Første kontakt for bedre syn!

16feb2017
Kommunikasjon: Viktig med tillitIllustrasjon

Bård Fossli Jensen er barnelege, og ekspert på pasientkommunikasjon. Han ga optikerstudentene gode råd i møte med mennesker (Foto: Joakim Hansen)

 

Skole og jobb, teori og praksis

 

Hovedpresentasjonene på kommunikasjonskvelden ble holdt av optikerne Rita Aadne Ludviksen, Karianne Husby Nossen og barnelege Bård Fossli Jensen. Det er tredje år på rad at Synsinformasjon arrangerer dette miniseminaret for optikerstudentene.

 

Hvordan er det å være ny i faget? Og hvordan oppfatter pasientene optikere? Det var spørsmål Rita Aadne Ludviksen stilte. Hun ba studentene gå inn i rollen på en aktiv måte, lytte og være nysgjerrig.

 

Karianne Huseby Nossen fortalte at mens studiet er teoretisk, er jobben praktisk. Optikeryrket er et serviceyrke, en fagprofesjon der de fleste jobbene er i faghandel i butikk. Som optiker skal man ikke sette begrensninger, men heller se muligheter når når noen kommer inn døra med sine ønsker.

 

Barnelege Bård Fossli Jensen la vekt på pasientkommunikasjon, og hvordan den kan foregå på en mest mulig profesjonell måte. Han ga også råd til nyutdannede optikere om å finne en person å trene med, for å både bli flink til å vise empati, men også for å øve på å gi dårlige nyheter. Mange optikere kommer bort i slike situasjoner i for eksempel saker som gjelder førerkort.

 

 

 


16.feb.17

Del

Søk

Siste saker

Kalender

30Mai2017

Møte i Fagutvalget NOF

31Mai2017

Styremøte Norges Optikerforbund

31Mai2017

Styremøte Synsinformasjon

31Mai2017

Optikere og hjelpemiddelsentralens samarbeid

06Jun2017

Kurs i avansert perimetri

05Sep2017

Møte i Fagutvalget NOF

06Okt2017

SILMO

09Okt2017

Specsavers Clinical Conference

07Nov2017

Møte i Fagutvalget NOFTwitter  
Optikeren
  

Linker
Høgskolen i Sør-Øst Norge HSN Bachelor i optometri Bli optiker! Alt om Syn SJOVS Twitter ICPC-Koder Henvisningsskjema Pressemeldinger ECOO WCO Optometry Giving Sight

Medlemssider

Brukernavn:


Passord:

Kontakt oss

Norges Optikerforbund
Synsinformasjon


Øvre Slottsgt. 18/20
0157 Oslo

synsinfo@optikerforbund.no

Tlf 23 35 54 50