Hjem
Forbruker
Finn optiker
Bli medlem
Etterutdanning
Medlemssider
Tips oss
 Del
Innlogging

Innlogging

Brukernavn:
Passord:
Glemt passord?

30.jan.14: Nyttig nettside for optikere

All About Vision er en kommersielt drevet nettside med et bredt utvalg informasjon relatert til synsfunksjonen. Informasjonen på nettsiden er HON-Code sertifisert. Dette betyr at det skal være troverdig helseinformasjon på sidene. Her er det mye spennende for optikere, kanskje spesielt i forhold til å demonstrere og gi informasjon til pasienter.

29.jan.14: Barneleddgikt gir øyeproblemer

Barnelege Ellen Nordal er bekymret for at det tar for lang tid før barn med barneleddgikt kommer til øyespesialist. Mer enn ett av fem barn med leddgikt får øyebetennelse. Rundt ti prosent av disse får varig nedsatt syn. Nordal ønsker større bevissthet rundt problemet.

28.jan.14: Stjernekatarakt etter strømsjokk

En 42 år gammel elektriker fikk et støt på 14 000 volt. Spenningen gikk gjennom kroppen fra skulderpartiet som kom i kontakt med strømlederen. Synsnerven fikk seg et støt. Det mest oppsiktsvekkende ble derimot oppdaget fire uker etter strømsjokket.

27.jan.14: Mener noen må ta ansvar for øyeskadene

Kakaokoppen Hot Booster eksploderte i ansiktet på fire gutter på SFO for et halvt år siden. De har i varierende grad fått synsplager på grunn av dette. Foreldrene vurderer å gå rettens vei for å flytte ansvaret fra guttenes skuldre. Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (Dsb) konkluderer med at uhellet skyldtes en brukerfeil fordi boksen ikke ble åpnet i tråd med bruksanvisningen.

24.jan.14: Lokker med bonus

Det er lett å få jobb som optiker for tiden. Flere arbeidsgivere forteller om underskudd av kompetente hender. Synsinformasjon bruker store ressurser på å rekruttere unge mennesker inn i optikerutdanningen. Skoleverket i Stavanger har liknende utfordringer. Der satses det nå på solide bonusordninger for å skaffe nok og riktige folk til utdanningen.

23.jan.14: Knalldager i Bodø!

Mer enn 5 % av de nær 3000 besøkende på utdanningsmessa i Bodø var innom hos ”Bli optiker” på Høgskolen i Buskerud og Vestfold sin stand. Dette er et tall optikerbransjen bør være fornøyd med. Det er stor sannsynelighet for at noen ønsker å bli optiker etter å ha hørt om yrket og søker seg til studiet på Kongsberg.

22.jan.14: Ny doktorgrad i bransjen!

I går fullførte Tove Lise Morisbakk sin doktorgrad ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU) på Ås. Graden gis formelt sett ved Institutt for matematiske realfag og teknologi (IMT) etter at doktorgradsdisputasen ble gjennomført på et høyt nivå. Norges Optikerforbund gratulerer!

21.jan.14: Virus kan kurere blinde

Netthinnesykdommen koroideremi er en undergruppe av Retinitis Pigmentosa (RP). Seks stykker med denne sykdommen har fått forbedret synet ved injeksjon av et harmløst virus som er bærer av et gen disse menneskene mangler. Legene tror at injeksjoner av denne typen bak netthinnen kan kurere flere former for blindhet i fremtiden.

20.jan.14: Kontaktlinse for diabetikere

Ingeniørene jobber med en såkalt ”smart kontaktlinse” som kan måle sukkernivåene i tårevæsken. Linsen skal måle sukkerverdiene og varsle brukeren med et blinkende lys når blodsukkeret stiger faretruende.

17.jan.14: Øyelege i hardt vær

Ansatte ved øyeavdelingen ved Universitetssykehuset i Nord-Norge har slått alarm til helsetilsynet angående en kollega. Han anklages blant annet for å ha ødelagt synet og brent bort håret på en pasient. Øyelegen i Tromsø står i fare for å miste autorisasjonen.

16.jan.14: Printer kan gi synet tilbake

Britiske forskere har funnet ut at netthinnevev tåler å printes ut med 3D-teknologi. Dette kan gi nye muligheter for mennesker med ødelagte og defekte netthinner. De kan i fremtiden kanskje få synet tilbake. Usikkerheten ligger i om forsøkene på dyreceller kan overføres til mennesket.

15.jan.14: Sykemeldingsvariasjoner blant legene

Et av legeforeningens mantra er at leger er best kvalifisert til å stille diagnoser. Optikere får stadig høre at vi ikke er kvalifisert til å stille diagnoser, noe vi er pålagt av myndighetene å gjøre for eksempel i forbindelse med henvisning. Ny forskning viser at legene har en vei å gå når det gjelder å finne ensartede diagnoser på pasientenes plager og symptomer.

