American Academy: fra forskning til praksis

Hvor går veien fra dagens forskning til morgendagens praksis? Det er hovedtema for verdens ledende fagkonferanse innen optometri – American Academy of Optometry, som holdes i California 9.-12. november.

Norske optikere på American Academy of Optometry i Denver, Colorado 2014; Anne Norvik Jervell, Karin Lund og Adis Mehmedovic. (Foto: Dag Øyvind Olsen)
Todays research, tomorrows practice

Uansett hva som interesserer deg innen faget, finnes det relevante foredrag på American Academy of Optometrys årlige storsamling, som i år holdes i Anaheim i Califormia – med Los Angeles som nærmeste innfartsåre.

Hvert år er det flere norske optikere som deltar på Academy. Nøkkelen til å få et godt faglig utbytte er å gjøre et skikkelig forarbeid med å studere programmet og gjerne laste ned foredrag som interesserer spesielt på forhånd.

I tillegg til rent fagprogram, har Academy gjerne noen andre trekkplastre også. I år kommer forfatter Malcolm Gladwell for å snakke om forskning og fremtid. Gladwell er en bestselgende amerikanske forfatter, og han er på listen over verdens 100 mest innflytelsesrike mennesker. som lages av TIME Magazine.

Et annet høydepunkt er symposiet: «The Distressed Eye: Ocular Pain» som vil fokusere på en rekke aspekter innen temaet.

Keratitt ved kontaktlinsebruk er tema for et annet symposium, som burde være av interesse for mange norske optikere.

Registreringen for å delta på American Academy of Optometry åpner først 23. mai. Men du kan følge nyheter og se foreløpig program på nettsidene til konferansen.

Her kommer du til American Academy of Optometrys nettside