Stort spenn i årets mastergradsprosjekter

Onsdag 10. juni er det åpen fremlegging av årets mastergradsprosjekter i optometri og synsvitenskap på Kongsberg. Spennet er stort, fra synsscreening av barn, til samhandling mellom optikere og annet helsepersonell, og til øyets indre funksjon og struktur. Se oversikten her!

 
 

Det er 13 mastergradsstudenter som skal presentere sine oppgaver, og her er det mange temaer som burde interessere både befolkningen generelt og optikere spesielt!



Synsfunksjonen hos barn er «hot», og det er tema for to av prosjektene. Solveig Beate Lorentsen har kartlagt synssituasjonen blant elever på 1.-3.trinn i Bodø kommune, mens Ida Steinsdotter Ihler har kartlagt synssituasjonen for et utvalg førsteklassinger i Bergen og Telemark.



3D er tema for to av oppgavene. Effekten av 3D-TV på relativ akkommodasjon og vergens i ei gruppe 10-12 åringer uten samsynavvik er tittelen på oppgaven til Kristine Høydal. Effekten av kunstig 3D på forien, fiksasjonsdispariteten og stereosynet hos barn uten samsynavvik i alderen 10-12 år  er tittelen på Anne Beate Strengen Olssons oppgave.



Samhandling mellom optikere og annet helsepersonell er tema for Norunn Bøs oppgave, mens Tone Svela har sett nærmere på systematiske rutiner for optikerens synsundersøkelse av slagrammede pasienter.



Marianne Aamodt har skrevet mastergradsoppgave om screening av diabetes retinopati. 



Tappene i øyet, og tappemosaikk er utgangspunkt for Siri Bjørnetun Jacobsens oppgave, mens The relationship betweehn chromatic and achromatic spatial acuity, and retinal structure as imaged with OCT er tittelen på Elisabeth Bratlie Finstads mastergradsprosjekt.

Presentasjonene er åpne for alle, og det er ingen påmelding. Fremleggingen finner sted i auditorium B120 ved Avdeling for optometri og synsvitenskap ved Høgskolen i Buskerud og Vestfold (Raumyr) onsdag 10. juni fra klokka 09-1430

Les om alle prosjektene og presentasjonene her!

Deltagelse gir 5,5 NOFEP