Debutanter i NM-finalen

Rakelle Teschner, Simon Dørheim og Marianne Mathisen. Det er årets finalister i NM i optometri. Vi kommer garantert til å få en helt ny norgesmester, for ingen av dem har vært i finalen tidligere.

Ivrige heiagjenger ventes på lørdag i Tromsø. Da er det endelig klart for NM-finale! Her fra Kristiansand i 2016 (Foto: Dag Øyvind Olsen)

Slik endte andre runde i NM

46 optikere fullførte andre runde i NM i optometri som ble avsluttet 2. påskedag.

Øverst endte Rakelle Teschner og Simon Dørheim med 78 prosent riktige svar. Det var likevel Rakelle Teschner som kom aller best ut, fordi hun brukte kortere tid på å svare.

Frank R. Myhre og Marianne Mathisen knivet om den siste finaleplassen. Begge fikk 76 prosent riktige svar, men her var Marianne Mathisen best på tid, og slo dermed ut Frank R. Myhre på oppløpssiden.

NM-general Hans Torvald Haugo er imponert over innsatsen til deltakerne i andre runde av NM. 10 deltakere fikk 70 prosent eller mer riktige svar.

– Det var vanskelige spørsmål! Nå håper jeg alle finalistene får god oppbacking i finalen.

Finalistene kommer henholdsvis fra Brilleland (Teschner), Krogh Optikk (Dørheim) og Interoptik (Mathisen). Optikere fra c)optikk og Synsam gikk glipp av finaleplass på målstreken.

Specsavers og Alliance optikk var også representert blant de 10 beste deltakerne, så her var det god spredning blant kjedene. Så spørs det hvem de som ikke kom til finale vil heie på!

Stor spenning og god stemning blir det garantert når årets NM-finale holdes foran 300 kolleger fra hele landet lørdag kveld i Tromsø.