Hjem
Forbruker
Finn optiker
Bli medlem
Etterutdanning
Medlemssider
Tips oss
 Del
Innlogging

Innlogging

Brukernavn:
Passord:
Glemt passord?

03.apr.13: En reise for livet?

Vision For All planlegger reiser til Nepal, Guatemala og Peru. Organisasjonen trenger hjelp fra optikere. Kjenner du andre som ønsker en opplevelse for livet, som ikke er optikere, kan det være behov for dem også!

02.apr.13: Nye datoer for påmelding

Det nærmer seg landsmøtehelg i Bergen. Fristene for påmelding til normalpris er forskjøvet til 10. april. Melder du deg på innen denne datoen, er du som NOF-medlem også med på trekningen av deltagelse, reise og 2 overnattinger på Silmo i Paris, sponset av messearrangøren!

22.mar.13: Gratulere med doktorgrad!

I går ble det endelig bekreftet at Vibeke Sundling formelt har fått godkjent si doktorgrad ved Universitetet i Oslo. Norges Optikerforbund gratulerer Vibeke med den anerkjennelsen der er å få godkjent år med arbeid, som det å ta en doktorgrad virkelig er! Optikerforbundet har støttet Vibekes arbeid fra starten av, og ser at hennes arbeid vil være viktig for alle optikere i årene som kommer.

21.mar.13: Optikere og kontaktlinser

Norske optikere har vært ute i nasjonale media og gitt råd og informasjon rundt kontaktlinser. Optiker MSc Rita Ådne Ludviksen har gitt råd rundt barns kontaktlinsebruk på God Morgen Norge på TV2. Optiker PhD Bente Monica Aakre har beroliget oss alle: Kontaktlinser smelter ikke fast på øyet når du står ved siden av en grill.

20.mar.13: OPTIKEREN 2-2013 foreligger nå i digital versjon

OPTIKEREN 2-2013 er nå publisert på web. Mye nyhetsstoff, flere artikler og reiserapporter, og mange faste spalter. Hovednyheten denne gangen er at norsk optometri har fått en ny doktorgrad. Vibeke Sundling på Høgskolen i Buskerud har nylig disputert for sin doktorgrad om diabetes og syn. Vi gratulerer! Av fagartikler har vi denne gangen en relativt omfattende artikkel om "Behovet for å beskytte øynene mot UV-stråling". Og du finner også en del nyttig informasjon i forkant av årets landsmøte. Vi treffes vel i Bergen 26.-28. april!
Siste utgave av OPTIKEREN finner du her!


19.mar.13: Barn blir nærsynte

Flere studier viser at barn som bruker øynene mye på nært, har større sjanse for å bli nærsynte enn de som ikke gjør det. NRK Supernytt ønsket å finne ut om dette. Tall viser faktisk at jo flere timer en er ute, jo mindre blir risikoen for å bli nærsynt. Norges Optikerforbund har lenge anbefalt en variert bruk av øynene – både på avstand og nært.

18.mar.13: Kontaktlinseproblemer

TV-kjendis Jon Almaas var sliten etter 54 kilometer på ski fra Rena til Lillehammer. Han var langt etter sine optimistiske mål rent tidsmessig. Problemer med tung frokost og en løs kontaktlinse får skylda.

15.mar.13: Hederspriser 2013

Norges Optikerforbunds gullnål vil under landsmøtet deles ut til optiker og professor Rigmor Baraas. Tildelingen er velfortjent! Det er andre optikere som også fortjener oppmerksomhet for solid innsats for fellesskapet: Optiker PhD Knut Luraas mottar pris for beste forbilde og optikerne Gunnar Tveten og Håkon Eide får Samfunnsprisen for sitt arbeide med å bevare norsk optometri sin historie.

14.mar.13: Kunstig implantat gir syn tilbake

Det er nå operert inn mikrobrikker i øynene til blinde og svaksynte som har gitt dem evnen til å få delvis syn tilbake. Etter år med forskning har mange stor tro på at metoden kan gi blinde mennesker synet tilbake. Mange ser svart-hvitt, men noen klarer også å se farger.

13.mar.13: Papir eller lesebrett?

Stadig får Norges Optikerforbund spørsmål om det er skadelig å lese på lesebrett, om lesebrett anstrenger øynene mer enn å lese på papir og om synsfunksjonen oppfatter tekst på lesebrett på samme måte som på papir. Nå viser forskning at du kan bli klokere av å lese på papir enn på lesebrett.

12.mar.13: Mulighet for å ta doktorgrad

Høgskolen i Buskerud utlyser to stipendiatstillinger. Har du med en drøm om å vekke til live forskeren i deg, er dette en fantastisk mulighet! Det ene stipendiatet er innen lysdesign, den andre muligheten er innen syn og helse.

11.mar.13: Andrea nektes drømmen

Alpinisten Andrea Pharo Ronde er født med albinisme. Hun er svaksynt og ser ikke portene og konturene i løypa. Men hun ser for godt til å delta i Paralympics ifølge leger i utlandet. Andrea sin store drøm om å delta i olympiske leker kan legges i grus.

08.mar.13: Fantastisk innsats i NM!

