Hjernerystelse og syn

Et fall på isen kan endre livet vårt. Slag mot hodet kan føre til problemer med syn og koordinasjon. Hjernerystelse er for mange en midlertidig eller forbigående tilstand, men symptomene og problemene kan henge i lenge. Dette er et fagfelt der optikere bør bygge nettverk og samarbeide med andre helsepersonell.

Christian Haagensen (Foto: Privat)

Lær av andre

Kiropraktor Christian Haagensen er sertifisert hjernerystelsekliniker. Til vanlig jobber han i privat praksis på NEMUS Storo. Han bruker mye tid på opptrening av pasienter etter hjernerystese.

Han deler av sin kunnskap på vår fagkonferanse i april.

Optikere spiller en viktig rolle i den tverrfaglige tilnærmingen som kreves for å få folk tilbake på skole
og i arbeid. Foredraget belyser blant annet samspillet mellom nakkemuskulatur og øyne som er viktig for en god funksjon av begge systemene.


Hjernerystelse betegner umiddelbare og forbigående bevissthetstapet som ofte er ledsaget av en kort periode med hukommelsestap (amnesi) som kan inntre etter et slag mot hodet.

Hjernerystelse er vanlig og ca 50 av 100.000 personer opplever dette årlig. Betydningen av en «smell» mot hodet der du ser stjerner og føler deg litt ør de første sekundene, men uten at du besvimer, er usikker, men oppfattes som den mildeste form for hjernerystelse.

Små barn har den høyeste forekomsten av hjernerystelse. Sports- og sykkelulykker er skyld i de fleste tilfellene blant barn alderen 5 til 14 år, mens fall og kjøreulykker er de vanligste årsakene til hjernerystelse hos voksne.

Lær mer om hjernerystelse og syn på fagkonferansen 22. april! Påmelding er åpen ut mars måned.

Se programmet her