Maten påvirker synet vårt

– Kostholdet kan påvirke synet og øyehelsen på flere måter, både direkte og indirekte, sier optiker og klinisk ernæringsfysiolog Siv Hilde Fjeldstad til Newswire. Hva vi spiser kan påvirke hvordan vi ser. Næringsstoffer påvirker både korttids- og langtidseffekter. Artikkelen tar i hovedsak opp synsfunksjonen over tid.

 
Gunn Helene Arsky, ernæringsfysiolog i Bama, forteller at det vist seg at blåbær har en spesielt god effekt for å holde øynene friske. Hun mener at diabetikere som har fått retinopati, kan ha nytte av blåbær. Antocyanene i blåbær styrker veggene i blodårene, spesielt i øynene, sier hun.

 

I Newswirenyheten promoteres viktigheten av å tenke klokt i løpet av livet: ved å ta vare på kroppen på en god måte – har vi bedre forutsetninger for godt syn lenge i livet.

 

Norske optikere er kjent med sammenhengen mellom flere ulike livsstilssykdommer og synsproblemer. Rollen i førstelinjehelsetjenesten krever at optikere i større grad enn tidligere gir råd og veiledning i forhold til sunt kosthold og sunne aktiviteter for at befolkningen skal beholde godt syn via en sunn kropp hele livsløpet.

 

Les mer om hvordan maten kan påvirke synet vårt via Newswire.