Redd for å gå til optiker

Nær hver femte brite frykter for å gå til optiker for synsundersøkelse. Den viktigste årsaken til frykten, er at optiker skal finne et tidligere uoppdaget helseproblem.

Hva skjuler seg i øyet? Illustrasjonsfoto: Colourbox
Dobbelt så mange er redd for å gå til tannlegen..

17 prosent av britene kvier seg for å gå til optikeren, mens 24 prosent ikke har lyst å gå til lege. 34 prosent ville helst slippe å gå til tannlege.

2000 voksne mennesker deltok i undersøkelsen, som ble gjennomført av advokatkontoret Fletchers. Rapporten «Waiting Room Woes» er omtalt i Optometry Today.

79 prosent av de som frykter å besøke helsepersonell for undersøkelse, sier de er i tvil om de vil følge rådene de får. Frykt for eksempelvis et tannlegebor er mindre. Smerte og ubehag knyttet til en undersøkelse var det bare 14 prosent som fryktet, av de som oppga at de kviet seg for et slikt besøk.

– Det er interessant å se hvor mange briter som frykter å få medisinske råd, ansikt til ansikt. De har virkelig en frykt for å sitte på venterommet hos en lege, som fortsetter gjennom voksenlivet. Det er viktig at alle kjenner seg komfortable når de har et medisinsk problem eller spørsmål, slik at de kan snakke med helsepersonell når de trenger det, sier Ed Fletcher i advokatfirmaet som står bak undersøkelsen.

Les artikkelen hos Optometry Today her