Gunnar Horgen overtar som rektor ved HiBu

Rektor ved Høgskolen i Buskerud (HiBu), Kristin Ørmen Johnsen, er valgt inn på Stortinget for Høyre i Buskerud. Frem til ny sammenslått høgskole mellom Buskerud og Vestfold er på plass, vil professor Gunnar Horgen tiltre og være HiBu sin rektor.

 
(Foto: Janne Dugstad)

 

Klart fokus

Norges Optikerforbund ønsker Kristin Ørmen Johnsen lykke til med nye og spennende oppgaver på Stortinget. Hun har bred politisk erfaring og vil sikkert sette fokus på blant annet høyere utdanning og ulike helsepolitiske spørsmål.

 

Forbundet ønsker også professor Gunnar Horgen lykke til i sin nye rolle som rektor. På HiBu sin hjemmeside, forteller Horgen at det vil bli fullt trykk på fusjonsarbeidet mellom høgskolene i Buskerud og Vestfold. – En annen stor og viktig sak blir å følge oppstarten av den nye kunnskaps- og kulturparken (KKP) som nå vil bli bygget på Kongsberg, sier han på hjemmesiden. Ved siden av dette er det faglig oppgradering og å fastholde skolens bestemte kurs, som vil bli viktig frem mot fusjon.

 

Optikerbransjen er ikke i tvil om at Horgens nøyaktighet og blikk for detaljer, kombinert med solid historisk kunnskap om alt som skjer innenfor høgskolens vegger, gjør at HiBu nå får en rektor som gjennomfører nettopp det skolen har behov for.

 

Les mer om professor Gunnar Horgens nye arbeidssituasjon via HiBu sine nettsider.

 

Saken er tipset av Janne Dugstad