Øker oppmerksomheten om syn

Blindeforbundet jobber stadig for å øke oppmerksomheten om syn. De banker også på dører og forteller om hva optikere kan gjøre.

Fra mestringssenteret til Blindeforbundet i Hurdal. Her fikk norske optikere boltre seg i regi av NOF og Sis fagkonferanse for 6 år siden (Foto: Norges Blindeforbund)

Optikere kan henvise

Sørlandsavisen i Kristiansand forteller om en dør-til-dør aksjon i Agder der medlemmer i Blindeforbundet banker på dører for å snakke om tilbudene de har.

De informerer om utfordringer med synet som kan oppstå i livets ulike faser, forteller om kurs og hjelpemidler – og de informerer om den viktige rollen som optikere har.

– En optiker har å henvise personer som sliter med synet til lege/sykehus. Vårt råd til alle som sliter med synet er å gjennomføre en undersøkelse hos optiker, forteller Sigrun Storaker til Sørlandsavisen.

Hun informerer om at dersom man har sykdommer, som for eksempel grønn stær, er det helt avgjørende å få rask behandling. 

– Vi har flere eksempler på personer som to dager etter å ha vært hos optiker, har blitt operert og hvor synet har blitt reddet, sier Sigrun Storaker.

Les hele artikkelen hos Sørlandsavisen her