Bidra du også!

I dag er det Verdens synsdag! DU kan bidra til at noen som trenger det får nødvendig synshjelp. Penger som samles inn gjennom Norges Optikerforbund og Synsinformasjon er med på å sikre utdanningen av optikere i Moldova.

I fjor var denne gjengen optikerstudenter i sving på Verdens synsdag, med salg av kaffe, kaker og armbånd for at det skal utdannes optikerkolleger i Europas fattigste land, Moldova. (Foto: Privat).
En viktig dag!

De fleste som ser dårlig i verden, gjør det fordi de lever med ukorrigerte synsfeil. En enkel brille kan løse uendelig mange problemer!

Humanitært arbeid har hatt en sentral plass hos norske optikere i tiår. Mange er hjulpet, i en rekke land. Hjelpen skal være bærekraftig, og det er arbeidet i Moldova et godt bevis på.

I høst startet utdanningen av optikere opp på det medisinske universitetet i hovedstaden Chisinau. I et fattig land som er helt uten optikere, og svært mange ikke får nødvendig synshjelp.

Den norske optikerutdanningen på Kongsberg er nå den sentrale aktøren i dette arbeidet, godt støttet av offentlige midler og innsamlede penger.

Se informasjonsfilm om utdanningen her!

At utdanningen er kommet på plass, er ikke minst resultatet av et langt og iherdig arbeid av den norske optikeren Hans Bjørn Bakketeig og organisasjonen Hjelp Moldova.

Se trailer for filmen Mirakelet i Moldova her

Nå som de første studentene er i gang, går kanskje resten av seg selv, tenker du?

På ingen måte! Det er behov for økonomisk støtte i flere år fremover.

Staben i Moldova skal læres opp, og studieplasser koster. I dag tilbys studentene studieplassene gratis, og man er avhengige av sponsorer.

Både optikere, butikkeiere og bransjen ellers oppfordres til å bidra!

Det kan du gjøre ved å gi din donasjon til:

Konto: 1203. 28. 82666 eller Vipps: 11310

God Verdens synsdag!