funnene viser at jevnlig trening er beskyttende mot AMD.

22.aug.13: Møte med nye studenter

Torsdag 22. august var det igjen tid for å ønske nye studenter velkommen i bransjen. Årets føsteklassekull er det største på lenge. Hele 83 studenter har takket ja til en plass på optometri. Den store interessen for studiet viser at rekrutteringsarbeidet i vinter har gitt resultater.

21.aug.13: Fundus kan avsløre Alzheimer

Helt siden Alzheimerdiagnosen ble stilt første gang i 1906 har forskere søkt etter metoder for å diagnostisere sykdommen før symptomene oppstår. Endringene i hjernen begynner 10 til 15 år før symptomene blir tydelige. I fremtiden kan netthinnen være stedet å lete etter spor.

20.aug.13: Skolebarns syn på agendaen

Norges Optikerforbund mener at det er behov for at foreldre får større kunnskap om egne barns syn og ansvaret de har som foreldre i forhold til barnas synsfunksjon. Tall fra Høgskolen i Buskerud viser at så mange som ett av ni skolebarn kan for dårlig syn uten å vite om det. Det er bekymringsverdig at mange barn kan gå gjennom grunnskolen med syn som påvirker læresituasjonen.

19.aug.13: OPTIKEREN 5-2013 Minitema: Kasuistikk

Optikeren 5-2013 er et minitemanummer for kasuistikk. Her finner du alt fra korte omtaler av uforglemmelige pasientopplevelser - til mer detaljerte beskrivelser av spesielle pasienter og tilstander. Vi har også flere fagartikler og en kort omtale av et nytt nummer av SJOVS. I tillegg finner du en rekke nyhetsoppslag og mange av våre faste spalter. God lesing og ha en fin høst!
Siste utgave av OPTIKEREN finner du her!
PS! En liten figurfeil har sneket seg inn på side 43. Samtlige tre delfigurer i figur 4 skal dreies 90 grader medurs. Linjene i figurene skal ligge horisontalt! Vi har også benyttet feil bilder på side 34 i papirversjonen. Beklager dette!


19.aug.13: Fullt trykk på RBK-spiller

Rosenborgs kaptein, Tore Reginiussen, fikk lørdag en smell i hodet. Etter kort tid måtte han forlate banen. I et intervju etter kampen forteller han om smellen og at han ikke kunne fullføre på grunn av synsforstyrrelser. Reginiussen forteller i intervjuet at han pådro seg en svak hjernerystelse.

  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25   
376 - 400 av 2159 Artikler

Søk:

[Liste]


Flere nyheter fra optikerne.no

Norges Optikerforbund
Synsinformasjon


Øvre Slottsgate 18/20
0157 OSLO


Tlf:    +47 23 35 54 50

Norges Optikerforbund og Synsinformasjon, Øvre Slottsgt 18/20, 0157 Oslo, Tlf: 23 35 54 50