Robert Fletcher hedret i London

Fra mange land deltok sentrale personer innen optometrien da professor emeritus Robert Fletcher ble hedret med et symposium i London. Fletchers bidrag til utviklingen av norsk optometri ble viet stor oppmerksomhet under 90-årsfeiringen.

 
 

Viktig for Norge

Professor Fletcher var hederspersonen under samlingen på City University i London tidligere denne uken. Fra Norge deltok spydspisser i norsk optometri som har jobbet sammen med «onkel Bob» på 1970- og 1980-tallet; Gunnar Horgen, Magne Helland, Kjell Inge Daae og Staale J. Hultgren holdt alle innlegg der de snakket om hans viktige arbeid i Norge.Robert Fletcher har hatt hele verden som arbeidsfelt. Han har vært med på å bygge opp optometriutdanningen i mange land, han har publisert en rekke fagbøker, utviklet flere fargesynstester – og mye mer!Tilreisende fra mange land takket ham for det store bidraget han har gitt for faget globalt. 

– I tillegg har Robert og kona Muriel åpnet hjemmet sitt i London for utenlandske studenter. Flere av disse studentene har blitt ledende figurer innen faget i sine hjemland, forteller Magne Helland.Robert Fletcher har vært i Norge over 50 ganger. Ikke bare som foreleser for optikerstudentene på Kongsberg. Han har hele livet vært lidenskapelig opptatt av Norge og vår kultur og krigshistorie.

Norges Optikerforbund var en av sponsorene til arrangementet i London, og det kommer en reportasje fra arrangementet i neste utgave av Optikeren.