Brillestil i media

Vårsolen titter frem på himmelen og skaper fokus på hva du har på nesen: Solbrillemotene diskuteres. NRK hadde i februar et innslag i Dagsrevyen 21 der det blir sagt at nerdene tar sin hevn. Hvordan og på hvem? Her er to nyheter om brillemoter

Illustrasjonsfoto: Kaia Means

Hvilke solbriller kler du?

Hva skal en velge hvis en har rundt, kvadratisk eller ovalt ansikt? Dagbladet lister opp ting du bør vite før du går til innkjøp av nye solbriller.  Det er ingen grunn til å myse i vintersola. Ta heller frem solbrillene. Noen mener det er enda hyggeligere å kjøpe nye!

 

Solbriller ble først og fremst laget for å gi øynene beskyttelse for UV-stråling. CE-merkingen som skal være tilstede på alle solbriller sikrer dette. Design og moteaspektet har vokst frem etter at solbrillene viste seg å kunne fremheve din personlighet. Solbriller har blitt det ultimate motetilbehøret.

 

Selv om solbrillene er glamorøse og elegante i stativet, er det ikke sikkert at de er like flotte på. Solbrillen bør passe din stil. Da er det viktig at den passer ansiktsformen. Som med klær som skal passe kroppen bør du kjøpe solbriller som passer din ansiktsfasong.

 

Briller er ”in” igjen

Jarle Berntoft er en kjent nordmann som benytter briller i eget uttrykk. Han ønsker tydelig å identifiseres med den stilen brillen gir han.

 

Anne Kathrine Eckroll har lang erfaring i å veilede kommende brillebrukere innen mote og design. Hun forteller at folk uten reelle brillebehov også kjøper briller. Da er det utseende brillene gir som er motivasjonen. Se innslaget i Dagsrevyen 21 fra 6. februar (13.56 minutter ut i innslaget) 

 

I NRK sitt innslag vises det til salg av brilleinnfatninger som ikke er ment for styrke. Dette er fatninger som kun selges for utseende. Norges Optikerforbund gjør oppmerksom på at brukere som er visuelt følsomme kan oppleve ubehag ved bruk av briller med dårlig optisk kvalitet. Dette kan blandt annet gi utslag i synsforvrengninger, kvalme og hodepine.