Gratis PC-er til elever med lese- og skrivevansker

Regjeringen sørger for PC i skolen til elever med lese- og skrivevansker. Caroline Solem i Dysleksi Norge jubler over at det igjen vil bli gratis PC-er og programvare til landets 10.000 sterkt lese- og skrivesvake elever i grunnskolen. Dysleksi Norge har kjempet for dette siden den røde regjeringen fjernet tilbudet.

 
– Dette er en god økning siden de rødgrønne fjernet dette tilskuddet. Før det var støtten på 20 millioner årlig. Disse pengene betyr enormt for våre medlemmer. Datamaskiner er en forutsetning for tilpasset opplæring for de elevene vi her snakker om. Dette er en seier for oss, sier Solem til VG.

Caroline Solem og Dysleksi Norge mener at statsminister Solberg har bidratt til å øke oppmerksomheten rundt elevene med denne type problemer.

Dysleksi Norge og Norges Optikerforbund har hatt et godt samarbeid det siste året som har resultert i et nettbasert kurs for optikere som ønsker å lære mer om problemstillingen og samfunnets håndtering av elever med lese- og skrivevansker. Første kurs er fulltegnet og i gang!

Les mer om PC i skolen via VGs nettsider.