Optikere til opti

Fagmessen opti som holdes i München i slutten av januar, satser mer på faglig utbytte for Europas optikere. De har knyttet til seg optikerorganisasjoner fra flere land, i tillegg til paraplyorganisasjonen ECOO.

opti er mest kjent som en brillemesse. Nå satser de hardt på fagprogrammet også. Her fra messen i 2014 (Foto: Dag Øyvind Olsen)
Nye takter

Flere store messer kjemper om optikernes oppmerksomhet i Europa. De største er Mido i Milano og Silmo i Paris, men nå har den tyske fagmessen opti inngått et samarbeid med European Council of Optometry and Optics (ECOO), der også Norges Optikerforbund er medlem. Samarbeidet fører til flere optikerfaglige foredrag, og at ECOO skal dele ut Europeisk Diplom under messen.

– Vi gleder oss til å starte samarbeidet med opti, som er den viktigste plattformen i optisk sektor. I München har optikere muligheten til å utvikle vår profesjon ved å se, og diskutere den siste utviklingen og fremtidens utfordringer, sier leder Paul Folkesson i ECOO.

I tillegg til avtaler med tyske forbund, har opti inngått samarbeidsavtaler med optikerforbundene i Danmark og Sveits. 

Takket være nye samarbeidspartnere, kan optikere velge blant flere spesialist-forelesninger og skreddersydd program innen ulike fagområder.

– opti gir oss mulighet til å skape oppmerksomhet rundt ulike prosjekter vi jobber med. Vi vil for eksempel dele ut Europeisk Diplom i optometri og optikk fra scenen i München, sier Paul Folkesson.

Han sier det er viktig å ha en partner som anerkjenner viktigheten av å oppnå en høy europeisk standard innen faget og utdanning. 

opti holdes i München 28.-31. januar 2017