Nordisk brilledesign i København

Copenhagen Specs er i ferd med å bli et viktig utstillingsvindu for nordisk brilledesign. Årets messe var dobbelt så stor som fjorårets, men har beholdt spenst og sjarm.

Copenhagen Specs holdes i hallene til det tidligere lokomotivverkstedet, sentralt i den danske hovedstaden (Foto: Dag Øyvind Olsen)
Liten og god

Her er de store og de små nordiske produsentene til stede. Fra Lindbergs luksus med diamanter og gull, og innfatninger til opptil et par millioner kroner – til økologiske briller med horn og vikingsymboler fra svenske Lappland.

På en dansk brillemesse er det selvsagt at de store danske leverandørene er tungt til stede, men verken Ørgreen, Fleye, Lindberg eller noen av de andre danske kraftpluggene er dominerende. Norske Karmoie og finske Kraa Kraa har like stor utstillingsplass.

Det er lett å bevege seg rundt og lett å bli inspirert på Copenhagen Specs. Stemningen er kul og trendy, men samtidig avslappet og jovial.

Merkevarer handler om kommunikasjon, og om å fortelle unike historier. I så måte mangler det ikke på historier i brilleverdenen. Mens noen matcher  fargerike innfatninger med minst like fargerikt hår, velger andre å gå i naturen for å søke inspirasjon for å finne det unike nordiske.

80 utstillere deltok på Copenhagen Specs, ikke alle nordiske, av dem selvsagt flere internasjonale selskapet, ganske mange tyske firmaer var til stede.

Mange nordmenn var påmeldt messen, men på grunn av streiken i Norwegian ble dessverre en del forhindret fra å komme til København denne helgen.

Det vil komme flere reportasjer fra messen i Optikeren senere i år (nummer 3).