Årets første Optikeren er ute

Mange barn og unge går gjennom sine viktigste utviklingsår med synsfeil som ikke alltid blir korrigert. Det opptar professor Rigmor Baraas, som du møter i årets første utgave av Optikeren. Utgaven har svært variert innhold med mange bidragsytere,

Professor Rigmor Baraas er opptatt av synet til unge. Og at de får god synshjelp av optikere (Foto: Dag Øyvind Olsen)

Med blikk på Norge og verden

Mens det er dramatisk høye tall for nærsynthet blant unge i deler av verden, er bildet i Norge mer sammensatt. Det viser ikke minst forskning blant elever på videregående skoler. Forskning som professor Rigmor Baraas har ledet. 

Konklusjonen er uansett at mange norske ungdommer har behov for synskorreksjon, noe de ikke alltid får. Årsakene til det kan være sammensatte. Baraas forteller om forskningen i et større intervju i Optikeren.

Barn og syn er tema for Fagkonferansen i Tromsø 26.-28. april og du får et overblikk over det som skjer der i bladet.

Ellers har Optikeren hele 14 bidragsytere i denne utgaven og tematikken spenner vidt. Vi har vært med på kommunikasjonskveld for studentene på Kongsberg,

Det ble en sterk opplevelse da Norges Blindeforbund arrangerte Keratokonusdag i Oslo.

De kan lese om de kliniske retningslinjene som ble oppdatert i 2018, kontrastsyn i trafikken og bli oppdatert på norske optikeres engasjement i Kambodsja, Moldova og Afrika.

Og: Når kom egentlig de første brillene til Norge? Kanskje vet du mer enn Gammeloptikkens venner?

Du kan lese Optikeren her

Påmelding til fagkonferansen skjer via de nye medlemssidene