Hjem
Forbruker
Finn optiker
Bli medlem
Etterutdanning
Medlemssider
Tips oss
 Del
Innlogging

Innlogging

Brukernavn:
Passord:
Glemt passord?

13.jun.14: Test av solbriller

Kamille har gjennomført en solbrilletest der dyre og rimelige solbriller sammenliknes. Denne ligger på nett via Klikk.no. Det er ikke en entydig sammenheng mellom pris og målt kvalitet. Samtidig viser testen av dyrere briller gjennomgående får høyere terningkast enn rimelige. Bonnie Uchermann ved Høgskolen i Buskerud og Vestfold har gjort de optiske vurderingene.

11.jun.14: Flere nærsynte barn

Forskning viser at det er en sammenheng mellom nærsynthet hos barn og at barna har mindre tid ute enn tidligere. Det interessante er ikke at nærarbeid alene trigger myopi, men at mangel på ute-tid har en liknende effekt. En myopibølge skyller over verden.

05.jun.14: Synssmell for toppskytter

Skytterkonge og verdensmester Vebjørn Berg må legge den internasjonale karrieren på hylla fordi synsfunksjonen spiller han et puss under rifleskyting. I 2010 ble blinkene uskarpe for toppskytteren. Optikere og øyeleger har ikke klart å hjelpe han ut av problemet.

04.jun.14: Bilister overvurderer egen synsevne

Norges Automobil-Forbund (NAF) har hatt ulike typer samarbeid når det gjelder syn med Norges Optikerforbund. Det er blant annet utviklet en synsopplevelsestest som NAF har utplassert på sine trafikksenter. Nå er synet til besøkende på et NAF-senter i Oslo undersøkt. Jan Ivar Engebretsen i NAF er overrasket over det store synspotensialet de fant hos disse bilførerne.

03.jun.14: Les Optikeren nummer 3

Rune Brautaset har ledet optikerutdanningen ved Karolinska Institutet i Stockholm gjennom ild og vann. Møt ham i den ferske utgaven av Optikeren. Andre stikkord for bladet; Minitema kosthold og syn, brillemessen Copenhagen Specs, nytt fra landsmøte og fagkonferanse i Bodø, og synsvansker hos for tidlig fødte.

02.jun.14: Papirautorisasjonens tid er forbi

Ordningen der helsepersonell får tilsendt et fysisk bevis på sin autorisasjon er historie. Nå er det den digitale og til enhver tid oppdaterte versjonen som gjelder. Nå kan du selv skrive ut en bekreftelse på din autorisasjonsstatus. Dette bør både optikere og arbeidsgivere være oppmerksomme på!

28.mai.14: Nettside om hemianopsi

Stadig flere rammes av slag, hjerneblødning, svulster eller andre tilstander som endrer synet. Dagliglivet rammes og synsopplevelsen vil aldri bli som før. Dagens nyhet viser til en nettside med informasjon om hemianopsi.

27.mai.14: Ønsker endringer på autorisasjonsalder

Helseminister Bent Høie ønsker endringer når det gjelder utløpsdato på helsepersonell. Han ønsker å endre dagens stopp for autorisasjon ved fylte 75 år til 80. Det er hans 78 år gamle statssekretær Astrid Nøklebye Heiberg som selv er psykiater som har drevet fram forslaget.

26.mai.14: Pasientnotater forsvinner

Legejournalene i Finnmark er kanskje ikke like komplette som de skulle være. Legene som benytter Winmed 3 føler at tapt informasjon kan gå på pasientsikkerheten løs. Fylkeslegen har fått klager på dette fra helsepersonell, som helt korrekt informerer om at systemene de benytter ikke holder mål.

23.mai.14: Google advarer

Nå kommer advarselen fra Google selv om at brukere av Google-brillen ikke bør bruke denne i lange periode av gangen. Dette kan gi problemer. Selskapet sier at teknologien ikke er ment for langvarig bruk. Uttalelsen kommer etter brukerklager fra Google Glass brukere.

22.mai.14: Ap ønsker tvangskunnskap

Debatten om reservasjonsrett har trukket frem flere av helsetjenestens vanskelige balanseområder både i forhold til etikk og yrkesutøvelse. Noen leger bruker paragraf fire i Helsepersonelloven, forsvarlighetsprinsippet, som bakgrunn for å ikke sette inn spiral. Dette ønsker Ap en slutt på og vurderer tvungen etterutdanning for leger.

21.mai.14: Mastergradsprosjekter

Bachelorprosjektene er historie. Nå er det fremlegging av mastergradsoppgaver i optometri og synsvitenskap som gjelder. Du er velkommen til Kongsberg fredag 6. juni for å høre solide fagrelaterte presentasjoner fra de kommende spydspissene innen norsk optometri!

20.mai.14: Gratis PC-er til elever med lese- og skrivevansker

Regjeringen sørger for PC i skolen til elever med lese- og skrivevansker. Caroline Solem i Dysleksi Norge jubler over at det igjen vil bli gratis PC-er og programvare til landets 10.000 sterkt lese- og skrivesvake elever i grunnskolen. Dysleksi Norge har kjempet for dette siden den røde regjeringen fjernet tilbudet.

