Hjem
Forbruker
Finn optiker
Bli medlem
Etterutdanning
Medlemssider
Tips oss
 Del
Innlogging

Innlogging

Brukernavn:
Passord:
Glemt passord?

19.okt.12: Epidemi kan skade syn i Tromsø

Smittevernsoverlege Glenn Severinsen i Tromsø kommune informerer at det har brutt ut en epidemi av hissig øyebetennelse forårsaket av et virus (adenovirus). Mange pasienter har fått alvorlige keratokonjunktivitter (øyebetennelse i hornhinnen og conjunctiva, vevet fremme på øyet). Betennelsene kan i verste fall gi redusert syn.
Les mer


18.okt.12: Redd for å miste synet

Vi er redde for å miste synet. Det eneste som er større, er frykten for demens. Dette viser en stor europeisk undersøkelse.
Les mer


17.okt.12: Syn og aldring

Norsk selskap for aldersforskning og HiBu inviterer til et kveldsseminar om Syn og aldring i Vitensenteret helse og teknologi, mandag 22. oktober kl 17.30 – 20.30. Seminaret har et innhold som vil interessere optikere.
Les mer


16.okt.12: Nye stillinger utlyses

I Optikeren nummer 6 er det mange stillinger utlyst. I de 13 annonsene tilbys det godt over 20 ulike stillinger. Variasjonen er stor! Ved å lese stillingsmarkedet kan du se mangfoldet i bransjen.
Les mer


15.okt.12: Godt oppmøte i Bergen

Det var trangt om plassen da Norges Optikerforbund i samarbeid med Norges Blindeforbund, avdeling Hordaland, inviterte til markering av Verdens synsdag.

Et bredt sammensatt program fristet mange til å sette av noen timer denne kvelden.

Det ble blandt annet snakket om hva som skjer med synet i løpet av livet, problemstillinger rundt de vanligste øyesykdommene og hjelpen man kan få om øyesykdommer rammer.

Verdens synsdag er dagen for å sette fokus på unødvendig blindhet og svaksynthet. Norges Optikerforbund mener at markeringen i Bergen var en fin måte å informere om viktigheten av å ta ansvar for eget syn og øyehelse. Undersøkes synet regelmessig unngås nettopp unødvendige øyeproblemer.

Neste år må salen utvides og mer kaffe og kaker må handles inn.


12.okt.12: FoU-prisen til Magne Helland

HiBus Forskning- og utviklingspris for 2011 er tildelt dosent Magne Helland ved Fakultet for helsevitenskap.

Høgskolen i Buskerud (HiBu) deler hvert år ut en pris for godt forskning- og utviklingsarbeid til personer eller miljøer som har gjort en markert innsats innen dette feltet.

Norges Optikerforbund og Synsinformasjon gratulerer med prisen.
Les mer på HiBus nettsider


11.okt.12: Verdens synsdag

I dag er det Verdens synsdag! Dagen er alltid andre torsdag i oktober. Du vil i media og lokalt finne informasjon samt møte mennesker som er opptatt av å forhindre unødvendig blindhet og svaksynthet. Norges Optikerforbund støtter opp om arbeidet, spesielt via sitt engasjement i Optometry Giving Sight og dagens arrangementer.
Les mer


10.okt.12: Et godt NOF - NOF møte

Tirsdag 9. oktober ble det avholdt et møte mellom Norsk Oftalmologisk Forening og Norges Optikerforbund. Disse er tradisjonelt kjent som NOF – NOF møter. Mange saker ble diskutert. Det er viktig at organisasjonene kjenner til hverandres arbeid.
Les mer
 


09.okt.12: Verdens synsdag – Bergen

For lesere av optikerne.no er det vel ingen tvil om at Verdens Synsdag 2012 er førstkommende torsdag. Informasjon om program på Kongsberg og i Oslo er gitt tidligere. For optikere og andre med interesse innen synsfunksjonen, vil arrangementet i Bergen være av interesse.
Les mer


08.okt.12: Vær varsom

Tidsskriftet Sykepleien har i en undersøkelse funnet ut at 24 prosent av sykepleierne skriver om jobben på sosiale medier. Mange har ikke drøftet med arbeidsgiver hva som er fornuftig adferd på de ulike sosiale mediene. Det settes krav til helsepersonells oppførsel, også på fritiden.
Les mer


05.okt.12: Verdens synsdag

Verdens synsdag er som kjent torsdag 11. oktober. Norges Blindeforbund avholder sitt årlige arrangement i denne forbindelse. Optikere og andre ønskes velkommen.
Les mer
 


04.okt.12: Hør Knut på Verdens synsdag

Torsdag 11. oktober er det verdens synsdag. Dette markeres på ulike måter rundt om i Norge. Doktor Knut Luraas, PhD, MSc optom, daglig leder ved Rjukan Synssenter Optometri, vil presentere sin nylige avlagte doktorgradsavhandling på IFOS forskningskveld. Knut vil også bruke tid på å snakke om kunnskapsøkningen innen optometrifaget. Du er velkommen!

