Rødt kort for blåfilter

Den britiske optikerkjeden Boots risikerer straff som svir etter anklager om misvisende markedsføring av blåfilter i sine brilleglass.

(Illustrasjonsfoto: Colourbox)
Mye å svare for

Optikerdelen av britiske Boots, Boots Opticians Professional Services, har blitt innkalt til General Optical Council fitness to practice committee (GOC) etter anklager for falsk markedsføring av sine brilleglass med blåfilter.

Det er GOC som regulerer optiker-profesjonen i Storbritannia, og de kan frata bevillinger og autorisasjoner. Hensikten er blant annet å beskytte befolkningen mot villedende markedsføring, og å opprettholde en høy standard innen utførelsen av optikeryrket.

GOC ber Boots svare for anklager om at påstandene i markedsføringen er villedende og dermed brudd med regelverket.

Optikerkjeden er anklaget for ikke å ha fremskaffet nok bevis for at det er en sammenheng mellom «skadelig blått lys» og skader på netthinnen over tid, og evnen til Boots Blue Protect Plus glass til å filtrere «skadelige» elementer fra spektrum.

Dette melder Optician online.

Den tredje anklagen mot Boots er at reklamekampanjen ikke hadde blitt godkjent av GOC.

Sanksjonene mot optikerkjeden kan være alt fra bot til en periode med suspensjon, som kan bety at selskapet ikke kan benytte beskyttede titler, som optician.

Saken skal opp for GOC 24. mai.

Se oppslag i Optician her