19.mai.14: Drypp i vei!

En norsk studie viser at det ikke er noe i veien for å dryppe ut yngre pasienter for deretter å gjennomføre synsfeltsmålinger selv om pupillene er større enn normalt. Optiker og masterstudent Jon Vegard Barstad Gjelle fikk i helgen internasjonal oppmerksomhet rundt et foredrag på European Academy of Optometry and Optics sin vitenskapelige del.

16.mai.14: Ti superkrefter

En datachip i hjernen kan gi superhørsel, supersyn og gjøre deg kunnskapsrik. Sammen med dette kan du også få nattesyn! Fremtidsfilmenes visjoner om fremtiden er i ferd med å ta oss igjen.

15.mai.14: Masterkasus

Høgskolen inviterer til fremlegging av 7 interessante kasuistikker av masterstudenter torsdag den 22.mai. Tidligere har dette vært stedet der spennende faglig informasjon og diskusjon har stått i høysetet.

14.mai.14: Aprilspøk?

Hørselvern med musikk og radio for å kunne overholde taushetsplikten på rom der det er pasienter tilstede under visitten? Man kan tro at dette er årets aprilspøk – men det er lenge siden 1. april. Sykehuset i Stavanger var først ute med ordningen, nå er det Sykehuset i Vestfold (SiV) som innfører hørselvern med lyd.

14.mai.14: Nytt nasjonalt senter på Kongsberg

Høgskolen i Buskerud og Vestfold flytter høsten 2015 inn i nye lokaler i KKP-bygget som er under oppføring. Nasjonalt senter for optikk, syn og øyehelse som opprettes der vil være en pådriver for aktiviteten ved høgskolen. Synsam Norge er tidlig ute og gir en gave på to millioner kroner som skal brukes på fire topp utstyrte synsundersøkelsesrom.

12.mai.14: Kritisk til NPEs vurderinger

Kreftlege Lars Ottestad er kritisk til den sakkyndiges konklusjon i en klagesak hos Norsk pasientskadeerstatning (NPE) der en kreftsvulst er fjernet fra et bryst i forbindelse med brystforstørring. Katarina Pettersen fikk i forbindelse med inngrepet fjernet en svulst uten å bli informert. Dette skulle vise seg å være en uheldig avgjørelse av plastikkirurgen.

09.mai.14: Informerer ikke om hornhinnedonasjon

Av frykt for at folk skal si nei til donasjon generelt, informerer ikke Stiftelsen Organdonasjon om hornhinnedonasjon. Stiftelsen er redd for et nei til organdonasjon generelt da de tror at det er mange som vil reagere på at hele øyet tas ut av kroppen.

08.mai.14: Protester mot nye journalreguleringer

Det har vært debattert i media de siste ukene rundt det mange kaller «skyggejournaler». Dette er journalinformasjon som bevisst holdes unna den tradisjonelle journalen, og som det heller ikke refereres til i denne. Det betyr at det kanskje kun er den som skriver skyggejournalen som vet at den eksisterer. Dette er klart i grenseland når det angår journalføring allerede i dag, men nå foreslås det at dette blir forbudt ved forskrift.

07.mai.14: Kunstig syn

Australske forskere har klart å skape kunstige synsstimuli hos mennesker. Dette kan være en fremtidig løsning for personer med synshemming med degenerative netthinnesykdommer. Digitale signaler filmet med et kamera sendes tråløst til en implantert stimulatorplate på netthinnen som trigger aktivitet i de cellene som fremdeles er tilstede og i live.

06.mai.14: Blinde hører det du ser

Blinde kan bruke lyd til å oppfatte former og avstander i omgivelsene. De bruker deler av hjernen som knyttes til visuell informasjon, på samme måte som seende. Dette viser en studie fra Det hebraiske universitetet i Jerusalem i Israel. Disse delene av hjernen aktiveres når blinde har lært seg å oppfatte bilder ved hjelp av lydlandskaper.

05.mai.14: Fornøyde kunder

Tallene fra årets kundebarometer er på plass. Mer enn 7000 norske forbrukere har sagt sin mening om 180 ulike bedrifter. Fire av optikerkjedene er med i undersøkelsen. Synsam har i år kjørt forbi Interoptik og troner dermed øverst av de som tilbyr helsetjenester.

02.mai.14: Mange kjører med dårlig syn

Tall fra Trygg Trafikk tyder på at hver tiende bilfører kjører rundt med for dårlig syn. Det er trafikkfarlig da nær 80 prosent av all sanseinformasjon ved bilkjøring kommer fra synet. Dette opplyser Motorførernes Avholdsforbund i en pressemelding. Lørdag skal de ha fokus på synsfunksjonen.

  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25   
376 - 400 av 2321 Artikler

Søk:

[Liste]


Flere nyheter fra optikerne.no

Norges Optikerforbund
Synsinformasjon


Øvre Slottsgate 18/20
0157 OSLO


Tlf:    +47 23 35 54 50

Norges Optikerforbund og Synsinformasjon, Øvre Slottsgt 18/20, 0157 Oslo, Tlf: 23 35 54 50