Hjem
Forbruker
Finn optiker
Bli medlem
Etterutdanning
Medlemssider
Tips oss
 Del
Innlogging

Innlogging

Brukernavn:
Passord:
Glemt passord?

08.nov.12: Innovasjonskonferansen 2012

InnoMed har som mål å forbedre helsetjenesten. Brukerrettet fokus var på dagsorden på Innovasjonskonferansen denne gang. Flere foredragsholderne fortalte om sin opplevelse med helsetjenesten.
Les mer
 


07.nov.12: Øyeviruset sprer seg

Optikerne.no hadde nylig en sak på Adenoviruset som spres i Tromsø-området. Nå er en av øyelegene ved sykehuset UNN smittet. Legen er sykemeldt og avdelingen har gjort sitt for å hindre ytterligere smitte.
Les mer
 


06.nov.12: Kritikk fra Fylkeslegen

Olve mistet øyet. Stavanger Universitetssykehus har fått refs fordi diagnosen kunne vært satt tidligere. Olve Østebø må leve med skadene resten av livet. En øyeprotese festes til metallbøylen i øyehulen.
Les mer


05.nov.12: Utfordringer i Europa

Helgens ECOO-møte viste at det er store økonomiske problemer i Europa. Dette utfordrer en organisasjon som jobber for levevilkårene til optikere. Deler av Europa føler nå en sterk konkurranse fra ny teknologi som internett og bestilling av briller via tekniske løsninger hos øyelege.
Les mer
 


02.nov.12: Europeisk stormøte

European Council of Optometry and Optics (ECOO) har sitt årlige høstmøte i Gøteborg denne helgen. Optikerförbundet i Sverige (SOR) er vert for møtet. De norske representantene har ulike oppgaver i løpet av helga.
Les mer


01.nov.12: Justerbare brilleglass

En fascinerende tanke innen brilleglassteknologi har vært muligheten for å lage et glass som kan brukes av mange ulike mennesker. Et produkt som passer mange. Ikke som i dag at mange glass er individuelt tilpasset. Adlens mener de har funnet en god løsning.
Les mer
 


31.okt.12: Skeptisk til party-linser

Styreleder i Norges Optikerforbund, Anne Jervell, er intervjuet om bruk av såkalte party-linser. Hun er på et generelt grunnlag skeptisk til uvettig bruk av slike kontaktlinser. Det er kjent at bruken har ført til unødvendige øyeskader.
Les mer
 


30.okt.12: Arbeidsplass - dataglass

Mange mennesker har synsmessige utfordringer når de jobber mot skjerm. Spesielt når presbyopien gradvis gjør seg gjeldende, vil en enstyrkeløsning ofte ikke være godt nok. Det er viktig at god kunnskap og fornuftig rådgivning er basisen i enhver tilpassning av brilleglass til bruk ved dataskjermen.
Les mer
 


29.okt.12: AMD pasienter venter for lenge

En studie viser at engelske pasienter med våt AMD venter for lenge på behandling. Færre en halvparten av øyespesialistene i England vurderer denne pasientgruppen innen den tiden som er satt i nasjonale retningslinjer.
Les mer


26.okt.12: Teknologi som i øyet

Horten er kjent for elektronikk og annen høyteknologi, spesielt innen maritim industri. Komponenter til romfartsteknologi er utviklet og bygget i byen. De siste årene har sensorteknologi, ulike typer helseteknologi og teknologi til mobiltelefoner vokst frem. Selskapet Polights har laget et mobilkamera som etterlikner øyet.
Les mer


25.okt.12: Pasient på Facebook

Moren til en gutt reagerer kraftig på at et bilde av sønnen ble lagt ut på Facebook. Legen gjorde dette. Politiet gav bot og Statens helsetilsyn vurderer advarsel. Moren føler ikke at dette er nok.
Les mer


24.okt.12: The 5th annual Kongsberg Vision Meeting

6. desember holdes Kongsberg Vision Meeting i HiBu sine lokaler på Kongsberg. Internasjonale foredragsholdere vil gi av sin kunnskap. Nettopp du har mulighet til å delta!
Les mer


23.okt.12: 10 Apps du må ha

Her kommer tips om 10 applikasjoner du kan laste ned på nettbrett eller telefon. Nytten for optikere er også stor. Stefania Paniccia informerer og forklarer hvorfor nettopp disse applikasjonene bør ha en plass hos nettopp deg.
Les mer
 


22.okt.12: Påkjørsel på grunn av brillemangel

En jente ble påkjørt av en eldre mann i Åros. Ifølge politiet skal årsaken til påkjørselen ha vært at mannen hadde glemt brillene sine hjemme.
Les mer


20.okt.12: OPTIKEREN 6-2012 foreligger nå i digital versjon

Som for alle nummer av OPTIKEREN inneholder også 6-2012 mange faste spalter. Du finner en rekke nyhetsoppslag, flere fagartikler, kasus, tips om nettsteder, en bokanmeldelse, litt om forskning, bransjenytt osv. Denne gangen har vi også tatt inn tre leserbrev. At våre lesere bidrar med synspunkter og deler eventuell frustrasjon, setter vi stor pris på. Vårt hovedoppslag er en omtale av en ny milepæl innen norsk optometri. OPTIKEREN gratulerer Knut Luraas - Norges første privatpraktiserende optiker med doktorgrad. God lesing!
Siste utgave av OPTIKEREN finner du her!