03.okt.12: Informasjon om helsepersonell lettere tilgjengelig

Statens autorisasjonskontor for helsepersonell (SAFH) har i lang tid gitt mulighet for å finne frem til helsepersonells unike autorisasjon. Fødselsnummeret har vært utgangspunkt for å finne frem. Nå er en ny mulighet tilgjengelig: fødselsdato og etternavn.
Les mer
 


02.okt.12: Mareritt etter tannlegespøk

Tannlegen sa han skulle «drepe og kverne opp» niåringen Ivar. – En spøk, sier tannlegen. Mammaen er ikke imponert. Hun skal sende inn en klage til fylkestannlegen.
Les mer
 


01.okt.12: Ser ikke forskjell på shampo og balsam

Heidi Sævik føler at hun ser dårligere enn noen gang. Hun fikk utført LASIK i 2005 og en etterjustering i 2011. TV2 har tatt tak i Heidis sak og mener hun bør få pengene tilbake. Nestleder i Norsk Oftalmologisk Forening, øyelege Hilde Heger, mener at LASIK-metoden er god.
Les mer
 


28.sep.12: KONUS-rapporten

KONUS står for Kartlegging og Oftalmologisk Nasjonal Utredning av framtidig Status. Rapporten har som mål å kartlegge kapasitet, demografi og framtidige utfordringer i oftalmologi generelt, samt norsk øyehelsetjeneste spesielt. KONUS er initiert av styret i Norsk Oftalmologisk Forening.
Les mer
 


27.sep.12: Eget masterkull

Vår egen utdanning har startet opp et kull i Master i Optometri og synsvitenskap! 27 optikere utgjør det historiske kullet ved Høgskolen i Buskerud. Optikerne vil bli de første med formalisert avansert klinisk kompetanse innen optometri i Norden.
Les mer
 


26.sep.12: Aktiv lokal optiker

Optiker Heidi Christensen er et menneske som blir satt pris på i nærmiljøet sitt. Hun er en aktiv pådriver lokalt, praktiserer som optiker, og driver grendas nærbutikk. Som bevis for sin innsats er hun kåret til Årets sunding.
Les mer


25.sep.12: Lese bedre uten briller

Markedsføring av en metode som lover å gjøre voksne uavhengig av lesebriller har skapt reaksjoner. European Council of Optometry and Optics (ECOO) har laget en pressemelding som viser til forskning som viser at metoden ikke fungerer.
Les mer
 


24.sep.12: Leukokori skal utredes

Leukokori er betegnelsen på en lys eller hvit pupillerefleks. Tilstanden kan være tegn på ulike tilstander, blant annet Coats, medfødt katarakt, arrdannelser på cornea, melanom i ciliærlegmet, retinoblastom mfl. Det er viktig at denne hvitaktige pupillerefleksen oppdages så tidlig som mulig.
Les mer
 


21.sep.12: Trolig økt ansvar for optikere

I sommer var det en høring som gikk på gjennomgang av gjeldende våpenlov og forslag til en ny våpenlov. Høringen hadde stor bredde i forhold til høringsinstanser, da våpenbruk i Norge har lange og solide tradisjoner. Helseprofesjonene lege, psykolog og optiker er en viktig del av selve høringen da noen forslag går på en meldeplikt for helsepersonell når det gjelder våpen, liknende dagens meldeplikt for førerkort.
Les mer
 


20.sep.12: Er synet viktig?

En studie viser at uoppmerksomhet er medvirkende årsak i 80 prosent av bilulykkene. Betyr dette at synet ikke lenger ansees like viktig som før, eller er det slik at uoppmerksomhet egentlig betyr at vi ikke ser godt nok rundt oss?
Les mer
 


19.sep.12: Hurdal syn- og mestringssenter

Styret i Norges Optikerforbund har i dag hatt sitt styremøte på Norges Blindeforbunds syn- og mestringssenter som ligger idyllisk til ved Hurdalssjøen. Senteret er Norges største innen synsrehabilitering og synshabilitering.
Les mer


18.sep.12: Skadet under synstrening

To øyeleger ved Gold Coast Hospital i Queensland har beskrevet en alvorlig øyeskade i forbindelse med synstrening. Nå var det ikke gutten som drev synstreningen som ble skadet. Det var hans mor som fikk en alvorlig øyeskade i forbindelse med treningen!
Les mer

 


17.sep.12: Glaucoma Surgery

”Glaucoma Surgery” er tittelen på en bok skrevet av Paolo Bettin og Peng Tee Khaw. Boka anbefales for alle som arbeider med glaukompasienter. Øyelege Jon Klokk Slettedal ved Oslo universitetssykehus har skrevet bokanmeldelse i Tidskriftet for Den norske legeforening.
Les mer


  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25   
376 - 400 av 1966 Artikler

Søk:

[Liste]


Flere nyheter fra optikerne.no

Norges Optikerforbund
Synsinformasjon


Øvre Slottsgate 18/20
0157 OSLO


Tlf:    +47 23 35 54 50
Faks: +47 22 41 63 66

Norges Optikerforbund og Synsinformasjon, Øvre Slottsgt 18/20, 0157 Oslo, Tlf: 23 35 54 50, Faks: 22 41 63 66   Send E-post
a c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w z æ ø å