Oppstart neste uke

Optikerbransjen åpnes gradvis opp for mer normal drift neste uke. Det er utarbeidet rutiner for hygiene og smittevern som gjør at synsundersøkelser kan gjennomføres som før med enkle forholdsregler. 

Snart åpnes det for å gjøre synsundersøkelser igjen. Optikerne på bildet er Martin Leander Olsen og Helene Lindgren (Foto: Dag Øyvind Olsen)

Smitteverntiltak på plass

Optikerbransjen har utarbeidet hygiene- og smitteverntiltak spesielt tilpasset bransjen. Dette er et resultat av samarbeid mellom representanter fra alle kjedene, Synsinformasjon og Norges Optikerforbund.

Dette kommer i tillegg til generelle råd for helsevirksomheter der man jobber 1:1 behandling fra Folkehelseinstituttet. Disse rådene er et godt utgangspunkt. De spesifikke rådene for optikervirksomheter kommer i tillegg.

Folkehelseinstituttet mener at i det daglige skal ikke avansert smittevern med bruk av masker og heldekkende drakter være nødvendig ved synsundersøkelser.

Helsetjenesten bes om at de som mottar tjenesten regnes som friske og at tiltakene kan rettes inn deretter.

Det viktigste er å spørre pasientene om de er smittet eller har luftveisproblemer. Da kan synsundersøkelser gjennomføres med enkle forholdsregler.

Optikere kan omgå både 1-metersregelen og 15-minutters regelen. Man kan altså gå tettere på pasienten enn en meter og bruke mer enn 15-minutter på en synsundersøkelse.

Detaljert informasjon om dette er fredag sendt i nyhetsbrev og er tilgjengelige på medlemssidene. Det kan komme endringer i rådene, så det er viktig å være oppdatert.

Logg deg inn på medlemssidene for mer informasjon (klikk her)

Spørsmål kan rettes til: hans.torvald@optikerforbund.no eller pelle@optikerforbund.no