Nye info-filmer produseres

Fredag ble det gjort opptak til fire nye informasjonsfilmer for Synsinformasjon. Filmene tar for seg riktig håndtering av briller og kontaktlinser og de blir distribuert på sosiale medier i sommer.

På synsprøverommet med kontaklinser: Optikerne Lene Luraas, Siri Bjørnetun Jacobsen og fotograf Rolf Magnus W. Sæther (Foto: Dag Øyvind Olsen)

Kortere og strammere format

De fire informasjonsfilmene blir på maks et halvt minutt hver og viser riktig bruk og rengjøring av briller og kontaktlinser, samt avfallshåndtering av emballasje til kontaktlinser.

– Filmene vil bli distribuert på flere sosiale medier både ved venne-spredning og betalt plassering, forteller informasjonsmedarbeider Dag Øyvind Olsen i Synsinformasjon.

Under opptaket fredag deltok optikerne Lene Luraas, som også er leder i Fagutvalget i Norges Optikerforbund, samt Siri Bjørnetun Jacobsen. De illustrerte ulike situasjoner med råd, veiledning og bruk av kontaktlinser.

– Vi har laget en rekke informasjonsfilmer det siste året, men de nye som nå er i produksjon er litt annerledes. De er uten intervju eller kommentarer, og kan spilles av uten lyd – slik mange gjør når de surfer på sosiale medier, sier Olsen.

Tekstplakater følger de levende illustrasjonene i filmene.

Forrige informasjonskampanje var for rekruttering til optikeryrket, og disse filmene hadde over en million visninger på YouTube og Facebook i vår.

Klikk her for Synsinformasjons YouTube-kanal