Kongsberg er klar!

Hele 325 deltakere er påmeldt landsmøtehelga til Norges Optikerforbund på Kongsberg, som åpner fredag morgen. Det er også rekord-mange sponsorutstillere på plass.

Lågen rant stri i sølvbyen torsdag ettermiddag. Deltakerne på fagkonferansen vil krysse bybroa for å komme fra konferansehotellet til Krona, Høgskolen i Sørøst-Norge, der storsamlingen holdes. (Foto: Dag Øyvind Olsen)
Samlingen er i gang

Torsdag ble det holdt styremøter i både Norges Optikerforbund og Synsinformasjon på Kongsberg, blant annet med felles informasjonssesjon. Det er de siste ukene holdt flere viktige politiske møter, blant annet med statssekretæren i Helse- og omsorgsdepartementet og ledere i Helsedirektoratet. Målet for møtene er å sette optikere på dagsorden når politiske beslutninger skal iverksettes. Mer informasjon om dette vil komme i Optikeren.

Fredag morgen åpnes landsmøtehelga med at lederen i Norges Optikerforbund, Sigrid Midtbø Storkås, vil presentere arbeidsplanen for forbundet de kommende årene. Senere på dagen er det generalforsamling i Synsinformasjon og landsmøte i Norges Optikerforbund. 

Det blir omvisning på Norsk Optikkmuseum på kvelden, og pølsefest for studentene etterpå.

Det er også foredrag av årets hovedutstillere, Optos og Alcon på fredag.

Fagkonferansen åpnes offisielt av generalsekretæren i Diabetesforbundet lørdag morgen. Diabetes er tema for årets samling, blant annet med workshops og politisk foredrag. Dagen avsluttes med NM i optometri.

Søndag er det et variert fagprogram, som avsluttes med debatt.

Kongsberg er en viktig by for norske optikere, og det blir mange gjenforeninssamlinger for ulike årskull som har studert her. I år er det hele 16 utstillere, og det er ny rekord.

Antallet deltakere er også høyt, og det er i år mange som deltar på deler av arrangementet – det har nok sammenheng med at samlingen er nettopp på Kongsberg.

Kontoret til Norges Optikerforbund og Synsinformasjon i Oslo er derfor stengt til og med mandag. Tilgjengelighet på telefon og epost er noe begrenset disse dagene.