Kontaktlinsetilpassinger 2016

Nordmenn tar raskt i bruk nye typer kontaktlinser, og er i verdenstoppen i bruk av døgnlinser. Nå er årets kartleggingsprosjekt for kontaktlinsetilpassinger i gang, og skjemaer kan sendes inn av optikere i løpet av april måned. Ta kontakt om du mangler skjema!

(Foto: Magne Helland)
Bli med!

Dosent Magne Helland ved Institutt for optometri og synsvitenskap ved Høgskolen i Sørøst-Norge har i en årrekke kartlagt nordmenns kontaktlinsebruk. Er du optiker som tilpasser kontaktlinser, og ikke har mottatt skjema for årets undersøkelse? Da kan du kontakte magne.helland@hbv.no og få det tilsendt. Skjemaene kan du sende inn i løpet av april måned.

Magne Helland vil presentere tall og trender fra tidligere kontaktlinseundersøkelser på fagkonferansen til Norges Optikerforbund i Kristiansand lørdag 23. april.

Les mer på side 41 i programmet for fagkonferansen (klikk her)

Norske optikere deltok for første gang i kartleggingen «International contact lens prescribing» i år 2000. I 16 år har Magne Helland samlet inn denne informasjonen, og i Norge skiller vi oss ut på flere måter, sammenlignet med andre land. 

Norge er i verdenstoppen i bruk av kontaktlinser for kontinuerlig bruk, og kun slått av Danmark og Taiwan når det gjelder bruk av endagslinser.