Kommunikasjon på timeplanen

Tirsdag inviterte Synsinformasjon optometristudentene på Kongsberg til kommunikasjonskveld med variert program.

Trond Mjaaland er klinisk psykolog med doktorgrad i pasientkommunikasjon (Foto: Marte Klungrehaug).

Mange gode tips på kort tid

Hvorfor er det slik at vi føler vi har god eller dårlig «kjemi» med andre mennesker, ofte bare etter noen sekunder?

Dette var ett av temaene Christine Calvert tok opp i sitt foredrag for optometristudenter og ansatte ved Institutt for optometri, radiografi og lysdesign tirsdag kveld.

Kommunikasjonskvelden, arrangert av optikerbransjen ved Synsinformasjon, er blitt en årlig nyttig og populær samling hver vinter.

I år var det Karianne Nossen som innledet. Hun jobber til daglig med rekruttering i Synoptik Norge og hun er leder i «Forbli-optiker»-utvalget i Synsinformasjon. Dette utvalget arbeider som navnet sier med å få optikere til å bli i yrket, med ulike tiltak.

Medisinsk kommunikasjon er et eget fag og Trond Mjaaland dykket i løpet av en time ned i hva som skiller denne typen kommunikasjon fra annen kommunikasjon. Mjaaland er ekspert i faget. Han er psykolog med doktorgrad i lege-pasient-kommunikasjon.

Christine Calvert har deltatt på kommunikasjonskvelden tidligere, og i år var temaet god eller dårlig «kjemi» med andre mennesker. Hun delte en rekke tips for å skape god kontakt med andre mennesker med en gang.

Deltakerne fikk også oppgaver innen kommunikasjon. Forhåpentligvis en nyttig kveld for kommende optikere, Det kommer reportasje fra arrangementet i neste utgave av Optikeren.