Hjem
Forbruker
Finn optiker
Bli medlem
Etterutdanning
Medlemssider
Tips oss
 Del
Innlogging

Innlogging

Brukernavn:
Passord:
Glemt passord?

18.des.13: Ny DRG for Eylea

Nye medikamenter kan endre hverdagen til AMD-pasienter. Utfordringen for øyeavdelingene som driver behandlingen er at medikamentene som benyttes gir ulik betaling. Fra 2014 plasseres legemiddelet Eylea i ny kodegruppe. Morten Carstens Moe, avdelingsleder ved OUS, mener dette er på tide.

17.des.13: Ja takk - en doktor til!

Tove Lise Morisbakk er optiker og forsker. Hun har undersøkt hvordan alder påvirker forholdet mellom struktur og funksjon på netthinnen i øyet. Den 21. januar forsvarer Morisbakk doktorgradsavhandlingen ”Measurements of the relationship between retinal structure and visual function in normal healthy subjects” ved Norges miljø- og biovitenskaplige universitet (NMBU).

16.des.13: SJOVS desember 2013

Scandinavien Journal of Optometry and Visual Science (SJOVS) har akkurat kommet med nytt nummer. Bladet inneholder fagfellevurderte artikler. Editor-in-chief, professor Rigmor C. Baraas ved Høgskolen i Buskerud, har i dette nummeret en vitenskapelig artikkel relatert til barn og syn samt sammendrag fra Kongsberg Vision Meeting, som nylig ble holdt på Raumyr for sjette gang.

03.jan.14: OPTIKEREN 7-2013 Tema: Fargesyn

Årets siste utgave av OPTIKEREN er nå publisert på web. Som alltid med mye nyhetsstoff, flere artikler og konferanserapporter, og med mange faste spalter. Denne gangen er det faglige hovedfokuset på fargesyn og fargesynstesting. Og siden det har gått 25 år siden optikervirksomhet i Norge ble lovregulert som et helsefag har vi fått noen av de sentrale aktørene fra den gangen til å reflektere litt rundt hva som skjedde, og hvordan faget har utviklet seg i ettertid.
Med dette ønsker OPTIKEREN alle sine faste og sporadiske lesere en RIKTIG GOD JUL!
OPTIKEREN 7-2013 finner du her!


12.des.13: Synstips til studenter

Desember er eksamenstid for tusenvis av studenter over hele landet. Timene med nesa i bøker eller lesing på data blir mange. Uker med intens pensumlesing er ikke gunstig for alle. StudentTorget gir tips til alle som bruker mye av tiden sin til å hente kunnskap via lesing.

11.des.13: Kan en applikasjon gi bedre lesesyn?

Dette spørsmålet stilles i avisen The Wall Street Journal. De har skrevet om en applikasjon for iPhone som hevder å bedre folks evne til å lese bedre uten briller. Daglig trening over 12 uker skal gi resultater.

10.des.13: Kommer ikke tidsnok

Netthinnekirurg Marta Haugstad ved Oslo universitetssykehus har i en ny norsk studie vist at halvparten av alle som opplever at netthinnen løsner kommer for sent til behandling hos spesialist. Av de omtrent tusen personene som får netthinneløsning årlig er det mange som ikke vet at det haster med å komme til behandling.

09.des.13: Manglende prisopplysninger

Forbrukerombudet har i 2013 vurdert ulike private helsetilbyderes prisinformasjon i forhold til endringene i Prisopplysningsforskriften fra 1. januar i år. Mange private helseaktører gir så dårlig prisinformasjon at Forbrukerombudet vurderer å gi kraftige bøter til dem som ikke skjerper seg. Optikerbransjen er også vurdert.

06.des.13: 2-dagers regelen

Øyekatarr i barnehagen er ikke populært verken for de ansatte eller foreldrene. Visse type øyekatarr gjør at barna ikke kan sendes i barnehagen. Folkehelseinstituttet mener det har vært mye styr med disse rådene.

05.des.13: Skepsis til forskningsresultat

Den 29. november synliggjorde optikerne.no en VG nyhet der risiko for glaukom ble relatert til bruk av P-piller. En amerikansk studie viser at bruk i tre år eller mer kan gi en fordoblet risiko for å få glaukom. Denne nyheten har skapt reaksjoner. Mange mener at rådene som gis ikke står i stil med forskningsresultatenes robusthet.

04.des.13: Poeng å hente!

Er du usikker på om du har etterutdanningspoeng nok for å oppnå diplom for den nåværende 3-års periode? For årene 2011 til 2013 må du ha minst 36 poeng for å få diplom. Her kommer noen tips for å få flere poeng i nåværende periode + for å få en god start på neste!

03.des.13: Botox mot skjeling

Julie på 8 år er et eksempel på at Botox kan hjelpe på skjeleproblemer. Hun fikk bedre balanse og bedre samsyn etter at øyelegen satte en sprøyte rett i øyemusklene hennes. Behandlingsformen hjelper omtrent 150 barn i året.

