Ian Bailey kommer til fagkonferansen

En av optometriens internasjonale superstjerner deltar på fagkonferansen til Norges Optikerforbund på Gardermoen i april. Ian Bailey er blant annet far til Bailey-Lovie tavlen og LogMAR-prinsippet – gullstandarden innen visusmåling. Han er også verdens største autoritet innen svaksynsoptikk.

Tone Garaas-Maurdalen var den første som kjøpte Bailey-Lovie tavlen i Norge. Her er hun sammen med Ian Bailey i USA i fjor høst (Foto: Dag Øyvind Olsen)


Optiker Gaute Mohn Jenssen har jobbet mye med svaksynsoptikk, og han har deltatt på mange internasjonale konferanser. Han har ved flere anledninger vært på foredrag og workshops med Ian Bailey, og beskriver forskeren på denne måten:

– Bailey setter pasienten i fokus. Han bruker mye humor i sin formidling, og benytter praktiske eksempler for å vise sammenhenger. Mange brikker faller på plass etter en Bailey-forelesning! Det er sånn at man gleder seg til å komme tilbake til hverdagen for å kunne bruke sin nye kunnskap til å løse en del av synshemmedes problemer.Gaute Mohn Jenssen sier at når Ian Bailey nå dukker opp i Norge er det bare å kjenne sin besøkelsestid, for foredragene hans er noe av det aller beste man kan få med seg innen fagområdet low vision!Bailey har vært professor ved University of California, Berkeley i nesten fire tiår. Han kommer opprinnelig fra Australia, der han etablerte landets første klinikk for synshemmede, før han flyttet til USA.Professoren er mest kjent for å ha utviklet kliniske tester og prosedyrer for å undersøke synsfunksjonen og for å prøve ut hjelpemidler til folk med sterkt nedsatt syn. Han avskyr kompleksitet som skyggelegger basisprinsippene og konseptene.Ian Bailey har hatt en livslang lidenskap for synsrehabilitering, og på Gardermoen vil han øse av sin kunnskap!

Les programmet for fagkonferansen her!