Hjem
Forbruker
Finn optiker
Bli medlem
Etterutdanning
Medlemssider
Tips oss
 Del
Innlogging

Innlogging

Brukernavn:
Passord:
Glemt passord?

29.apr.13: Supermøte i Bergen

Det var mange blide optikere som reiste hjem etter årets landsmøtehelg. Selve landsmøtet og generalforsamlingen fredag ble gjennomført med stor enighet i salen. De sosiale møteplassene ble raskt etablert. Det faglige innholdet ble godt mottatt. Utstillerne hadde godt besøk. Vi ble alle ønsket velkommen til Bodø til neste år.

26.apr.13: Norsk kundebarometer

Interoptik er bedre enn Synsam, Specsavers og Brilleland i en ny undersøkelse publisert av Norsk kundebarometer. Tilfredsheten og lojaliteten til optikere er generelt høy, med Interoptik på beste plass blant de optikerkjedene som er med i undersøkelsen.

24.apr.13: Hvorfor leamus?

Mange optikere har erfaringer med pasienter som forteller om leamus. Leamus blir ofte brukt om fasikulasjoner rundt øyet, eller raske ufrivillige muskelsammenetrekninger. Denne muskeaktiviteten kan også skje andre steder enn rundt øynene. Mange opplever det oftest i ansiktsregionen, og da gjerne rundt øynene.

23.apr.13: Flere vil bli optiker

Årets søkertall til Høgskolen i Buskerud er nå kjent. Totalt er det mer en syv prosent flere søkere til skolen i år, sammenliknet med i fjor. Dette viser at skolen er populær, da landsgjennomsnittet er 1,21 prosent. Rektor Kristin Ørmen Johnsen er fornøyd med utviklingen. Optometri har en meget positiv utvikling, og øker med over 30 prosent!

22.apr.13: Forske innen kommunikasjon

Høgskolen i Buskerud utlyser en spennende mulighet til å ta doktorgrad. Her skal helsepersonells kommunikasjon med pasientgrupper analyseres. For optikere er kommunikasjon et viktig verktøy for å kunne hjelpe pasientene på best mulig måte.

19.apr.13: It’s all about the surface

Dette er tittelen på Alcons foredrag lørdag morgen under fagkonferansen. Om en uke kan Norges Optikerforbund stolt invitere til en fagkonferanse med et innledende morgenforedrag gitt av vår hovedutstiller Alcon. Kontaktlinser er en stor og viktig del av optikerens hverdag.

17.apr.13: Fargesynsdefekt gav draktproblem

Det svenske fotballaget Brage møtte uventede problemer i forbindelse med kamp. Kapteinen kunne ikke se forskjell på eget lag og motstanderens drakter. Han måtte trekke seg fra kampen. Dommeren godkjente ikke bruk av sorte reservedrakter.

16.apr.13: Nærsynte øyeleger

Dette sier generalsekretær i Norges Optikerforbund Hans Torvald Haugo, som en kommentar til løsningsforslagene i KONUS-rapporten, i en kronikk i Dagens Medisin. Han støtter øyelegene i at øyehelsetjenesten vil utfordres i fremtiden. Rapporten er ensidig når det gjelder løsningene. Haugo tror ikke det verken er hensiktsmessig eller mulig at øyelegene alene kan dekke behovet.

15.apr.13: Briller i Radiofront

Radiofront på NRK P2 søndag handlet det om briller. Briller i videste forstand. Men også briller rent konkret. Vinneren av årets Samfunnspris, optiker Gunnar Tveten, ble intervjuet.

12.apr.13: Se godt i UK

Optikere er en bedre integrert del av det offentlige helsevesenet i England og Skottland, enn hva optikere for eksempel er i Norge. Det norske helsesystemet er ikke direkte sammenliknbart med den engelske modellen. Likevel er det interessant å se hvordan helsesystemet på øyene i vest både er på og omtaler nytteverdien av optometri.

11.apr.13: Ditt bibliotek på nett

Helsebiblioteket tilbyr oppdatert fagkunnskap via flere tusen tidsskrifter. Vårt eget tidsskrift Optikeren er også søkbart her. Mange av tidsskriftene er åpne, men noen krever tilgangnøkkel og pålogging. Artikkelkopier kan bestilles for alle som har autorisasjon hos SAK.

10.apr.13: Sansetap hos eldre

Vitensenteret helse og teknologi og Norsk selskap for aldersforskning inviterer til kveldsseminar om sansetap hos eldre. Tirsdag 16. april fra klokken 17.30 til 20.30 er alle velkommen. Seminaret er gratis å delta på. Vitensenteret ligger på Papirbredden II, Grønland 58, Drammen - Høgskolen i Buskerud sine lokaler.

09.apr.13: Helprivat øyelege

Øyelege Hans Petter Brinck starter helprivat øyelegepraksis på Nøtterøy. Han mener at det er et stort behov for flere øyeleger i Vestfold. Helse Sør-Øst avsluttet hans avtale for driftsstøtte ved fylte 70 år. Søknad om dispensasjon ble avslått. Begrunnelsen var at det allerede var nok øyeleger i regionen.

