Hjem
Forbruker
Finn optiker
Bli medlem
Etterutdanning
Medlemssider
Tips oss
 Del
Innlogging

Innlogging

Brukernavn:
Passord:
Glemt passord?

17.jan.13: Brillefin minister

Kulturminister Hadia Tajik får skryt for sin stil. Dette inkluderer valg av briller. Tajik har byttet på å gå med briller og linser i mange år. Hun forteller i VG at hun ikke bruker begge deler samtidig.
Les mer


16.jan.13: Reinparasitt kan skade synet

Ulike medier har meldt at det er flere barn i Finnmark som har påvist reinparasitt. Reinbrems, som er forløperen til selve parasitten, kan i verste fall føre til skader på synet. Barna med smitte undersøkes derfor av øyelege.
Les mer


15.jan.13: Helse i en avansert boks

Helsekøene skal bli kortere, hjelpen mer tilgjengelig og ekspertisen nærere med denne helsekiosken, hevder oppfinneren av Healthspot, Steve Cashman. Målet er å utnytte legens tid mer effektivt enn i dag. Healthspot er allerede i bruk noen steder i USA.
Les mer


14.jan.13: Stoler på brunøyde

Ifølge en studie er menn med brune øyne er lettere å stole på enn de med blå øyne. Det er ikke øyefargen i seg selv som gjør at disse skal være lettere å stole på: Menn med brune øyne ser ut til å være linket til særskilte barnlige trekk – og det er trekkene som gir denne egenskapen.
Les mer

 


11.jan.13: Rød eller grønn bil?

I forbindelse med den tragiske påkjørselen av 12 år gamle Olav Hovda, gikk politiet raskt ut og etterlyste en rød bil. Dette kan ha vært en uklok avgjørelse. Nå er en grønn bil et hovedspor i saken. Professor Kolbjørn Brønnick reagerte på politiets etterlysning.
Les mer


10.jan.13: Ny forskrift

Egen forskrift om arbeid ved dataskjerm er historie. Arbeidsgivers plikter og arbeidstakers rettigheter reguleres nå i: Forskrift om organisering, ledelse og medvirkning. Dette melder Arbeidsdepartementet på sine nettsider. Norges Optikerforbund har undersøkt og fått bekreftet hos Arbeidstilsynet at optikers praksis og rutiner i forhold til databriller skal fortsette som tidligere.
Les mer
 


09.jan.13: Kreftoperasjon tok syn

Skuespilleren Sverre Anker Ousdal mistet nesten synet helt etter en operasjon i forbindelse med kreftbehandling. 68-åringens synsnerve hadde fått for lite surstoff. Dette skjer i ett av 250.000 tilfeller.
Les mer


08.jan.13: Laser mot blødning

En mann i 40-årene kommer til undersøkelse på grunn av akutt synsreduksjon. Dette oppstod etter kraftige brekninger. Undersøkelsen avdekker betraktelig redusert visus og synsfeltsutfall. Dette er introduksjonen til en kasuspresentasjon i Tidsskrift for Den norske legeforening.
Les mer


07.jan.13: Rekrutteringsarbeidet i gang

I dag startet den første av en rekke utdanningsmesser NOF og SI deltar på sammen med HiBu for å rekruttere optikerstudenter. Pågangen var stor, og det var flott å ha hjelp fra bransjerepresentanter.
Les mer
 


04.jan.13: Bikkjeslagsmål på Stortinget

Stortinget skal avgjøre om førerhunder får eget rettsvern mot plagsomme hunder og mennesker. Dette ifølge en sak i Bergens Tidende. Høyre og Fremskrittspartiet ønsker bedre lovregulert vern av førerhunder. De rødgrønne aviser forslaget.
Les mer


03.jan.13: Bli optiker!

En ny nettside lanseres for å styrke rekrutteringen til optikeryrket. Høgskolen i Buskerud, Norges Optikerforbund og Synsinformasjon skal bruke nettsiden aktivt på mange utdanningsmesser nå utover vinteren. Optikere som får spørsmål om yrket, kan selvfølgelig også bruke nettsiden for å promotere eget fag.
Les mer


02.jan.13: Antall øyeskader er klart

Øyelege Nils Bull ved Haukeland universitetssykehus er fortvilet over øyeskadene som hvert år dukker opp etter nyttårsfeiringen. I år er det registrert 17 øyeskader på nyttårsaften. Antall skader har vært stabilt de siste årene. Nedgangen i antall skader etter forbudet mot pinneraketter, er ikke like stort som ønsket.
Les mer


21.des.12: God jul og godt nytt år!

Vi ønsker alle medlemmer i Norges Optikerforbund og Synsinformasjon, lesere av optikerne.no og andre – en riktig god jul og et godt nytt år! Administrasjonen holder stengt frem til onsdag 2. januar 2013. Er det behov for kontakt, leses e-postadressen synsinfo@optikerforbund.no ved anledning.

