Bestill materiell til Verdens synsdag nå!

Torsdag 8. oktober er det Verdens synsdag. Send inn din bestilling nå på armbånd og ballonger og lag en markering i butikken. De innsamlede pengene går til et stort optometriprosjekt i Moldova.

 
 

Utdanner optikere

Norske optikere har nå lang tradisjon for å støtte opp om Verdens synsdag. Optikere og arbeidsgivere har bidratt med flere hundre tusen kroner ved å støtte Optometry Giving Sight. Verdens synsdag markeres for å rette oppmerksomhet på unødvendig blindhet og svaksynthet. De siste årene har Norges Optikerforbund støttet det store prosjektet i Moldova, der målet er å få på plass en fullverdig optometriutdanning.

I dag reiser en delegasjon fra Høgskolen i Buskerud og Vestfold til Moldova, og meningen er at HBV skal bidra med fagplaner, forelesere og utveksling. 

Hva kan så du gjøre?

Kjøp en pakke med 30 armbånd og ballonger som kan benyttes i en markering i butikken. Prisen er 1000 kroner. Pakken kan bestilles hos: stina@optikerforbund.no, eller norway@givingsight.org.

Så kan du lage en event i din praksis eller bedrift, og eventuelt donere det du måtte ønske i tillegg.

– I fjor blåste vi opp ballonger og gikk med armbånd i butikken. Dessuten ga vi armbånd til kundene, og fortalte om prosjektet i Moldova. Det syntes vi var en fin måte å markere Verdens synsdag på, sier leder Sigrid Midtbø Storkås i Norges Optikerforbund.

Du kan lese mer om prosjektet i Moldova og Verdens synsdag i siste utgave av Optikeren.