En hedersmann går av

Gunnar Horgen er en godt kjent mann blant norske optikere. Gårsdagens hedersseminar viste at det ikke er bare optikere professoren har møtt i sin mangfoldige karriere. Selv om Gunnar nå er pensjonist, viste seminaret at han har satt dype spor hos mange av sine samarbeidspartnere.

Professor Gunnar Horgen holdt et kort foredrag med tilbakeblikk og fremtidsvyer relatert til norsk optometri. Hans karriere er lang, og det er klart at en mann som han skal ha meninger om bransjens fremtidige utfordringer. (foto: Dag Øyvind Olsen)
 
For mange er Gunnar kjent som en formell og bestemt mann. Dette ble blant annet poengtert av tidligere rektor ved Høgskolen i Buskerud, nåværende stortingsrepresentant, Kristin Ørmen Johnsen, i hennes tale til Gunnar. Samtidig var hun klar på hans lojalitet og evne til å samarbeide etter at diskusjonene var tatt.

 

Historisk sett kan det være vanskelig å skille på Gunnars mange roller inne optometri. Skole, fag og organisasjon har vært tett knyttet sammen. Samtidig vil hovedpersonen selv, uten problemer, sette elementene i perspektiv og synliggjøre sin rolle i ulike avgjørelser tatt gjennom mange år. Han er åpen på at hans kontaktnett har vært stort og mangfoldig.

 

Norges Optikerforbund takker for alle de årene av sitt liv Gunnar har satt av tid til å jobbe bransje og fag. Han har i mer enn 40 år brukt mer tid enn de fleste på faglig utvikling, organisasjonsmessige endringer og oppgradering av utdanningen på Kongsberg. Ikke til stor nytte for seg selv – men til enorm nytteverdi for optometrifaget.

 

Gunnar sier selv om sin mangfoldige optikerkarriere: – Jeg har hatt veldig flaks, men gjort noe riktig. Vi oppnådde mye av det vi drømte om i steinalderen. Det er en lykke når man kan avslutte et yrkesliv på denne måten.

 

Vi ønsker professor Gunnar Horgen lykke til som pensjonist!

 

Les mer og se flotte bilder fra hedersseminaret på HBVs nettsider.