Vaksinering av helsepersonell

Kommunene har selvstendig myndighet til å prioritere rekkefølge på vaksinering mot Covid-19, innenfor Folkehelseinstituttets (FHI) retningslinjer. Synsinformasjon har sendt en formell henvendelse til FHI om vaksinering av optikere.

Illustrasjonsfoto: Colourbox

Vaksineringen er i gang

Helseminister Bent Høie kunne på en pressekonferanse onsdag ettermiddag fortelle at 25 000 har fått første dose av vaksinen. De eldste og utvalgte helsepersonell i nøkkelposisjoner er prioritert.

Alle fylker og 345 kommuner er i gang med vaksineringen. Vaksineringen går etter planen og 83 prosent av befolkningen sier de vil ta vaksinen mot Covid-19.

Synsinformasjon har bedt Folkehelseinstituttet om informasjon om hvor optikere ligger på prioriteringslisten og hvilke andre helsepersonell man kan sammenligne seg med i vaksineringsprogrammet.

– Vi har tillit til at Folkehelseinsitutttet prioriterer vaksineringen på en god måte, sier daglig leder Tina Alvær i Synsinformasjon.

Det er kommunene som på selvstendig grunnlag gjennomfører vaksineringen. Derfor vil det være forskjeller fra kommune til kommune.

Optikerbransjen har vært forskånet fra smitteutbrudd og det er ikke påvist tilfeller der optiker er blitt smittet av pasient eller motsatt.