08.apr.13: På ski uten å se

Erling Stordahl fikk en ide om at blinde og svaksynte burde har sitt eget skirenn. Han mente at de burde kunne gå 50 kilometer i norske fjell. Stordahl spurte kongen om råd. Kongen ville hjelpe til, men krevde at distansen ble kortet ned til 25 kilometer. Ridderrennet har en 50 års tradisjon i Norge.

04.apr.13: Sprøytestikk redder syn

Behandlingsmulighetene for AMD blir stadig bedre. Dette er den raskest økende behandlingen innen øyeavdelingene i Norge. Dette gir sykehusene en utfordring i forhold til kapasitet. Nina Selvaldsen har AMD og priser mulighetene for behandling.

03.apr.13: En reise for livet?

Vision For All planlegger reiser til Nepal, Guatemala og Peru. Organisasjonen trenger hjelp fra optikere. Kjenner du andre som ønsker en opplevelse for livet, som ikke er optikere, kan det være behov for dem også!

02.apr.13: Nye datoer for påmelding

Det nærmer seg landsmøtehelg i Bergen. Fristene for påmelding til normalpris er forskjøvet til 10. april. Melder du deg på innen denne datoen, er du som NOF-medlem også med på trekningen av deltagelse, reise og 2 overnattinger på Silmo i Paris, sponset av messearrangøren!

22.mar.13: Gratulere med doktorgrad!

I går ble det endelig bekreftet at Vibeke Sundling formelt har fått godkjent si doktorgrad ved Universitetet i Oslo. Norges Optikerforbund gratulerer Vibeke med den anerkjennelsen der er å få godkjent år med arbeid, som det å ta en doktorgrad virkelig er! Optikerforbundet har støttet Vibekes arbeid fra starten av, og ser at hennes arbeid vil være viktig for alle optikere i årene som kommer.

21.mar.13: Optikere og kontaktlinser

Norske optikere har vært ute i nasjonale media og gitt råd og informasjon rundt kontaktlinser. Optiker MSc Rita Ådne Ludviksen har gitt råd rundt barns kontaktlinsebruk på God Morgen Norge på TV2. Optiker PhD Bente Monica Aakre har beroliget oss alle: Kontaktlinser smelter ikke fast på øyet når du står ved siden av en grill.

20.mar.13: OPTIKEREN 2-2013 foreligger nå i digital versjon

OPTIKEREN 2-2013 er nå publisert på web. Mye nyhetsstoff, flere artikler og reiserapporter, og mange faste spalter. Hovednyheten denne gangen er at norsk optometri har fått en ny doktorgrad. Vibeke Sundling på Høgskolen i Buskerud har nylig disputert for sin doktorgrad om diabetes og syn. Vi gratulerer! Av fagartikler har vi denne gangen en relativt omfattende artikkel om "Behovet for å beskytte øynene mot UV-stråling". Og du finner også en del nyttig informasjon i forkant av årets landsmøte. Vi treffes vel i Bergen 26.-28. april!
Siste utgave av OPTIKEREN finner du her!


19.mar.13: Barn blir nærsynte

Flere studier viser at barn som bruker øynene mye på nært, har større sjanse for å bli nærsynte enn de som ikke gjør det. NRK Supernytt ønsket å finne ut om dette. Tall viser faktisk at jo flere timer en er ute, jo mindre blir risikoen for å bli nærsynt. Norges Optikerforbund har lenge anbefalt en variert bruk av øynene – både på avstand og nært.

18.mar.13: Kontaktlinseproblemer

TV-kjendis Jon Almaas var sliten etter 54 kilometer på ski fra Rena til Lillehammer. Han var langt etter sine optimistiske mål rent tidsmessig. Problemer med tung frokost og en løs kontaktlinse får skylda.

15.mar.13: Hederspriser 2013

Norges Optikerforbunds gullnål vil under landsmøtet deles ut til optiker og professor Rigmor Baraas. Tildelingen er velfortjent! Det er andre optikere som også fortjener oppmerksomhet for solid innsats for fellesskapet: Optiker PhD Knut Luraas mottar pris for beste forbilde og optikerne Gunnar Tveten og Håkon Eide får Samfunnsprisen for sitt arbeide med å bevare norsk optometri sin historie.

14.mar.13: Kunstig implantat gir syn tilbake

Det er nå operert inn mikrobrikker i øynene til blinde og svaksynte som har gitt dem evnen til å få delvis syn tilbake. Etter år med forskning har mange stor tro på at metoden kan gi blinde mennesker synet tilbake. Mange ser svart-hvitt, men noen klarer også å se farger.

13.mar.13: Papir eller lesebrett?

Stadig får Norges Optikerforbund spørsmål om det er skadelig å lese på lesebrett, om lesebrett anstrenger øynene mer enn å lese på papir og om synsfunksjonen oppfatter tekst på lesebrett på samme måte som på papir. Nå viser forskning at du kan bli klokere av å lese på papir enn på lesebrett.

  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25   
376 - 400 av 2082 Artikler

Søk:

[Liste]


Flere nyheter fra optikerne.no

Norges Optikerforbund
Synsinformasjon


Øvre Slottsgate 18/20
0157 OSLO


Tlf:    +47 23 35 54 50

Norges Optikerforbund og Synsinformasjon, Øvre Slottsgt 18/20, 0157 Oslo, Tlf: 23 35 54 50