Lokal oppmerksomhet

Årets vinner av NM i optometri, optikernes regjerende norgesmester, har fått oppmerksomhet i lokalavisen. Sigrid Midtbø Storkås vant med solid poengsum i Bergen. Evnen til å beholde roen i selve finalen er Sigrids forklaring på at hun har tittelen norgesmester. NM-generalen poengterer at en ikke blir norgesmester i optometri uten å ha fagkunnskap.

 
Når flere hundre av kollegene i bransjen teller ned fra ti til null og svaret skal gis, kan det koke i topplokket hos de fleste. Å beholde roen og stole på en viss intuisjonsfølelse fungerte for Sigrid. Andre vinnere har lagt andre strategier.

 

Men en blir ikke norgesmester uten å nå finalen. Her er det mange som ikke benytter seg av muligheten. Selv om en poengmessig er god nok til å stille i NM-rampa på lørdag, kan en takke nei til plassen. Så en eventuell frykt for å komme i finale, er ikke et argument for å ikke delta i de innledende NM-rundene.

 

I Bodø skal ny norgesmester kåres. Selv om de er lenge til de innledende settes i gang vil det være en fordel å starte den mentale treningen nå! Flere har vært i finale mer enn en gang. Men ingen har vunnet to ganger. Ved å delta sørger du for at norgesmestertittelen fortsetter å henge høyt. NM-generalen gratulerer alle med norgesmestertittel i optometri – spesielt regjerende mester!

 

Les mer om Sigrid Midtbø Storkås i Telemaksavisa.