Botox mot hodepine

Norske forskere vil bruke Botox mot klasehodepine. Botox er mest kjent for å bli brukt for å fjerne rynker og som en form for anti-aldringsmetode. Nå vil norske leger bruke middelet til lindre ekstremt sterke hodepineanfall.

 
– Jeg slår meg selv i hodet for å avlede smertene når jeg har anfall med klasehodepine. Smertene er et ubeskrivelig helvete, og i desperate øyeblikk har jeg slått hodet mitt i murveggen eller slått meg hardt i hodet med mobilen, sier Hilde Vollan (34) til forskning.no.

 

Hennes hodepinemareritt startet for få år siden. Livet er snudd opp – ned. Fra å være en aktiv jente med mange aktiviteter lever hun nå et liv i mørket i rolige omgivelser.

 

Behandlingen foregår nært områder i hjernen som blandt annet styrer muskelkontroll relatert til øye- og tyggemuskler. Dobbeltsyn kan være en forbigående bieffekt av behandlingen forteller forskerne. Et pistolliknende verktøy stikkes opp gjennom nesa og bak øyet for å injisere Botox i nærheten av nerveknuten som ligger her.

 

Les mer om klasehodepine og bruk av botox på nettsidene til forskning.no