Bli optiker!

Fjerde året på rad bidrar optikerbransjen på regionale og lokale utdanningsmesser sammen med Høgskolen i Sørøst-Norge (HSN). Antallet primærsøkere til optometriutdanningen er tredoblet i denne perioden. Målet er at enda flere skal bli oppmerksomme på mulighetene som ligger i å bli optiker og søke seg til Kongsberg.

Interessen har vært stor på de ulike utdanningsmessene for å høre om studiet på Kongsberg. Mange vet ikke hva er optiker er eller hva en optiker gjør. Det å kunne se inn i øyet på en kompis har for mange vært en spennende opplevelse. (Foto: Hans Torvald H
Målet er å skape mer oppmerksomhet

– Det finnes kun en optikerutdanning i Norge, og den ligger på Kongsberg. For å få unge mennesker til å søke seg hit må de vite om denne spennende studiemuligheten. Helsevesenet har behov for dyktige optikere, og i dag er alle optikere sikret jobb, sier daglig leder i Synsinformasjon, Per Kristian Knudsen.

Optikerbransjen med Synsinformasjon i spissen har de tre siste årene brukt betydelige ressurser for å synliggjøre mulighetene som ligger i å utdanne seg til optiker. Arbeidsmulighetene er gode og optikere finnes over hele landet. I et arbeidsmarked som har stort behov for optikerkompetanse er mulig å finne jobben som passer den enkelte.

På utdanningsmessene vil interesserte få høre om optometristudiet på Kongsberg, hvilke muligheter utdanningen gir, at både studiet og bransjen har gode sosiale møteplasser, at faget krever interesse for ulike naturfag og at optikere arbeider tett på mennesker i ulike faser i livet. Den perfekte optiker er den som trives med å hjelpe andre til å utnytte sitt synspotensiale på best mulig måte.

Nettsiden «Bli optiker» er oppdatert. Her ligger nyttig informasjon om studiet og mulighetene tre år på Kongsberg gir. Utdanningen er i dag på bachelornivå, med mulighet både for mastergrad og doktorgrad.

Den viktigste rekrutteringskanalen er hos den lokale optikeren. Har du som optiker ønske om mer informasjon, informasjonsmateriell eller annen hjelp til å drive din lokale rekrutteringskampanje, tar du kontakt med Per Kristian Knudsen på kontoret.

Finn mer informasjon på nettsiden «Bli optiker»

Mer informasjon om optometristudiet finner du her