Lager nye rekrutteringsfilmer

Tirsdag ble det gjort opptak til tre nye rekrutteringsfilmer for optikeryrket. Synsinformasjon skal spre filmene på sosiale medier for å informere om studiemuligheter og optikeryrket.

Masterstudent Helene Lindgren og bachelorstudent Martin Leander Olsen filmes av Hallfrid Simonsen (Foto: Dag Øyvind Olsen)

Filmer for fremtiden

I filmene forteller avgangsstudent Martin Leander Olsen om studiet, hvordan man blir optiker, hvem yrket passer for, jobbmuligheter og praksisperioden han nettopp har hatt på bachelorstudiet.

Helene Lindgren, som tar mastergrad, forteller om muligheten som ligger i etterutdanning og spesialisering i optikeryrket, samhandling med andre helsepersonell og optikers rolle i samfunnet.

Gro Horgen Vikesdal, klinikkansvarlig ved optikerutdanningen, informerer om kurs, studieretninger på mastergradsnivå, praksis og jobbmuligheter innen yrket.

Disse filmene vil supplere informasjonsfilmene Synsinformasjon laget for to år siden med optikerstudenter, nyutdannet optiker og en optiker som driver egen butikk. 

Filmene har fått stor spredning på sosiale medier og er sett over to millioner ganger siste to år på YouTube, Facebook og Instagram.