Hun er Norges beste optiker

Ingeborg Camilla Sylling fra Kongsberg vant i helgen NM i optometri.
Hun arbeider ved øyeavdelingen på Drammen sykehus.
– Jobben min gjør at jeg kan holde meg oppdatert på mange områder innen syn fordi jeg arbeider med litt av hvert, og dette var kjempegøy sier Ingeborg Camilla Sylling.

NM-general Hans Torvald Haugo med en lykkelig norgesmester! (Foto: Dag Øyvind Olsen)
 

Ingeborg Camilla Sylling har tidligere jobbet ved øyeavdelingene på sykehusene i Lillehammer og Elverum, og i privat praksis.

Det er andre gang hun er med i NM-finalen, men første gang hun når helt til topps. Hun har nettopp fullført en mastergrad i pediatrisk optometri og ortoptikk, og hun arbeider også blant annet med barn på sykehuset i Drammen, og ellers med et variert pasientgrunnlag.NM-general Hans Torvald Haugo i Norges Optikerforbund sier Ingeborg Camilla Sylling er en verdig norgesmester.

– Optikere som jobber på sykehus har varierte arbeidsoppgaver. De er ressurspersoner som avlaster øyespesialister ved øyeavdelinger blant annet med kontroll av synsfelt, trykk i øyet og fotografering av øyebunnen. De kan tilpasse spesielle kontaktlinser, arbeide med svaksynte og drive undersøkelse av barn og samsyn.De andre finalistene i NM i optometri var Sigrid Midtbø Storkås fra Lorgnetten i Porsgrunn og Cecilie Haaland Svendsen, som arbeider hos Krogh Optikk i Sandefjord.NM består av flere innledende runder med til sammen 100 spørsmål. Finalen holdes foran kolleger fra hele landet på Norges Optikerforbunds fagkonferanse. Selv om finalen har et showpreg og der finalistene er presset på tid, er det kunnskap om optikerens mangfoldige rolle som må dokumenteres.


Se oppslag i Laagendalsposten