Hjem
Forbruker
Finn optiker
Bli medlem
Etterutdanning
Medlemssider
Tips oss
 
Innlogging

Innlogging

Brukernavn:
Passord:
Glemt passord?

23.sep.14: Live Surgery

Den norske øyelegen Kjell Gunnar Gundersen laseropererte en pasient foran 2000 kollegaer under siste ESCRS (European Society of Cataract and Refractive Surgeons). Digital overføring av en operasjon gjorde at alle som ønsket kunne få med seg hvordan den velkjente kirurgen utfører sitt arbeid, og hvorfor.

22.sep.14: En kjempeutfordring på vei

- Helsepersonell må brukes både på retta og vranga. Dette sa statssekretær Anne Grethe Erlandsen under åpningen av en konferanse om bedre oppgavedeling i sykehus. Statssekretæren ser fremover, og det vil bli mangel på helsepersonell i samfunnet. Oppgavedeling er et stikkord.

19.sep.14: Fagkonferanse på Hurdalsenteret

Norges Optikerforbund og Synsinformasjon har i dag hatt møte med Norges Blindeforbund for å diskutere detaljer rundt kommende fagkonferanse. Lørdagen skal holdes på Hurdal syn- og mestringssenter. Programmet blir spennende!

19.sep.14: Gratulere doktor Dees!

Optiker MPhil Elise W. Dees kan nå sette en velfortjent Phd foran navnet sitt. Eller hun kan kalle seg doktor hvis hun ønsker det. Doktorgraden ble i dag forsvart på beste måte og flere års arbeid er kronet med en solid akademisk tittel.

17.sep.14: Synsvansker – en kasteball i systemet?

Fagråd syn i Bergen inviterer til konferanse 6. november 2014 der spørsmålet er hvorfor ikke alle barn og voksne som sliter med visuelle vansker får nødvendig tilpasset opplæring eller rehabilitering? Øyeleger, optikere og synspedagoger er opptatt av å forbedre praksis. Deltagere vil ny kompetanse og kunnskap om nye tiltak som er nødvendig for å kunne hjelpe.

16.sep.14: Kvinne født uten lillehjerne

En ung kinesisk kvinne gikk til legen fordi hun følte seg svimmel og kvalm. Bildene fra hjerneskanningen forbløffet legene. Hun viste seg å mangle lillehjernen fra fødselen av. Der organet normalt skulle vært er det bare et tomrom fylt av væske.

15.sep.14: Verdens første kjente iPS stamcelletransplantasjon for AMD

Irv Arons har i 30 år arbeidet som konsulent for oftalmologiske selskaper. Som pensjonist skriver han egen blogg. Nå kan han fortelle om verdens første kjente transplantasjon av stamceller gjort på mennesker med såkalte iPS-celler.

12.sep.14: Doktorgrad nummer tre i 2014

Elise W. Dees disputerer 18. september 2014 for graden ph.d ved NMBU – Norges miljø- og biovitenskapelige universitet. Avhandlingen som skal forsvares har tittelen «The relationship between cone-photoreceptor structure and visual sensitivity to chromatic and spatial patterns». Norges Optikerforbund ønsker Elise lykke til!

11.sep.14: Bingoskole

Det er ren bingo hvor tidlig skoler fanger opp dysleksi hos barn, sier Dysleksi Norge i en pressemelding laget sammen med Norges Optikerforbund. Nå har optikere mulighet for å ta kurs for å lære mer om håndtering av dysleksi. Norges Optikerforbund er meget godt fornøyd med samarbeidet.

10.sep.14: Anne er historisk

Styreleder i Norges Optikerforbund, Anne Jervell er nå historisk. Etter en lang rekke menn, er hun nå den første kvinnelige president i Nordisk optiker Råd (NOR). På dagens møte i Malmø ble organisasjonens kjede og historiske regalier gitt Norge som et tegn på at vi nå har presidentskapet.

09.sep.14: Krav til synsattest før timebestilling

Statens vegvesen har lagt om til nytt og mer brukervennlig datasystem. De som skal ta førerkort og som er blitt påkrevd synsattest, må levere denne før de kan få bestilt time til oppkjøring. Dette melder Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund (ATL) på sin nettside.

08.sep.14: Legemiddelreklame – ikke til å stole på

I siste nummer av Tidsskrift for Den norske legeforening kan vi lese om hvordan reklamemateriell sendt til allmennleger ikke er i tråd med forskrift om reklame for legemidler. Optikerbransjen påvirkes også av reklame. Bør klinikeren ut fra denne studien ha et konservativt syn på innholdet i den informasjonen leverandørene i optikerbransjen gir?

05.sep.14: Beruset lege på jobb

Legevakta i Telemark var i beit for lege og ringte en av sine faste medhjelpere for å høre om han kunne stille opp. Det gjorde han – men han burde latt være. Han møtte beruset på jobb. Nå er det opprettet sak fra Helsetilsynet etter at Fylkeslegen reagerte informasjonen de fikk i saken.

