Hjem
Forbruker
Finn optiker
Bli medlem
Etterutdanning
Medlemssider
Tips oss
 Del
Innlogging

Innlogging

Brukernavn:
Passord:
Glemt passord?

22.feb.13: Virksomhetsrelatert informasjon

Under årets fagkonferanse er det en virksomhetsrelatert del, på samme måte som i fjor. Her tas det opp faglige og profesjonsnære tema som er mest interessant for en som eier, driver eller har annet bedriftsrelatert ansvar. Ulike faglig kontekst settes i sammenheng med drift av optiske forretninger.

21.feb.13: Beste prosjekt

Vinnere av Sølvretinoskopet 2012 får en fortjent tur til Bergen! Prosjektgruppa er våre gjester, og vi tar alle godt i mot dem. Mange har en gang hatt en drøm om å få prisen for beste prosjektarbeid. Det er stor ære å motta den tradisjonsrike prisen, som baseres på godt samarbeid. Samarbeidsevne er en viktig egenskap som optiker.

21.feb.13: Nytt punkt: Organisasjonenes årsmelding

Ved åpningen av Landsmøtet til Norges Optikerforbund har styreleder tradisjonelt innledet med en tale om året som har gått. I år blir dette endret: En ny sesjon på morgenen fredag er satt av til informasjon for året som er gått, både fra NOF og SI.

21.feb.13: Den store historien om optikerne

”Den store historien om optikerne” er en felles kommunikasjonsplattform for bransjen. Den skal ikke brukes bokstavelig – men er et verktøy for forståelse av hvor optikerne er og hva de mener om seg selv. Historien skal settes i kontekst - det vil si at den tilpasses brukeren av historien og sammenhengen den brukes i.

21.feb.13: Etikk takk!

Etikk er viktig innen helsearbeid. Solid og god etikk er helsefagenes forankring. Uten etikk har man ingen plattform å bygge profesjonen ut fra. God helseetikk bør være spesialtilpasset helsearbeideres hverdag og utfordringer. Etikk er på dagsorden under årets fagkonferanse.

21.feb.13: Hjertet utenpå skjorta

Dette er et mye brukt fotballspråk når en skal si noe om hvor glad en er i klubben sin. Det er ikke bare fotballsupportere som har hjertet med seg. Hans Bjørn Bakketeig kommer på fagkonferansen og vil fortelle om sin utrolige innsats for blinde og svaksynte i Moldova. Hans Bjørn har et stort optikerhjerte og er en ildsjel av dimensjoner.

21.feb.13: Spennende kasus

På årets fagkonferanse er det åtte spennende kasus. Optikere er flinkere til å lære bort til hverandre. Kasus er en fin måte å gjøre dette på. Du vil møte ny ansikter og kjente fjes.

21.feb.13: Netthinneløsning

Fagtema på årets fagkonferanse er netthinneløsning. Tall fra Norsk pasientskadeerstatning (NPE) viser at optikere bør vurdere egen praksis i møte med pasienter ved mistanke om netthinneløsning. Øyelege Pål Varhaug leder øyeavdelingens seksjon for vitreoretinal kirurgi ved Haukeland Universitetssykehus. Han er kjent for å være en meget dyktig foredragsholder. Varhaug møter du på fagkonferansen i Bergen.

21.feb.13: Kan sykepleiere gjøre legearbeid?

Dette spørsmålet stilles i Dagens Medisin. Forskerne Atle Fretheim og Clarie Glenton har lett etter vitenskapelige bevis for at en slik oppgaveglidning er formålstjenlig for pasientene. Det er undersøkelser som viser at fordeling av oppgaver er i pasientenes interesse.

11.feb.13: OPTIKEREN 1-2013 foreligger nå i digital utgave

Årets første utgave av OPTIKEREN er nå publisert på web. På forsiden har vi valgt et bilde av en kreativ montasje av hundrevis av brilleglass. Bildet er tatt på en nylig leverandørmesse i München. Bildet er valgt for å illustrere vårt hovedtema i dette nummeret: Leverandørleddet. I tillegg til flere artikler som belyser endringer innen leverandørleddet i bransjen finner du en rekke nyhetsoppslag, informasjon om et nytt nummer av SJOVS, flere fagartikler og mange av vår faste spalter.

(På forsiden av papirutgaven har vi feilaktig skrevet 2011, men vi er unektelig godt i gang med 2013.)

Siste utgave av OPTIKEREN finner du her!


09.feb.13: Kunnskap via internett

Det finnes tusenvis av nettsteder som gir informasjon om syn og synsfunksjonen. Et av disse er Eye Lessons. Siden er laget for å gi studenter og profesjonelle innen øyefaget bedre kunnskap.
Les mer


07.feb.13: Spennende jobbmuligheter

Ønsker du jobb som optiker i butikk med varierte oppgaver? Går du med en forsker i magen? Har du lyst til å bli butikksjef? Like rdu å arbeide med optiske systemer? Stillingsmarkedet for Optikerens første nummer i 2013 er klart. Disse og andre muligheter ligger og venter på deg.
Les mer


06.feb.13: Landsmøtehelga er klar!

