Humanitært arbeid i høst

Humanitærutvalget i Norges Optikerforbund arbeider med to prosjekter i høst: De skal gi synshjelp til innsatte i Verdal fengsel 21. september. Torsdag 8. oktober er det Verdens synsdag. I år skal det samles inn penger til NOF GIR SYN og arbeidet i Moldova.

Bildet er fra prosjektet i Ila fengsel i fjor (Foto: Anne Jervell)

Fengsel og Moldova

Optikere og leverandører har bidratt med synsundersøkelser og briller til innsatte i Oslo fengsel, Bredtvet fengsel og Ila fengsel de siste årene. Nå står Trøndelag og Verdal fengsel for tur og her gjennomføres synsundersøkelser 21. september. 

Alle disse prosjektene er resultat av arbeid til optikere i Humanitærutvalget i Norges Optikerforbund og det er samarbeidet om forskning med Universitetet i Sørøst-Norge. Branjen har stilt velvillig opp med teknisk utstyr, brilleglass og innfatninger.

Torsdag 8. oktober markeres Verdens synsdag. Du kan lese mer om dette på side 12 og 13 i siste utgave av Fagtidsskriftet Optikeren. Her får du en oppdatering om arbeidet i Moldova. Det er hit innsamlede penger gjennom NOF GIR SYN skal brukes også i år.

Håpet er at så mange som mulig i optikerbransjen blir med og støtter opp om prosjektet.

I Optikeren får du tips til hvordan man kan bidra økonomisk eller med aktiviteter som å holde foredrag om syn på eldresenter, aktivetetssentre, seniorklubber, skoler eller andre steder.