Bli optiker!

Mandag og tirsdag denne uken var Kristiansand utdanningsmessens by. Det er stor nysgjerrighet for optikeryrket. Men mange vet ikke at det er mulig å bli optiker. Optikerstudent Sindre Svendby har jobbet hardt disse dagene for å skape interesse for faget.

Kanskje en kommende kollega? Mange syntes det var spennende å oftalmoskopere Sindre. Han forklarte etterpå hva de hadde sett. Flere ble imponerte over hvor mangfoldig en optikerhverdag kan være.
 

Sindre går i tredje klasse på optometri. Han har forklart og instruert hundrevis av de besøkende ungdommene om optikeryrket. Det bør passe for mange. Interesse for teknologi, mennesker, mote og design, naturfag, matematikk og fysikk er noen av egenskapene som berører yrket. Disse er det mange som har. Ungdommene har bare ikke tenkt at dette er deler av en optikers hverdag.

 

På utdanningsmessene som er besøkt til nå er det delt ut hundrevis av ”Den lille øyeboken”, mer enn tre tusen informasjonsflyere om nettsiden ”Bli optiker” og tonnevis av studiekataloger fra HiBu. Spørsmålene om optikeryrket er mange. Både elever fra videregående, foreldre og studieveiledere fra skolene har vært innom for informasjon.

 

Aktiviteten på ”Bli optiker” siden er økende. Fotokonkurransen som ligger der, trigger også besøk på siden. Daglig leder i Synsinformasjon, Per K. Knudsen, forteller at informasjonsmateriell snart er klart for å sendes ut i butikkene. – Den viktigste rekrutteringskanalen for bransjen er via butikkene og optikerne over hele landet. Derfor lages det informasjonsmateriell som vil sendes alle medlemmer i Synsinformasjon, sier Knudsen.

 

I Kristiansand fikk NOF og SI også god hjelp av studentambassadør Jonas Blindheim fra Drammen.