Syn i sentrum

Fra 6. oktober til 6. november setter Norges Blindeforbund synssansen på dagsorden ved en rekke arrangementer i Oslo. Optikere bør spesielt merke seg et faglig frokostmøte 14. oktober – og det store arrangementet i Universitetets Aula 8. oktober.

(Illustrasjonsfoto: Colourbox)
Mye skjer i Oslo!

 

Sansene utfordres hele oktober måned forskjellige steder i Oslo, i regi av Norges Blindeforbund.

 

Smaker maten annerledes når du ikke ser hva du spiser? Lukter blomstene sterkere? «Sanser i sentrum» er en utstilling og ulike arrangementer, som i hovedsak foregår på Eldorado Bokhandel – men også andre steder som på Munchmuseet og Naturhistorisk Museum.

 

For optikere er det spesielt viktig å merke seg at det arrangeres et eget frokostmøte for optikere 14. oktober fra klokka 0830-1030 på Eldorado Bokhandel av Bausch + Lomb. Både optikere og butikkansatte inviteres, og møtet gir 1 NOFEP. Her blir det både fag og produktlanseringer. Pellegrino Riccardi vil peke på optikers rolle, optiker Mette Rønning Bruenech skal fortelle om suksesskriterier for presbyope kontaktlinsebrukere, Margit Kollandsrud Nilsen snakker om koblingen ernæring og øyehelse, og øyeklinikken Orbita har diabetesomsorg på agendaen.

 

Se program for optikermøtet her

 

På Verdens synsdag, torsdag 8. oktober holdes det som vanlig et stort arrangement i Universitetets Aula. Her deltar optiker Helle Falkenberg i en samtale med andre fagpersoner. Temaet er hvordan hindre unødig synshemming hos barn og voksne. Er barnet ukonsentrert, eller skyldes det problemer med synet? Anita Skorgan står for musikalsk underholdning på arrangementet, som foregår fra 1400-1540. Her må du melde deg på hvis du ønsker å delta (gratis).

 

Program/påmelding Verdens synsdag klikk her

 

Dagen etter, 9. oktober er det et interessant frokostmøte om diabetiske synsskader, og tema: Hvordan hindre at mennesker med diabetes blir blinde som følge av senskader i øynene.

 

Se hele programmet her, og klikk deg videre for påmelding!