Ikke legg bort solbrillene!

Mange opplever nå flott sommervær etter at ferien er over for de fleste. Ikke glem solbrillene! Blå øyne er mer utsatt for solens skadelige stråler enn mørke øyne, fortalte Norges Optikerforbund på Dagsrevyen i sommer.

 
Solbriller opptar oss. Selv om vi er blitt flinkere til å bruke beskyttelse, er det mange som ikke gjør det, og som får plager. Det viser en undersøkelse Norges Optikerforbund har gjort, og som det ble laget en presseutsendelse om på forsommeren.

Sist måned ga NRK solbriller bred oppmerksomhet, både på TV, radio og internett. Her fikk vi frem budskap om hvorfor det kan være spesielt viktig for oss nordboere å beskytte øynene mot de skadelige strålene.

Fikk du ikke med deg Dagsrevyens innslag om solbriller med Norges Optikerforbunds fagsjef Hans Torvald Haugo 19. juli?

Se Dagsrevyen her, innslag 11

Vi var også til stede i Kveldsåpent på NRK P1 og snakket om solbriller, og selve nettsaken lå på fronten av NRK.no i flere dager.

Les nettsaken her!

Et nøkkelbudskap er at om du vurderer å bruke solkrem, da trenger du også å beskytte øynene med gode solbriller, som skjermer mot stråler både ovenfra og inn fra sidene.

Med herlig sommervær meldt i det meste av landet (bortsett fra Nord-Norge) til helgen, er det bare å ha både solkrem og solbriller klare!