Endagslinser på topp i Norge

Ingen bruker så mye endagslinser som nordmenn. Halvparten av alle norske linsebrukere benytter nå slike linser, viser ny kartlegging. Dette sies i den siste pressemeldingen sendt ut av Newswire

 

Forburksmønsteret når det gjelder kontaktlinser er under stadig endring. Endagslinser er populært i Norge. Dette viser den siste kartleggingen foretatt. Resultatene er synliggjort i en pressemelding via Newswire.

 

Norske optikere har via Magne Helland vært med på å kartlegge trender over mange år. – Nordmenn har lenge vært raske til å ta i bruk nye typer kontaktlinser, sier Magne Helland. Det at endagslinser er et praktisk og hygienisk valg tror han er hovedårsaken.

 

Avanserte linser brukes også mye.

Norge ligger også høyt når det gjelder bruk av multifokale linser. Det er kontaktlinser som korrigerer synet for godt voksne som har problemer med å se både på nært hold og lang avstand. – Her finnes det i dag mange godt gjennomprøvde kontaktlinsekorreksjoner, sier Magne Helland.

 

Langt de fleste med slike problemer får tilpasset avanserte linser med sammensatt optikk som korrigerer synet for både avstand og nært hold i én og samme linse.

 

– Norske kontaktlinsetilpassere er flinke til å oppdatere seg på de nye produktene, noe som er til brukerens beste. Det er stor forskjell på dagens teknologi både på design og materiale sammenliknet med for for år siden, sier fagsjefen i Norges Optikerforbund.