20.des.12: Optikeren fant hjernesvulsten

Iduns historie var hovedsaken på forsiden av Stavanger Aftenblad i går. Hun har en svulst i hodet som var uoppdaget frem til optikeren slo alarm. Professor Morten Lund-Johansen ved Nevrokirurgisk avdeling på Haukeland universitetssykehus forteller at flere av pasientene de ser, kommer på grunn av funn hos optiker.
Les mer


19.des.12: Engasjement for å se

Ole Johan Tovsen samler inn briller til landsbybeboere i Thailand. Thailenderne han er blitt kjent med har ikke penger til å gå til øyeundersøkelse. De prøver seg fram til hvilke av brillene som passer dem best.
Les mer
 


18.des.12: Senter for syn og helse

Synsfunksjonen skal virkelig få en plass på Kongsberg! Forskning, kunnskapsutvikling og innovasjon innen syn og helse skal bli en del av Kongsberg kunnskaps- og kulturpark (KKP). Senterets arbeid skal kobles mot Vitensenteret helse og teknologi på Papirbredden i Drammen og ledes av optiker og professor Rigmor Baraas.
Les mer


17.des.12: Husk 19. januar!

Lesere av optikerne.no er kjent med at det fra 19. januar innføres nye regler i forhold til førerkort. Norges Optikerforbund har gått ut offentlig og sagt at endring fra 70 til 75 år i forhold til obligatorisk helseattest kan være negativt i forhold til trafikksikkerhet. Dagens nyhet handler om de praktiske konsekvensene for den som har førerkortet i lomma.
Les mer
 


13.des.12: OPTIKEREN 7-2012 foreligger nå i digital utgave

Årets siste utgave av OPTIKEREN er nå publisert på web. Mye nyhetsstoff, flere artikler og reiserapporter, og mange faste spalter. Litt bransjehistorikk og flere oppslag om optikeraktiviteter på Verdens Synsdag har vi også fått plass til. Hovednyheten denne gangen er imidlertid oppslaget om at Brilleland har meldt seg inn i Synsinformasjon med 70 forretninger.
Med dette ønsker OPTIKEREN alle sine faste og sporadiske lesere en RIKTIG GOD JUL!
Siste utgave av OPTIKEREN finner du her!


12.des.12: Tillit til norsk optometri

Det er flere ulike forbrukerundersøkelser som viser at norske optikere har høy tillit hos forbrukeren. I en ny stor europeisk undersøkelse kommer optometri representert ved briller og kontaktlinser på listen over de ti best likte markedene i Norge. Slik er det ikke i resten av EU.
Les mer


11.des.12: Nora på TV2

I dag var svaksynte Nora Bæverfjord Rye på God morgen Norge sammen med optiker og professor Rigmor Baraas. Hun fortalte hvordan det er å ha den sjeldne øyesykdommen akromatopsi.
Les mer


10.des.12: Kongsberg Vision Meeting

For femte gang ble Kongsberg Vision Meeting (KVM) avholdt på Høgskolen i Buskerud torsdag 6. desember. Forskere fra ulike miljø møtte hverandre. De interesserer seg alle for syn, men alle er ikke optikere. Konferansen viser at det er viktig å bygge forståelse for ulike fagmiljø.
Les mer


07.des.12: Heder og ære

Norges Optikerforbund har ulike priser og utmerkelser som gis til personer eller grupper som har gjort en spesiell innsats. Det er viktig å gjøre stas på mennesker som yter til fellesskapets beste. Landsmøtehelga i Bergen 26 – 28. april 2012 er neste anledning for å hedre noen.
Les mer
 


06.des.12: Teknologiske kontaktlinser

Det er flere som har ønsket om å legge ulik teknologi inn i kontaktlinser. Fremtidens linser vil trolig hjelpe oss med mer enn å se godt. De vil hjelpe for tørre øyne, tilføre øynene medisiner for eksempel i forbindelse med allergi og ha ulike skjermfunksjoner. Imec har konstruert en LCD-basert kontaktlinse.
Les mer


05.des.12: En av fem har problemer i trafikken

I en undersøkelse utført av Codan Forsikring forteller 18% av bilførerne at de opplever synsproblemer i trafikken. Norske bilister har større tiltro til eget syn sammenliknet med førere fra andre land. Mange mener at krav til syn burde vært strengere regulert.
Les mer


04.des.12: Tørre øyne – den nye folkesykdommen

Ny kunnskap om tørre øyne har endret forståelsen for problemet. Optikere har kunnskap om tørre øyne. Øyelege Sten Ræder er kjent for lesere av Optikeren. Han driver tørt-øyeklinikk i Oslo. NRK har laget sak på øyetørrhet.
Les mer


  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25   
376 - 400 av 2023 Artikler

Søk:

[Liste]


Flere nyheter fra optikerne.no

Norges Optikerforbund
Synsinformasjon


Øvre Slottsgate 18/20
0157 OSLO


Tlf:    +47 23 35 54 50
Faks: +47 22 41 63 66

Norges Optikerforbund og Synsinformasjon, Øvre Slottsgt 18/20, 0157 Oslo, Tlf: 23 35 54 50, Faks: 22 41 63 66   Send E-post
a c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w z æ ø å