02.des.13: Optometridagarna 2014

”Fra forskning til klinikk – 20 år med akademisk utdanning”. Dette er tittelen på Optometridagarna 2014 som holdes i Göteborg 8. og 9. februar 2014. Konferansen vil se på hva 20 år med utdanning på et høyere nivå har gjort med klinisk praksis i Sverige. Meningen er ikke bare å se hva som har skjedd, men også hva fremtiden vil bringe.

29.nov.13: P-piller øker risiko for glaukom

En studie av amerikanske kvinner viser at bruk i tre år eller mer kan gi en fordoblet risiko for å få glaukom. De nesten 3500 deltagerne i studien fikk øynene undersøkt. Forskerne fant at de som hadde brukt p-piller i tre år eller mer dobbelt så ofte hadde grønn stær sammenliknet med de andre i studien.

29.nov.13: Angrepet med laser

Forsvaret mener det er svært alvorlig at et av deres helikopter ble belyst med laser under en øvelse nylig. Piloten i det ene helikopteret ble blendet av en grønn laserstråle. Helikopteret returnerte til basen og piloten havnet på Haukeland Universitetssykehus for kontroll. Bergens Tidende omtaler dette som et angrep med laser.

26.nov.13: Billigbriller kan gi hodepine

Den engelske forbrukerorganisasjonen Which? har i lang tid vært opptatt av syn og briller. De har gjennomført ulik forbrukertesting av blant annet ferdigbriller. Ut fra den siste undersøkelsen advarer de mot at ferdigbrillebruk kan gi uønsket hodepine.

25.nov.13: Triks for klar frontrute

Salt, støv og annen skit gir bilførere dårligere synsforhold enn nødvendig. Dårlig sikt skaper trafikkfarlige forhold. En bilfører i Kirkenes mistet lappen på grunn av dårlig sikt fordi frontruten ikke var skrapet fri for is. Isdannelsen kan reduseres ved godt renhold av bilens frontrute.

22.nov.13: Spennende dager på Kongsberg

Onsdag, torsdag og fredag har NOF og SI holdt ulike møter på Kongsberg denne uke. Møte med 2. og 3. Klasse, årets siste regulære styremøter, arbeidsmøte i NOF samt det tradisjonelle høstmøtet med IFOS ble avholdt. Lange, spennende og viktige dager for begge organisasjoner. På Kongsberg møter de både fremtidens optikere og de som utdanner dem.

21.nov.13: Nekter å operere røykere

Den store helsenyheten de siste 24 timene har vært om plastikkirurgene ved Universitetssykehuset i Nord-Norge (UNN) som nekter å gjøre planlagte operasjoner på røykere. Nyheten er synliggjort i mange medier og diskusjonene i kommentarfeltene foregår høylytt: Er dette diskriminering eller fornuftige helseråd?

19.nov.13: Åpen kasuspresentasjon

Alle er velkommen til å høre og diskutere kasus onsdag 27. november. Sist IFOS holdt kasuspresentasjon på Kongsberg ble det ble en ubetinget suksess! Presentasjonene er en glimrende anledning til å møte kollegaer og kose seg med optikerfaget.

18.nov.13: Briller for en dollar

På kloden er det anslått at 150 millioner mennesker trenger en brille de ikke har råd til. På grunn av dette kan de ikke lese og lære, de kan ikke jobbe og forsørge familien. En løsning er lokal produksjon som gjør briller så billig at alle kan ha råd til det. Et sett briller for en dollar.

15.nov.13: Flyt av arbeidskraft

Økonomiske utfordringer i Europa og resten av verden samt ønsker om en tryggere og sikkrere jobb, har ført til at flere enn tidligere har ønsket autorisasjon som optiker i Norge med basis i utdanning fra utlandet. For å arbeide selvstendig som optiker skal en ha norsk autorisasjon. Autorisasjonsordningen sikrer at pasientene møter rett kompetanse når de oppsøker helsevesenet.

14.nov.13: Skråblikk på optometristudiet

Høgskolen i Buskerud har fotokonkurransen ”Uten filter”. Her oppfordres studentene til å sende inn bilder som viser ulike elementer av studiehverdagen. Optikerstudent Rebekka Finnema vant for oktober med det spenstig bilde av seg selv.

13.nov.13: Jente mistet lappen

En jente på 19 år mistet lappen etter å ha vært til psykolog. På grunn av hendelser i familien kom hun i en vanskelig situasjon. Psykologen mener at hun ikke er skikket til å kjøre bil. Meldeplikten som pålegger leger, psykologer og optikere til å informere myndighetene ble benyttet.

12.nov.13: 365-dagers linser

Kontaktlinsebruk er tema under Radioresepsjonens program den 4. november. Varighet, bruksområde og muligheter i forbindelse med kontaktlinsebruk diskuteres med en noe sviktende fagkunnskap. Bjarte Tjøstheim og Sagen-brødrene vurderer muligheten for å lage et helt program på temaet.

  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25   
376 - 400 av 2216 Artikler

Søk:

[Liste]


Flere nyheter fra optikerne.no

Norges Optikerforbund
Synsinformasjon


Øvre Slottsgate 18/20
0157 OSLO


Tlf:    +47 23 35 54 50

Norges Optikerforbund og Synsinformasjon, Øvre Slottsgt 18/20, 0157 Oslo, Tlf: 23 35 54 50