Eksperter advarer mot laserbehandling

Siste nummer av Optikeren har en nyhet om kommende laserteknologi som kan forandre brun øyefarge til blå. – Vi vet ikke om denne behandlingen vil gi problemer eller skade over tid. Det er ikke verdt risikoen vurdert mot den kosmetiske effekten, sier Dr Nick Lowe, dermatolog og professor, til Daily

 

Det er anslått at ca 8 % av verdens befolkning har blå øyne. Den lysere øyefargen er mest utbredt i nordlige deler av Europa, i Afghanistan og Iran. Blå øyne skaper mer oppmerksomhet.

 

I nyheten Inger Lewandowski beskriver på side 14 i siste nummer av Optikeren, kan vi lese om Gregg Homer som ved hjelp av laserteknologi kan endre øyefargen fra brun til blå. Etter 10 års forskning er han snart klar for det kommersielle markedet. I løpet av et drøyt år er teknologien tilgjengelig og prisen anslås til ca 28000,- kroner.

 

Du kan også lese om teknologien, utviklingen og fremtiden for dette via Mail Online. I denne artikkelen er det kritiske innspill. De samme innspillene finnes også på nettsiden Softpedia. Her ligger det også en videosnutt som har interessant informasjon.