WCO feirer 90 år

The World Council of Optometry (WCO) ble stiftet i Tyskland i 1927. I dag representerer WCO over 200 000 optikere fra nær 60 land, og jobber bredt – ikke minst for å gi verdens befolkning god tilgang på synshjelp

Synsundersøkelse og tilgang på synshjelpemidler er en menneskerett, mener World Council of Optometry (Foto: WCO)
90-åring med verdenskongress

World Council of Optometry startet opp som The International Optical League for 90 år siden, i Køln, Tyskland. I 1996 skiftet organisasjonen navn til World Council of Optometry, og i dag er hovedkvarteret i St Louis, Missouri, USA.

Hovedoppgaven til WCO å tilrettelegge for utviklingen av optometri i verden, og støtte optikere i arbeidet med godt syn og god øyehelse som en menneskerett.

Arbeidet er både politisk, og det gjøres gjennom utdanning og humanitær virksomhet.

WCO er den eneste globale organisasjonen innen optometri som samarbeider med Verdens Helseorganisasjon (WHO), og har felles mål om at oppfølging av øyehelse og av synet skal være tilgjengelig for alle mennesker.

WCO har hatt presidenter fra mange land, inkludert norske Tone Garaas-Maurdalen, som hadde vervet i tillegg til å være generalsekretær i Norges Optikerforbund.

I år skal WCO arrangere den andre verdenskongressen i optometri. Den finner sted i Hyderabad i India 11.-13. september. Fag, politikk og bistand er blant temaene – og kongressen er åpen for deltakelse av norske optikere.

Vil du vite mer om verdenskongressen i optometri, trykk her!