Norgesmester kåret

Kristian Brekstad er årets NM-vinner! Han kan ta med seg en gedigen vandrepokal på arbeidsplassen sin, Krogh Optikk i Sandefjord.

Kristian Brekstad ble bønnhørt, og fikk med seg den helt nye vandrepokalen fra årets NM på Kongsberg! (Foto: Dag Øyvind Olsen)
Ny premie!

Kristian Brekstad er mannen som det neste året ikke bare kan smykke seg med tittelen Norgesmester i optometri. Han har fått et stort og synlig bevis på bragden, som han kan ta med seg rundt på arbeidsplassen Krogh Optikk i Sandefjord.

Premien er en stilisert versjon av den norske Nordlys-brillen fra 1980-tallet. Egenhendig laget og pusset av NM-general Hans Torvald Haugo gjennom mange timer på verkstedet de siste ukene (og månedene). Selve basen er hentet fra butikkdisken hos den tidligere Austrheim-butikken (nå Krogh Optikk) i Tønsberg. Med andre ord, et betydelig stykke norsk optikerhistorie. Eneste minus, ifølge norgesmesteren, er at det er en vandrepokal det er vanskelig å drikke av.

I finalen stod han sammen med utfordrer Cecilie Svendsen fra samme butikk, og Frank R. Myhre fra Synsam Bardufoss.

31-årige Kristian Brekstad kommer fra Steinkjer, og har jobbet som optiker i åtte år, de fem første hos Interoptik i Tromsø.

Han er opptatt av fag, og å ta kurs og etterutdanning. Brekstad sier han er spesielt interessert i bakre segment.

I NM har det vært mange spørsmål knyttet til diabetes, og flere spørsmål rundt syn og bilkjøring, som jo er høyaktuelle temaer. I finalen var det stort spenn av spørsmål, fra hvordan arsenikk ( i mindre mengder) kan påvirke synet, til hva som er Norges eldste optikerforretning.

Det kommer intervju med årets mester i neste utgave av Optikeren!