Husk å registrere poeng!

1. februar stenger registreringen av etterutdanningspoeng for optikere for perioden 14-16. Har du husket å få med deg alle poengene du har rett på?

Grete Helen Andersen delte erfaringer og kunnskap på Fagkonferansen til Norges Optikerforbund i Kristiansand i fjor med sin kasuspresentasjon – og sørget for at kolleger fikk etterutdanningspoeng (Foto: Dag Øyvind Olsen).
Diplom for faglig påfyll

Medlemmer i Norges Optikerforbund kan enkelt gå inn på sine medlemssider for å finne hvilke poeng som er registrert. Til høyre er det en liste for «Mine EU-poeng». Her kan du også se hvor du har fått etterutdanningspoeng fra.

For å få diplom for perioden, må man ha 36 etterutdanningspoeng, som utgjør ett poeng per måned.

– Flere enn noensinne har sanket påeng i utlandet, nesten fra hele verden. Ikke alle er klar over hva de kan få av poeng ved slik deltakelse, sier NOFs fagsjef Hans Torvald Haugo.

BCLA og American Academy er to arrangementer mange norske optikere deltar, men det finnes også mange andre man kan søke på etterutdanningspoeng fra.

Over 400 medlemmer har gjort seg kvalifisert for diplom, men gjennomsnittet er på 34 poeng, som er rett under poengkravet for å kvalifisere seg til diplom.

– Vi jobber for å gjøre poengregistreringen enklere. Vi ser en dreining mot flere nettbaserte kurs, og det er i ferd med å utvikle seg et marked for dette internasjonalt, sier Haugo.