Klar for karrieredag!

Onsdag samles for første gang alle optikerstudentene på Kongsberg til karrieredag med optikerkjedene, Norges Optikerforbund og Synsinformasjon. Studentene skal bli bedre kjent med optikerbransjen.

Fra fjorårets karrieredag, den første i Krona (Foto: Dag Øyvind Olsen)
Førsteklassingene er med!

Nå blir også de ferskeste optikerstudentene inkludert i karrieredagen, og det holdes tre bolker med nyttig informasjon og presentasjon for de tre trinnene. Innholdet i programmet er litt forskjellig for de ulike klassene.

Felles for alle, er at de får informasjon fra Norges Optikerforbund, om hvordan forbundet jobber for medlemmene sine. Både styret og administrasjonen i NOF er aktive deltakere på Kongsberg denne dagen.

Alle studentene skal også få bli kjent med de forskjellige optikerkjedene, for det blir speeddating med Alliance Optikk, Brilleland, C-Optikk, Eye Factory, Interoptik, Krogh Optikk, Specsavers og Synsam.

Førsteklassingene skal bli informert om balansen mellom studier, praksis og jobb. Andreklassingene skal få høre om hvor allsidig arbeidshverdagen kan være med foredraget «En helt vanlig dag på jobben», mens tredjeklassingene skal få innføring i arbeidsrett med advokat.

Samtlige optikerkjeder har utstillinger og styremedlemmene i Norges Optikerforbund er tilgjengelige for studentene hele dagen.

Når programmet for studentene er avsluttet, rigges det til høstmøte, der det skal orienteres om aktiviteter i Norges Optikerforbund, Synsinformasjon og Institutt for optometri og synsvitenskap. Det holdes styremøter i NOF og SI, og lederne i NOFs utvalg samles også på Kongsberg senere denne uken.

Vi kommer tilbake med flere rapporter fra det som skjer på våre nettsider!