Siste helga i april møtes vi i Bergen! Et spennende program er klart. Målet er å gjøre optikeren bedre til å samhandle i helsevesenet. Fagtemaet er netthinneløsning. Allerede til uken åpnes det for påmelding.
Les mer
 


05.feb.13: Bli optiker!

Mandag og tirsdag denne uken var Kristiansand utdanningsmessens by. Det er stor nysgjerrighet for optikeryrket. Men mange vet ikke at det er mulig å bli optiker. Optikerstudent Sindre Svendby har jobbet hardt disse dagene for å skape interesse for faget.
Les mer
 


04.feb.13: Ser ikke på nært

En kvinne på 68 er nylig operert for katarakt på ett øye. Hun har fått redusert synet på nært etter operasjonen. Bekymringen er at dette også kan gjelde øye nummer to når dette skal opereres. Hun spør Lommelegen om råd.
Les mer


01.feb.13: Plumbo-sjokk

Plumbo er et kjent band. Navnet har de tatt fra en kjent avløpsåpner. De kraftige basiske kulene kan gjøre stor skade. Kine Karlsrud endte opp med etseskade i ansiktet og mulighet for redusert syn.
Les mer


31.jan.13: Klokere bruk av helsepersonell

Dette er et av helse- og omsorgsminister Jonas Gahr Støres ønsker i forhold til å forbedre helsetjenesten. Han kom i går med ti ulike punkter for mer effektiv helsetjeneste. Det ble i ulike medier diskutert mulighetene for andre enn leger å utføre medisinske oppgaver.
Les mer
 


30.jan.13: Ny hornhinnebank

Endret praksis i 2008 i forhold til å få tak i hornhinner førte til en mangelsituasjon på transplantater i Norge. Færre har fått tilbud om nye hornhinner. Import fra utlandet har dekket store deler av behovet. Nå skal en ny hornhinnebank bedre på situasjonen.
Les mer

 


29.jan.13: 95 autorisasjoner tilbakekalt

Dette er tallene for 2012. Oppførsel som ikke er å regne som forenlig med å være helsepersonell, kan føre til tilbakekalling av autorisasjon. Statens helsetilsyn har ansvaret for å utrede episoder i helsevesenet og deretter reagere ovenfor den det måtte gjelde hvis nødvendig. Advarsel ble gitt i 97 tilfeller der autorisasjonen ikke ble fratatt.
Les mer


28.jan.13: Forstår ikke hensikten

Kravene til obligatorisk helseundersøkelse er flyttet fra 70 til 75 år. Nye regler ble gjeldende fra 19. januar 2013. Norges Optikerforbund ser ikke at regelendringen står i stil med myndighetenes ønske om Nullvisjonen.
Les mer


25.jan.13: Ny doktor!

Optiker MSc Vibeke Sundling vil fredag 1. februar disputere i forhold til sitt doktorgradsarbeid. Som en del av Institutt for helse og samfunn ved Universitetet i Oslo, vil hun forsvare sin avhandling for graden ph.d. (philosophiae doctor). Tittelen på avhandlingen er: Diabetes Eye Care in Norwegian Optometric Practice.
Les mer
 


24.jan.13: Lage NM i optometri

I år er det syvende gang det skal kåres en norgesmester i optometri. Det er første gang du har mulighet til å være med å lage spørsmål. Optikere i Norge inviteres til å bidra. Noen spørsmål skal være enkle, mange middels vriene, og noen få skal være vanskelige.
Les mer


23.jan.13: Synsam på topp

Servicen er undersøkt hos 85 kjeder i 15 ulike bransjer. Daymakerindeks for 2013 viser at Synsam har inntatt toppen! Optikerkjeden scorer bedre enn fjorårets vinner, med sterke 91 % i total måloppfyllelse. Optikerbransjen generelt viser økning i service målt i prosentpoeng fra i fjor.
Les mer

 


22.jan.13: Sliter med å se deg

Mer enn åtte av ti svarer at det er vanskelig å se fotgjengere når de kjører bil i mørket. Det er flere kvinner enn menn som rapporterer dette. Tallene er hentet fra en undersøkelse utført for Codan Forsikring.
Les mer


18.jan.13: Kontaktlinsetall

Contact Lens Spectrum presenterer for 12. gang en oversiktsartikkel over kontaktlinsetilpassninger i verden. Årets informasjonen bygger på 20566 tilpassninger i 36 land. Magne Helland (optiker, MSc, dosent ved IFOS) har samlet inn informasjon fra norske tilpassere.
Les mer

 


  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25   
376 - 400 av 2048 Artikler

Søk:

[Liste]


Flere nyheter fra optikerne.no

Norges Optikerforbund
Synsinformasjon


Øvre Slottsgate 18/20
0157 OSLO


Tlf:    +47 23 35 54 50
Faks: +47 22 41 63 66

Norges Optikerforbund og Synsinformasjon, Øvre Slottsgt 18/20, 0157 Oslo, Tlf: 23 35 54 50, Faks: 22 41 63 66   Send E-post
a c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w z æ ø å