I årets utgave av norgesmesterskapet er det en deltager som virkelig skiller seg ut. Personen har brukt 37 minutter og 44 sekunder på selve besvarelsen. Dette er kort tid sammenliknet med mange av de andre deltagerne. Det eksepsjonelle er hele 98 prosentpoeng riktige svar. Det vil si et feilsvar på de 75 spørsmålene i første runde!

07.mar.13: Hver mann, sin journal

Stortinget har vedtatt prinsippet om kjernejournal. Dette betyr at hver pasient skal ha kritisk kjerneinformasjon lagret på en måte som gjør at flere deler av helsevesenet skal få tilgang. Det er flere instanser som mener at et fremtidig journalsystem må ha et videre innhold enn hva som er vedtatt i kjernejournalen, og at informasjonen bør være i sanntid.

05.mar.13: Øyelegene ber om strakstiltak

Øyelegeforeningen mener Norge står ovenfor en alvorlig mangel på øyeleger og leger i spesialisering. Dette vil ramme pasientene hardt. De ber om en dobling av utdanningskapasiteten. Kapasitetsproblemene vil forsterkes i tiden fremover. Optikere er ikke en del av løsningen i KONUS-rapporten.

04.mar.13: Åpen Dag ved HiBu

På Papirbredden i Drammen var det i dag Åpen Dag for nysgjerrige elever i videregående skole. Noen hadde reist langt for å høre om de studiene de var interessert i. Rekruttering til optikerbransjen står høyt på agendaen før søknadsfristen 15. april.

01.mar.13: Bergen – en sosial møteplass

Både fredag og lørdag under landsmøtehelga er det festligheter for deltagerne som er i Bergen. Fredag skal vi høyt opp på Fløyen. Lørdag skal vi bli høye på optometri. God mat og hyggelig lag skal det også bli!

26.feb.13: Bli norgesmester!

I dag åpnes første runde i NM i optometri. Du har mulighet til å bli bransjens neste norgesmester! Frem til 1. april er første runde åpen. Du kan teste din faglighet ved å gå inn på nettsiden. De 25 beste går videre til runde nummer to.

25.feb.13: Nært din faglige praksis

Under årets organisasjonsdel er det tre tema: Trafikk og syn, å bli en god samarbeidspartner via korrekte henvisninger og det å være god på å håndtere saker som gir hjelp etter folketrygdloven. Alle temaene er nært optikers hverdag. Det er krav i helselovgivningen om at du som optiker skal ha kunnskap om dette.

22.feb.13: Virksomhetsrelatert informasjon

Under årets fagkonferanse er det en virksomhetsrelatert del, på samme måte som i fjor. Her tas det opp faglige og profesjonsnære tema som er mest interessant for en som eier, driver eller har annet bedriftsrelatert ansvar. Ulike faglig kontekst settes i sammenheng med drift av optiske forretninger.

21.feb.13: Beste prosjekt

Vinnere av Sølvretinoskopet 2012 får en fortjent tur til Bergen! Prosjektgruppa er våre gjester, og vi tar alle godt i mot dem. Mange har en gang hatt en drøm om å få prisen for beste prosjektarbeid. Det er stor ære å motta den tradisjonsrike prisen, som baseres på godt samarbeid. Samarbeidsevne er en viktig egenskap som optiker.

21.feb.13: Nytt punkt: Organisasjonenes årsmelding

Ved åpningen av Landsmøtet til Norges Optikerforbund har styreleder tradisjonelt innledet med en tale om året som har gått. I år blir dette endret: En ny sesjon på morgenen fredag er satt av til informasjon for året som er gått, både fra NOF og SI.

21.feb.13: Den store historien om optikerne

”Den store historien om optikerne” er en felles kommunikasjonsplattform for bransjen. Den skal ikke brukes bokstavelig – men er et verktøy for forståelse av hvor optikerne er og hva de mener om seg selv. Historien skal settes i kontekst - det vil si at den tilpasses brukeren av historien og sammenhengen den brukes i.

21.feb.13: Etikk takk!

Etikk er viktig innen helsearbeid. Solid og god etikk er helsefagenes forankring. Uten etikk har man ingen plattform å bygge profesjonen ut fra. God helseetikk bør være spesialtilpasset helsearbeideres hverdag og utfordringer. Etikk er på dagsorden under årets fagkonferanse.

21.feb.13: Hjertet utenpå skjorta

Dette er et mye brukt fotballspråk når en skal si noe om hvor glad en er i klubben sin. Det er ikke bare fotballsupportere som har hjertet med seg. Hans Bjørn Bakketeig kommer på fagkonferansen og vil fortelle om sin utrolige innsats for blinde og svaksynte i Moldova. Hans Bjørn har et stort optikerhjerte og er en ildsjel av dimensjoner.

  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25   
376 - 400 av 2067 Artikler

Søk:

[Liste]


Flere nyheter fra optikerne.no

Norges Optikerforbund
Synsinformasjon


Øvre Slottsgate 18/20
0157 OSLO


Tlf:    +47 23 35 54 50

Norges Optikerforbund og Synsinformasjon, Øvre Slottsgt 18/20, 0157 Oslo, Tlf: 23 35 54 50