14.jan.14: Mistet synet – fikk det tilbake

Ulla Sjöö mistet synet etter et slag. I 13 år hadde hun ikke syn før hun plutselig våknet opp en dag med synet i behold. Det er ikke kjent hva som er årsaken til atkom tilbake. Sjöö skal nå undersøkes av leger.

13.jan.14: Ny hjemmel i Finnmark

Helse Nord ønsker å legge til rette for endret hjemmel for øyelege i Alta. Dagens hjemmel vil bli utvidet til å inkludere kataraktkirurgi. Dette vil forkorte reiseavstandene for pasientgruppen betydelig.

10.jan.14: Ny mastergrad i Danmark

Ved Århus Universitet kan danske optikere fra sommeren 2014 starte sin kandidatutdanning. Dette er grad som tilsvarer en internasjonal mastergrad. Norges Optikerforbund gratulerer! Det mest spennende med kandidatutdannelsen er at den profileres ved at danske optikere nå skal ta et større samfunnsansvar sammen med øyelegene.

09.jan.14: Rekrutteringsarbeidet i gang!

Synsinformasjon engasjerte bransjen i fjor i forhold til å øke rekrutteringen til optometristudiet. Innsatsen hadde god effekt og antall søkere steg betraktelig. Ungdom som skal velge seg en yrkeskarriere må vite om optikeryrket.

08.jan.14: Nye satser på briller

Satsene for dekning av briller til barn og voksne er endret fra 1. januar 2014. Dette er viktig informasjon for optikere over hele landet som arbeider med pasienter som er dekningsberettiget etter systemet.

07.jan.14: Sjekk aktivitetskalenderen!

Det er mange spennende tilbud for optikere nå utover våren. Etterutdanningspoengperioden fra 2011 til 2013 er over. Det betyr at du må begynne å se på mulighetene for å fylle poengpotten i perioden 2014 til 2016. Aktivitetskalenderen er stedet!

06.jan.14: En sterk historie

Jan Helge Bo Nam Sunde har hatt alvorlige diagnoser som epilepsi, psykose, hallusinasjoner og mild psykisk utviklingshemming. Helsevesenet har sett at Jan Helge har hatt problemer i hverdagen, men ikke hatt full forståelse for hans problemer. Etter år med problemer var det en brille som hjelper han tilbake til hverdagen.

03.jan.14: Bortkastet å bruke vitamintilskudd

Diskusjonene rundt bruken av vitamintilskudd har vært store. En gruppe forskere mener at for de aller fleste har ikke ekstra vitaminer noen helseeffekt. Norske helsemyndigheter er skeptiske til ukritisk bruk av vitamintilskudd, men kan se fordeler i noen former for bruk.

02.jan.14: Nyttår med smell

Minst en av de 15 som fikk øyeskader under årets nyttårsfeiring kommer til å miste synet på ett øye, sier øyelege Nils Bull ved Haukeland universitetssykehus. Bull har i flere år engasjert seg i de uheldige øyeskadene som oppstår i overgangen til det nye året.

20.des.13: Administrasjonen holder stengt i jula

Administrasjonen i NOF og SI holder kontoret stengt i jula. Vi ønsker alle medlemmer i Norges Optikerforbund og Synsinformasjon, lesere av optikerne.no og andre – en riktig god jul og et godt nytt år! Kontoret holder stengt frem til torsdag 2. januar 2013. Har du behov for kontakt, leses e-post ved anledning, eller du ringer generalsekretæren i Norges Optikerforbund på mobiltelefon.

19.des.13: Fra glassøye til 3D-protese

De som har sett et glassøye vet at det ligger mange timer med arbeid bak dette. Ikke bare skal det se naturlig ut, det skal også kjennes godt å bruke. Dyktige håndverkere fra utlandet besøker Norge jevnlig for å lage glasøyne til de som har behov for dette. Nå får håndverkstradisjonen konkurranse av 3D-teknologien.

18.des.13: Ny DRG for Eylea

Nye medikamenter kan endre hverdagen til AMD-pasienter. Utfordringen for øyeavdelingene som driver behandlingen er at medikamentene som benyttes gir ulik betaling. Fra 2014 plasseres legemiddelet Eylea i ny kodegruppe. Morten Carstens Moe, avdelingsleder ved OUS, mener dette er på tide.

17.des.13: Ja takk - en doktor til!

Tove Lise Morisbakk er optiker og forsker. Hun har undersøkt hvordan alder påvirker forholdet mellom struktur og funksjon på netthinnen i øyet. Den 21. januar forsvarer Morisbakk doktorgradsavhandlingen ”Measurements of the relationship between retinal structure and visual function in normal healthy subjects” ved Norges miljø- og biovitenskaplige universitet (NMBU).

  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25   
376 - 400 av 2239 Artikler

Søk:

[Liste]


Flere nyheter fra optikerne.no

Norges Optikerforbund
Synsinformasjon


Øvre Slottsgate 18/20
0157 OSLO


Tlf:    +47 23 35 54 50

Norges Optikerforbund og Synsinformasjon, Øvre Slottsgt 18/20, 0157 Oslo, Tlf: 23 35 54 50