Avklaring om kompensasjonsordning

Synsinformasjon har nå fått en avklaring fra Finansdepartementet om kompensasjonsordning for optikerforretninger i forbindelse med den pålagte nedstengingen under Covid-19 pandemien i vår.

Landets optikerforretninger måtte stenge i mars. Det blir de kompensert for. (Illustrasjonsfoto: Colourbox)

Søk innen utgangen av juli

For at virksomhetene skal kunne søke om støtte som nedstengt i i myndighetenes kompensasjonsordning, må følgende vilkår være fylt:

Mer enn halvparten av omsetning i virksomheten må komme fra optikervirksomhet. Dette inkluderer synsundersøkelser, salg av medisinsk utstyr som brilleinnfatninger med tilpassede brilleglass og tilpassede kontaktlinser.

Virksomhetene må kunne dokumentere dette i etterkontroller. 

Synsinformasjon har tolket dette på linje med klargjøringen som nå har kommet fra Finansdepartementet og Skatteetaten er informert om denne presiseringen.

Søknadsfrist for kompensasjon er 31. juli. Finansdepartementet opplyser at fristen er endelig, men søknader kan justeres i etterkant dersom virksomheter etterpå ser at de har søkt på feil grunnlag.

Informasjon er nå sendt ut til medlemsbedriftene i Synsinformasjon (via kjedekontorene). Vi svarer gjerne på ytterligere spørsmål (tina.alvaer@optikerforbund.no)