En jente på 19 år mistet lappen etter å ha vært til psykolog. På grunn av hendelser i familien kom hun i en vanskelig situasjon. Psykologen mener at hun ikke er skikket til å kjøre bil. Meldeplikten som pålegger leger, psykologer og optikere til å informere myndighetene ble benyttet.
– Det kom som et fullstendig sjokk. I møtet med psykologen på Silsand, og seinere i Tromsø var jeg åpen og ærlig. Jeg fortalte om helgefester der jeg hadde drukket mer enn jeg burde, og at jeg tidligere hadde prøvd hasj og amfetamin. Jeg ønsket å få orden på livet mitt, forteller 19-åringen til Nordlys.Meldeplikten er absolutt og krever at helsepersonell som møter personer de mener kan være en fare i trafikken, skal rapporteres. Sandberg ser det ikke på denne måten: Jeg føler meg helt trygg på at de som sto bak innskjerpingen av disse forskriftene aldri hadde en intensjon om at de skulle brukes på denne måten, til å ramme uskyldige, sier han til Nordlys.
De siste årene viser tallene at det rapporteres stadig flere som har kjørt i ruspåvirket tilstand. Tiltakene som er gjort regnes som effektive i forhold til å forebygge trafikkulykker. Norges Optikerforbund er kjent med at optikere tar meldeplikten alvorlig.
Les mer via Nordlys sine nettsider.