Flue la larver på øyet

Dyr er ofte plaget av fluer som livnærer seg av tårevæske. Noen ganger sprer fluene parasitter. Det rammet også en ung amerikansk jente som endte opp med å plukke larver ut av øyet.

Fluer er til plage for mange dyr. Og for mennesker (Illustrasjonsfoto: Colourbox).
En sjelden historie

Medier over hele verden forteller historien om 26-år gamle Abby Becklet fra Oregon USA som endte opp med å selv plukke ut de fleste av til sammen 14 larver hun hadde fått på øyet.   

Historien er omtalt i siste utgave av The American Journal of Tropical Medicine and Hygiene, og 26-åringen har stilt opp til intervju, blant annet for CNN, for å fortelle sin historie – i tilfelle noen andre opplever tilsvarende.

For dette hører til sjeldenhetene, men det kan skje mennesker.

Venstre øye ble irritert, øyelokket hengende og Becklet fikk migrene.

Da hun så nærmere i speilen, oppdaget hun en larve i øyet, og flere kom til syne og ble plukket ut etter hvert.

Det viste seg at det var parasittiske larver hun hadde fått på øyet.

Larver er vanlig i dyr som kyr, hunder og katter – men det rammer svært sjelden mennesker. Larvene forflyttes av fluer, som lever av dyrenes tårevæske.

De fleste tilfeller av menneskelig infeksjon i verden skjer i fattige landsbyer, oftest blant eldre og svært unge mennesker. Dette er ett av unntakene.

Men larven ved navn Thelazia gulosa går ellers på øynene til kyr, og det er aldri før blitt rapportert slike larver på det menneskelige øye.

Beckley har fått larvene på øyet fra kveg på sitt hjemsted, melder CNN.

Les oppslaget hos CNN her

Les oppslaget hos Aftenposten her