Optikere verden rundt

Norske optikere har bankende hjerter for sine medmennesker. Ikke bare her hjemme, men i hele verden. Vision for all har gitt synshjelp til over 30 000 mennesker i mange land. Du møter ildsjelen Gunnar Lindgren i vår siste utgave av Optikeren.

Gunnar Lindgren i aksjon i Peru (Foto: Karin Lund)

Ny utgave av Optikeren

Optikeren er nå tilgjengelig digitalt. På grunn av påske vil fysisk levering dessverre bli noen dager forsinket en del steder denne gangen.

På landsmøtet til Norges Optikerforbund i Tromsø i helgen, hedres Gunnar Lindgren for sitt arbeid gjennom Vision for all. Lindgren mottar Samfunnsprisen.

Lindgren har siden 2003 vært styreleder og ildsjel i den norske forgreningen av organisasjonen Vision for all. Han har engasjert utallige optikere og optometristudenter til humanitært arbeid i mange land.

I Optikeren kan du møte Gunnar Lindgren, og også lese om de to siste prosjektreisene Vision for all har arrangert, til Peru og Haiti.

Du treffer også Martin Balke. Han tildeles prisen som beste forbilde på vårt landsmøte fredag.

I bladet kan du lese ferske tall om nordmenns kontaktlinsebruk, og tre erfarne menn stiller spørsmål: Hvor går vi, hvilke muligheter finnes i optometrifaget fremover?

Du kan dessuten dykke ned i brilleglassets historie, bokstavelig talt. Et funn i 1974 på bunnen av Telemarkskysten av glass er først nå bekreftet som brilleglass, datert fra før 1630!

Vi dykker også ned i tematikken kosthold og syn og ser på hvilke næringsstoffer i maten som kan bidra til god øyehelse og kanskje til å holde aldersrelatert makuladegenerasjon på avstand.

Andre stikkord: retinoskopi, hårsekkmidd, bransjenytt og kryssord. 

En variert utgave av Optikeren – og ikke glem: Vi har stillingsannonser og mye viktig informasjon fra våre øvrige annonsører!

Har du ikke fått bladet i løpet av en ukes tid, ber vi deg ta kontakt: synsinfo@optikerforbund.no

Klikk her for digital versjon