Internasjonal forskning tilgjengelig for deg!

The 21st symposium of The International Colour Vision Society:
The International Colour Vision Society (ICVS) er en internasjonal gruppe bestående av forskere innen det visuelle: optometrister, øyeleger, psykologer, psykiatere, genetikere, leger, ingeniører og andre som forsker og har interesse innen ulike aspekter i forhold til fargesyn og fargesynsdefekter. Ved å legge sin internasjonale konferanse til Kongsberg bidrar ICVS til å styrke tilbudet ved AFOS samtidlig som avdelingen og du som fagperson kan knytte nye spennende kontakter for fremtiden.
 

Rigmor mener klart at det vil være nyttig for optikere å delta på konferansen. Hun sier om muligheten for deg: Forskning om syn er spennende og det er alltid morsomt å høre internasjonale anerkjente forskere snakke om det de holder på med akkurat nå. Dette er jo en unik mulighet siden det er første gang vi arrangerer en slik konferanse i Norge. Om forskerne som kommer fortsetter hun: Du møter 80 internasjonalt anerkjente forskere sammen med 38 yngre forskere og PhD studenter. Alle er opptatt av det å se!
 

Det vil være mange foredrag relatert til bakre segment og synsfunksjonen relatert til aldring, sykdom og helse. Husk at de tappene som gir oss fargesyn er akkurat de samme tappene som du ser alt annet med! Når noe går galt med synet, om det er fordi vi blir eldre eller fordi vi blir syke, så skjer det ofte noe med tappene. Så her bør det være noe for alle og enhver innen øyehelsefaget!
 

Det å være ansvarlig for å arrangere en slik stor konferanse krever mye arbeid og stjeler energi. De som kjenner Rigmor vet at hun har egenskaper som gir energi og at hun elsker jobben sin. Hun liker ikke å måtte trekke ut noen favoritter, men etter litt tenking kommer det: – Jeg gleder meg til alt og det blir veldig spennende på tirsdag formiddag for da blir det flere foredrag om hvordan dyr og innsekter ser, sier Rigmor.
 

Informasjon på AFOS sine nettsider finner du ved å klikke her.
 

Se overordnet program ved å klikke her.
 

Se nær 60 foredrag og 30 postere om syn ved å klikke her.
 

Har du spørsmål kan Rigmor kontaktes via mail: Rigmor.Baraas@hibu.no