Karrieredag: viktigste møteplass

Optikerkjedene satser stort for å profilere seg for studentene på karrieredagen. Dagen er blitt årets viktigste møteplass.

Kjetil Nygaard Engen er kjededirektør i Brilleland. (Foto: Dag Øyvind Olsen)
Økt satsing

Karrieredagen arrangeres av Synsinformasjon i samarbeid med Norges Optikerforbund, høyskolen og optikerkjedene. Dagen har på få år vokst og økt betraktelig i betydning.

På årets karrieredag, som ble holdt på Kongsberg onsdag, var det godt oppmøte av optikerstudenter fra alle tre årstrinn. Tidligere har ikke førsteklassingene vært med, men det er de nå.

Samtlige optikerkjeder var til stede med stands i foajeen, og de hadde individuelle presentasjoner for hvert kull med studenter. Her fikk kjedene muligheten til å markedsføre sine særegenheter, og selvsagt gjøre seg attraktive for studentene.

– For vår bransje er dette årets viktigste møtepunkt. Her har studentene en unik mulighet til å treffe potensielle arbeidsgivere, og bli kjent med fremtidens arbeidsplasser, sier kjededirektør Kjetil Nygaard Engen i Brilleland.

Han mener karrieredagen er bra for alle.

– Det er fantastisk å komme på en slik kompakt arena. Og vi er veldig glade for at trenden er snudd og at flere studerer optometri, sier Kjetil Nygaard Engen.

For alle optikerkjedene er på jakt etter flinke folk!

I utstillerområdet var det tett med studenter i pausene, mellom presentasjoner og foredrag. Optikerkjedene hadde konkurranser, og informerte om jobbmuligheter. Mange holder også egne bli-kjent arrangementer for studentene neste måned i tillegg.

Norges Optikerforbund og Synsinformasjon  stilte med et stort lag som informerte om organisasjonenes arbeid og ulike forhold knyttet til optikeryrket – både og foredrag og mingling i fellesområdene.