Hans Bjørn Bakketeig er en norsk helt

Optiker Hans Bjørn Bakketeig hedres som en av årets «Norske helter» på TVNorge onsdag 9. desember. Denne optikeren har endret livene til tusenvis av mennesker i Moldova. Samtidig lages det nå en dokumentarfilm om «Trollmannen fra Os» som trolig skal vises på TV2.

 
 

Nå blir han kjent over hele landet

Optiker-Norge kjenner Hans Bjørn Bakketeig og arbeidet hans i Moldova godt. Det samme gjør folk i hjembygda Os i Hordaland. Nå blir han kjent for hele landet!

I dagens VG er det et helsides intervju med optikeren som har hjulpet 10 000 svaksynte i Moldova til et bedre liv. Han sier det er en lidenskap å hjelpe andre. I morgen hedres han på TVNorge.

Som ildsjelen i hjelpeorganisasjonen Hjelp Moldova har han oppnådd store ting. Utenriksdepartementet støtter opp om arbeidet, og Norges Optikerforbund har vært en samarbeidspartner i flere år gjennom Optometry Giving Sight.

Optikerutdanning i Moldova skal på plass, og nå er også Høgskolen i Buskerud og Vestfold kommet med på laget. De vil bidra med solid undervisingsstøtte slik at Moldova skal kunne utdanne sine egne optikere.

Norske helter en en hyllest til enkeltindivider eller grupper av mennesker som har bidratt med en spesiell heltedåd, eller som på annen måte har viet livet til beste for andre mennesker, det være seg enkeltindivider, eller grupper av frivillige, private, eller humanitære organisasjoner.

Heltemot som æres i programmet har et stort spenn. Erna Solberg og Jarle Andhøy er blant prisutdelerne.

Kandidatene har blitt nominert gjennom påmelding til vg.no. Deretter har en jury vurdert kandidatene og besluttet vinnere i ulike kategorier.

Programmet sendes på TVNorge onsdag 9. desember kl.20:30, med reprise fredag kl. 20:30

Det produseres også en dokumentarfilm om «Trollmannen fra Os» for tiden, og den blir trolig å se på TV2 neste år.

Hans Bjørn Bakketeig har fått flere priser tidligere, blant annet Samfunnsprisen fra Norges Optikerforbund – og Optometrist of the Year fra World Council of Optometry.