19.okt.12: Epidemi kan skade syn i Tromsø

Smittevernsoverlege Glenn Severinsen i Tromsø kommune informerer at det har brutt ut en epidemi av hissig øyebetennelse forårsaket av et virus (adenovirus). Mange pasienter har fått alvorlige keratokonjunktivitter (øyebetennelse i hornhinnen og conjunctiva, vevet fremme på øyet). Betennelsene kan i verste fall gi redusert syn.
Les mer


18.okt.12: Redd for å miste synet

Vi er redde for å miste synet. Det eneste som er større, er frykten for demens. Dette viser en stor europeisk undersøkelse.
Les mer


17.okt.12: Syn og aldring

Norsk selskap for aldersforskning og HiBu inviterer til et kveldsseminar om Syn og aldring i Vitensenteret helse og teknologi, mandag 22. oktober kl 17.30 – 20.30. Seminaret har et innhold som vil interessere optikere.
Les mer


16.okt.12: Nye stillinger utlyses

I Optikeren nummer 6 er det mange stillinger utlyst. I de 13 annonsene tilbys det godt over 20 ulike stillinger. Variasjonen er stor! Ved å lese stillingsmarkedet kan du se mangfoldet i bransjen.
Les mer


15.okt.12: Godt oppmøte i Bergen

Det var trangt om plassen da Norges Optikerforbund i samarbeid med Norges Blindeforbund, avdeling Hordaland, inviterte til markering av Verdens synsdag.

Et bredt sammensatt program fristet mange til å sette av noen timer denne kvelden.

Det ble blandt annet snakket om hva som skjer med synet i løpet av livet, problemstillinger rundt de vanligste øyesykdommene og hjelpen man kan få om øyesykdommer rammer.

Verdens synsdag er dagen for å sette fokus på unødvendig blindhet og svaksynthet. Norges Optikerforbund mener at markeringen i Bergen var en fin måte å informere om viktigheten av å ta ansvar for eget syn og øyehelse. Undersøkes synet regelmessig unngås nettopp unødvendige øyeproblemer.

Neste år må salen utvides og mer kaffe og kaker må handles inn.


12.okt.12: FoU-prisen til Magne Helland

HiBus Forskning- og utviklingspris for 2011 er tildelt dosent Magne Helland ved Fakultet for helsevitenskap.

Høgskolen i Buskerud (HiBu) deler hvert år ut en pris for godt forskning- og utviklingsarbeid til personer eller miljøer som har gjort en markert innsats innen dette feltet.

Norges Optikerforbund og Synsinformasjon gratulerer med prisen.
Les mer på HiBus nettsider


11.okt.12: Verdens synsdag

I dag er det Verdens synsdag! Dagen er alltid andre torsdag i oktober. Du vil i media og lokalt finne informasjon samt møte mennesker som er opptatt av å forhindre unødvendig blindhet og svaksynthet. Norges Optikerforbund støtter opp om arbeidet, spesielt via sitt engasjement i Optometry Giving Sight og dagens arrangementer.
Les mer


10.okt.12: Et godt NOF - NOF møte

Tirsdag 9. oktober ble det avholdt et møte mellom Norsk Oftalmologisk Forening og Norges Optikerforbund. Disse er tradisjonelt kjent som NOF – NOF møter. Mange saker ble diskutert. Det er viktig at organisasjonene kjenner til hverandres arbeid.
Les mer
 


09.okt.12: Verdens synsdag – Bergen

For lesere av optikerne.no er det vel ingen tvil om at Verdens Synsdag 2012 er førstkommende torsdag. Informasjon om program på Kongsberg og i Oslo er gitt tidligere. For optikere og andre med interesse innen synsfunksjonen, vil arrangementet i Bergen være av interesse.
Les mer


08.okt.12: Vær varsom

Tidsskriftet Sykepleien har i en undersøkelse funnet ut at 24 prosent av sykepleierne skriver om jobben på sosiale medier. Mange har ikke drøftet med arbeidsgiver hva som er fornuftig adferd på de ulike sosiale mediene. Det settes krav til helsepersonells oppførsel, også på fritiden.
Les mer


  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25   
376 - 400 av 1981 Artikler

Søk:

[Liste]


Flere nyheter fra optikerne.no

Norges Optikerforbund
Synsinformasjon


Øvre Slottsgate 18/20
0157 OSLO


Tlf:    +47 23 35 54 50
Faks: +47 22 41 63 66

Norges Optikerforbund og Synsinformasjon, Øvre Slottsgt 18/20, 0157 Oslo, Tlf: 23 35 54 50, Faks: 22 41 63 66   Send E-post
a c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w z æ ø å