04.sep.14: Briller avlaster på dataarbeidsplassen

Optikere vet det, men i befolkningen generelt er det ikke like godt kjent at enkle briller kan avlaste kroppen og sørge for at både øyne og nakke- og ryggmuskler får hvile. Førsteamanuensis Hanne-Mari Schiøtz Thorud ved Institutt for optometri og synsvitenskap ved Høgskolen i Buskerud og Vestfold er opptatt av at arbeidstakere må øke sin bevissthet i forhold til egen arbeidssituasjon.

03.sep.14: 1000 nordlendinger vet ikke at de har glaukom

Tallene på udiagnostiserte glaukompasienter presentert i avisa Nordlys viser at helsevesenet har en stor utfordring i å finne frem til alle med øyesykdommen. På landsbasis antas det at 20 000 ikke vet at de har sykdommen. Lilly på 64 hadde mistet deler av synsfeltet før sykdommen ble oppdaget. Hennes historie viser at glaukompasientene tar opp store ressurser hos øyelegene.

02.sep.14: Utlysningen er klar!

Den 18. august var det en nyhet på optikerne.no om mulighet for å ta doktorgrad innen fagområdet spesielle kontaktlinser og øyehelse hos personer med irregulære hornhinner. Nå er endelig utlysning klar.

01.sep.14: Et helsenettsted

Nettstedet Helsenorge.no har mer enn 500.000 brukere hver måned. Nettsiden som driftes av Helsedirektoratet er befolkningens digitale kanal mot helsetjenesten. Tjenesten "Min helse" gir brukerne tilgang til flere digitale tjenester, og allerede i løpet av høsten vil det komme nye tjenester.

29.aug.14: Slurv i forhold til autorisasjon

Ved Sykehuset Telemark har en person arbeidet som sykepleier i 13 år uten å ha autorisasjonen i orden. Sykehuset ansatte personen uten å sjekke om hun var autorisert av den norske stat. Fylkeslegen ser alvorlig på dette og kommer til å følge opp sykehusets rutiner.

28.aug.14: Uheldig prisjustering

Måten du søker deg frem til produktene på Lensstore.no er avgjørende for hvilken pris du skal betale. Det har versert rykter om at kunders surfehistorikk kan påvirke prisene på ulike varer og tjenester kjøpt på nett. Kontaktlinseleverandørens nettbutikk er det første konkrete eksempelet Forbrukerombudet har sett her til lands.

27.aug.14: Lege advarer mot helsehysteri

Ny teknologi vil føre helserelaterte målinger nærmere befolkningen. Det er kort vei frem til at enhver av oss kan måle eget blodtrykk, blodsukker og andre nyttige helseparametere med teknologi vi bærer med oss hele tiden. Lege Wasim Zahid advarer friske mennesker mot å bli hysteriske og mot overforbruk av dette.

26.aug.14: En hedersmann går av

Gunnar Horgen er en godt kjent mann blant norske optikere. Gårsdagens hedersseminar viste at det ikke er bare optikere professoren har møtt i sin mangfoldige karriere. Selv om Gunnar nå er pensjonist, viste seminaret at han har satt dype spor hos mange av sine samarbeidspartnere.

26.aug.14: Mange har ikke databrille

Tall fra en undersøkelse gjort for Norges Optikerforbund viser at nesten en av fem arbeidstakere mener de har behov for en databrille. Det er kun 14 prosent av de spurte i samme undersøkelsen som sier at de har en databrille helt eller delvis dekket av arbeidsgiveren. Tallene viser at det er mange som trolig kunne fått en bedre arbeidshverdag med riktig brille.

22.aug.14: NPE kan nå en milliard

555 millioner kroner er utbetalt i løpet av årets første seks måneder etter at pasienter og pårørende har fått klagesakene avgjort i Norsk pasientskadeerstatning (NPE). Dette er det høyeste tallet noen sinne. Fortsetter dette når NPE-utbetalingene en milliard før året er omme.

21.aug.14: Sjekk synet ved skolestart

Optiker Anette Bakketeig oppfordrer i Bergensavisen foreldre til å undersøke om barna deres har synsproblemer som kan påvirke skolehverdagen. Tall fra Norge viser at det er mange skolebarn med synsproblemer. Fillip på seks år var egentlig litt skuffet da synsundersøkelsen hos Interoptik viste at han ikke trenger briller.

20.aug.14: Sportsbriller som tema

Riktig valg av sportsbriller vil øke prestasjonene i den idretten man utøver og beskytte øynene mot skader. Sportsbriller er hovedtema for Optikerens augustnummer.

  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25   
376 - 400 av 2378 Artikler

Søk:

[Liste]


Norges Optikerforbund
Synsinformasjon


Øvre Slottsgate 18/20
0157 OSLO


Tlf:    +47 23 35 54 50