Arendalsuka -et løft for optikeren!

Arendalsuka er en stadig viktigere politisk møteplass hvor også helsepolitiske temaer stod på agendaen. Optikeren, som en del av løsningen, ble synliggjort gjennom informasjonsmøte og politisk debatt i regi av Diabetesforbundet og Blindeforbundet.

Diabetes og syn var tema for debatten torsdag 18.8.16, med deltakere fra Helse- og omsorgskomiteen på Stortinget, Blindeforbundet og Diabetesforbundet m.fl. (Foto: Per Kristian Knudsen)
 

Arendalsuka er stedet for oss å knytte kontakter inn mot viktige beslutningstagere, sier daglig leder Per Kristian Knudsen. Sammen med generalsekretær Hans Torvald Haugo deltok han på møter, debatter og ikke minst med fundusfotografering og informasjon på standen til Diabetesforbundet.

 

Torsdag var dagen da diabetes og syn skulle løftes frem. En ny rapport fra øyelege Dag Fossmark m.fl. ble presentert samt forskning og erfaring fra den svenske screeningmodellen ble presentert.

 

Generalsekretær Hans Torvald Haugo sier i en kommentar at et slikt system vil ta lang tid å få i gang og ikke uten en betydelig kostnad for samfunnet. Hvorfor ikke benytte seg av øyehelsefagets største yrkesgruppe, optikeren, som en hovedressurs i et samhandlende diabetesprogram?

Et av resultatene av debatten og informasjonsmøtet er blogginnlegget til Stortingspolitiker Ketil Kjenset (V): Et løft for optikeren og for forebygging av diabetes!